• Imanta Ziedoņa muzejs atklāj digitālo muzeja apmeklējumu e-Dzirnakmeņi

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Turpmāk ikviens interesents varēs apmeklēt Imanta Ziedoņa muzeju Dzirnakmeņi attālināti. Attālinātais muzeja apmeklējums veidots nevis kā stāstu krājums par muzejā esošajiem priekšmetiem, bet gan kā alternatīvs veids, kā iepazīties ar to mantojumu, ko Latvijā atstājis Imants Ziedonis.

    E-Dzirnakmeņu tūrē Ziedoņa mājas stāsti apkopotas dzejniekam Imantam Ziedonim un viņa sievai aktrisei Ausmai Kantānei būtiskās vērtības, ko manifestē abu kopīgi celtā un iekārtotā vasaras māja, tās interjers un tajā esošie priekšmeti. Muzeja digitalizācijas projekts Ziedoņa mājas stāsti tapis pateicoties “Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF)” atbalstam. E-Dzirnakmeņi pieejami Imanta Ziedoņa muzeja mājas lapā.

    “Projekta tehnisko darbus uzsākām jau pagājušajā gadā un šobrīd ir brīnišķīgs laiks, lai šos e-Dzirnakmeņus padarītu pieejamus sabiedrībai. Digitālā muzeja apmeklējums atšķiras no apmeklējuma klātienē, atklājot ikvienam interesentam jaunas Imanta Ziedoņa personības šķautnes,” stāsta Ziedoņa muzeja vadītāja Žanete Grende.

    Sešās vasaras mājas istabās izvietoti vairāk nekā divdesmit informatīvie punkti.

    Muzeja e-apmeklētāji aicināti līdzdarboties, izpildot uzdevumus, kuru nolūks ir veicināt Imanta Ziedoņa vērtību un ideju turpināšanos katrā no viesiem.

    Ne velti Murjāņu vasaras māju dēvē par Imanta Ziedoņa Rakstu 13. sējumu. Tā ir vieta, no kuras, kā no bišu stropa, vienkopus izlidojuši Imanta Ziedoņa padarītie darbi – gan literatūrā, gan blakus mākslas jomās, gan sabiedriskajā dzīvē un, protams, arī viņa vērtības. Viss mājā esošais sakņojas tautasdziesmās atrodamajā sistēmā: sevis kopšana, sabiedrības kopšana un idejas kopšana.

    Murjāņu vasaras māja celta pagājušā gadsimta 70. gados. Sākot no idejas, beidzot ar pašas mājas būvniecību un iekārtošanu – it viss ir  dzejnieka un viņa sievas rūpīgi iecerēts un izdomāts. 

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē