• Ko iesākt ar nopirktajām teātra biļetēm?

    Aktuāli
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    1. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sekojot valstī noteiktajiem ierobežojumiem publisku pasākumu rīkošanā saistībā ar jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību, visas izrādes teātros atceltas līdz 14. aprīlim.

    Ko nosaka regulējums?

    Saskaņā ar Latvijā valdošo tiesību doktrīnu, tiesu praksi un normatīvo aktu regulējumu nepārvarama vara (šai gadījumā valstī izsludinātā ārkārtējā situācija saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību) neatbrīvo puses no saistību izpildīšanas, bet gan attaisno to neizpildīšanu uz nepārvaramas varas laiku. Līdz ar to brīdī, kad nepārvarama vara būs beigusies, noslēgtie un iesaldētie līgumi atsāks savu darbību.

    Tādējādi Patērētāju tiesību aizsardzības centrs informē: ja puses nevienojas citādi, tad uz šo brīdi normatīvie akti neuzliek par pienākumu pakalpojumu sniedzējiem atmaksāt patērētājiem atcelto pasākumu biļešu vērtību. Taču uzreiz pēc nepārvaramas varas apstākļu izbeigšanās pakalpojuma sniedzējiem ir jāatsāk noslēgto līgumu pildīšana.

    Sadarbībā ar Kultūras ministriju un pasākumu organizētāju nozares pārstāvjiem panāktas vienošanās, ka repertuārā ieplānotās izrādes un koncerti iespēju robežās tiks pārcelti uz vēlāku laiku, uz pasākumiem iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas un pasākumu rīkotājiem nauda par biļetēm nav jāatmaksā.

     Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota pēc iespējas ātrāk pēc ārkārtas situācijas beigām, bet ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā.

    Gadījumā, ja pasākumu nebūs iespējams pārcelt un tas tiks atcelts, iespēju robežās patērētājiem tiks piedāvāts apmeklēt citu līdzvērtīgu attiecīgā organizatora pasākumu vai arī tiks atmaksāta nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam. 

    Ko darīt ar iegādātajām teātra biļetēm?

    • Dailes teātra izrādes iespēju robežās tiks pārceltas uz 2020. gada rudens mēnešiem. Uz pasākumiem iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas.

      Gadījumā, ja izrādi vai koncertu nebūs iespējams pārcelt un tas tiks atcelts, iespēju robežās biļešu īpašniekiem tiks piedāvāts apmeklēt citu līdzvērtīgu Dailes teātra izrādi vai arī tiks atmaksāta nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam. Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota pēc iespējas ātrāk pēc ārkārtas situācijas beigām, bet ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā.
    • Nacionālais teātris centīsies katram skatītājam nodrošināt iespēju šajā laika periodā plānotās izrādes noskatīties citā laikā, norādot – tuvāka informācija vēl sekos.
    • Jaunais Rīgas teātris paredzējis atcelto izrāžu biļešu īpašniekiem naudu atgriezt saskaņā ar Kultūras ministrijas un Patērētāju tiesību aizsardzības biroja izstrādāto regulējumu par kārtību, kādā tiks atlīdzināta par biļetēm uz atceltajiem pasākumiem iekasētā nauda. Iepriekš rezervētās biļetes varēs izpirkt kasē pēc 14. aprīļa.
    • Liepājas teātrī ieplānotās izrādes iespēju robežās tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Izrādes atcelšanas gadījumā nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību likumam tiks atmaksāta. Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota tuvākajā nākotnē.
    • Valmieras teātris iespēju robežās atceltās izrādes pārcels uz citu norises laiku, un iegādātās biļetes būs derīgas, tāpēc aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai teātra mājaslapā vdt.lv .Biļešu atgriešanas gadījumā nauda tiks atmaksāta divu nedēļu laikā pēc nenotikušās izrādes.
    • Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādes un koncerti iespēju robežās tiks pārcelti uz vēlāku laiku. Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota tuvākajā nākotnē.
    • Daugavpils teātris visas ieplānotās izrādes atceļ līdz ārkārtas situācijas atcelšanas brīdim.

    Biļešu īpašnieki tiek aicināti izvērtēt, kurš no trim piedāvātajiem variantiem būtu piemērotākais:

    1. Atbilstoši Patērētāju tiesību likumam teātris garantē naudas atmaksu par iegādātajām biļetēm, turklāt nodot biļeti un saņemt naudu varēs sev ērtā laikā neatkarīgi no tā, cik laika ir pagājis kopš izrādes atcelšanas brīža, tāpēc nav nepieciešamības steigties uz kasi izrādes atcelšanas dienā. 
    2. Biļetes varēs apmainīt Daugavpils teātra kasē pret biļetēm uz jebkuru citu Daugavpils teātra izrādi.
    3. Iegādātās biļetes būs derīgas arī turpmāk, tāpēc tās var saglabāt līdz brīdim, kad tiks paziņots izrādes jaunais norises laiks.

     

    Atcelto pasākumu jaunie norises datumi tiks paziņoti tuvākajā laikā. Ja jaunais izrādes norises datums nebūs ērts Daugavpils teātra apmeklējumam, varēs izmantot 1. vai 2. piedāvāto variantu.

    Gadījumā, ja izrāde atcelta, nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību likumam tiks atmaksāta.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē