• Latvijas Leļļu teātris ēkas remonta laikā darbosies īrētās telpās

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas Leļļu teātris uz laiku, kamēr teātra ēkā tiek veikti nepieciešamie remonta darbi, darbību pārcels uz īrētām telpām Rīgas Latviešu biedrības namā, informē Kultūras ministrija.

    Kultūras ministrija piesaistījusi Eiropas Savienības fondu finansējumu 840 596 eiro apmērā, lai projekta Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās ietvaros uzlabotu energoefektivitāti Latvijas Leļļu teātra ēkā. Paredzēts veikt ēkas jumta, ārsienu, t.sk. aizsaktuves ārsienu siltināšanu, teātra nama vārtu un durvju nomaiņu, skatuves apgaismojuma maiņu un nodrošināt apgaismes ķermeņu nomaiņu ar energoefektīviem ekvivalentiem.

    Pirms uzsākt ēkas siltināšanas darbus, VAS Valsts Nekustamie īpašumi veica padziļinātu izpēti teātra ēkā, secinot, ka ēkas stāvoklis nav apmierinošs, būvkonstrukciju nolietojums pārsniedz 40%, un pirms siltinājuma izbūves nepieciešams veikt remontdarbus – nostiprināt ēkas nesošās konstrukcijas un pamatus.

    Latvijas Leļļu teātris divstāvu ēkā K. Barona ielā 16/18 darbojas kopš 1944. gada. Pēc arhitekta Ernesta Poles projekta 1911. gadā celtā būve piedzīvojusi dažādus laikus un īpašniekus – ēkā savulaik atradies kino, aptieka, spiestuve un zīmogu darbnīca, kafejnīca un vairākas tirgotavas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē