• Latvijas lielākie kinoteātri uz ārkārtējās situācijas laiku slēgti

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    15. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lielākie kinoteātri Rīgā un citviet Latvijā uz valdības noteiktās ārkārtas situācijas laiku ir slēgti, liecina paziņojumi kinoteātru mājaslapās.

    Rīgā slēgto kinoteātru vidū ir Kino Citadele, Apollo kino, Cinamon, Multikino un K.Suns, savukārt Rīgā esošais kinoteātris Splendid Palace jau iepriekš paziņoja, ka plānotie kino seansi tiek pārcelti uz vēlāku laiku pēc 14.aprīļa.

    Slēgts arī Liepājā esošais kinoteātris Cinamon Balle. Tāpat kino seansi līdz 14.aprīlim nenotiks koncertzālē Cēsis.

    Kino Citadele aicina sekot līdzi informācijai par naudas atgriešanu un atceltajiem seansiem. Savukārt visām šobrīd aktīvajām Kino Citadele kino dāvanu kartēm ar derīguma termiņu līdz 30.aprīlim par trīs mēnešiem tiek pagarināts to izmantošanas periods. Par dāvanu kartēm, kas iegādātas no kompānijas Lieliska dāvana, kinoteātris aicina sazināties ar Lieliska dāvana.

    Arī Apollo kino, kas atrodas iepirkšanās centrā Akropole informē, ka visas iepriekš iegādātās biļetes tiks atgrieztas. Lai atgūtu naudu, jāaizpilda kinoteātra mājaslapā atrodamā anketa.

    Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, sporta, izklaides, kultūras un citām atpūtas vietām darbu beigt līdz plkst.23.

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka turpmāk ir jāatceļ un jāaizliedz neatkarīgi no to apmeklētāju skaita visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

    Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

    Savukārt kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz plkst.23.

    Kariņš skaidroja, ka valsts institūciju mērķis ir pasargāt sabiedrību, paļaujoties uz cilvēku pašu atbildību un veselo saprātu, kā arī galējos gadījumos arī uz Krimināllikumā noteikto.

    Iepriekš valdība bija noteikusi, ka, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, aizliegts līdz 14.aprīlim rīkot pasākumus, kuros pulcējas vairāk nekā 200 cilvēku.

    Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēmusi lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē