• Grāmata meklē lasītāju jeb 20 vērtīgas grāmatas, ko uzdāvināt svētkos

    Kultūra
    Sindija Meluškāne
    Sindija Meluškāne
    16. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Esmu pārliecināta, ka gan šajos Ziemassvētkos, gan jebkurā citā svētku reizē vēl arvien viena no vērtīgākajām dāvanām, ir grāmata. Grūtākais uzdevums varētu būt izvēlēties piemērotāko, tāpēc šajā rakstā, aplūkojot jaunākās grāmatas esmu centusies jums šo darbiņu atvieglot, palūkojoties – kādu lasītāju meklē katra no ieteiktajām grāmatām!

    Olga Kazāka: Pirmā PR grāmata

    Uz grāmatas vāka minēts, ka šī grāmata ir pirmais, kas jāizlasa sabiedrisko attiecību iesācējiem, bet, man šķiet, ka šī grāmata ir viena no pirmajām lasāmvielām arī ikvienam uzņēmējam, kā arī sabiedriskā sektorā strādājošam cilvēkam. Jo paralēli arī specifiskām niansēm, ar ko jārēķinās sabiedrisko attiecību jomas pārstāvjiem, grāmatā ļoti saistošā un saprotamā valodā izstāstīts, kā savu ideju pārdot un padarīt saprotamu citiem cilvēkiem.

    Īpaši patika, ka grāmatas autore, pati būdama gan pasniedzēja, gan praktiķe apvienojusi gan pētījumos balstītu pieredzi, gan arī gluži praktiskas zināšanas no ikdienas darba. Ir arī vērtīgi praktiski ieteikumi un paņēmieni, ko var izmantot teju ikvienā darba sapulcē, kad nepieciešams izdomāt jaunus, radošus risinājumus.

    Kam patiks? Gan esošiem, gan topošiem speciālistiem, uzņēmējiem, kā arī ikvienam publiskā sektorā strādājošam cilvēkam, kuram jāprot «pārdot» sava ideja citiem. Gandrīz obligātā literatūra žurnālu Klubs un Santa lasītājiem.

    Kur nopirkt? Olgakazaka.com, Jāņa Rozes grāmatnīcā

    Cik maksā? 20 eiro

    P.S. Grāmata izdota gan latviešu, gan krievu valodā

    Tavs iekšējais bērns grib atrast mājas

    Ģimenes psiholoģijas centra LĪNA paspārnē izdotā vācu psihoterapeites Stefānijas Štālas grāmata, kas viegli uztveramā veidā stāsta, kā praktiski strādāt ar savu iekšējo bērnu. Kāpēc tas būtu jādara? Gribam vai negribam to atzīt, liela daļa mūsu uzskatu, pieņēmumu, uzvedības modeļu un arī to, kā veidojam attiecības ar citiem un paši ar sevi, nāk no mūsu bērnības.

    Kam patiks? Būs ļoti laba dāvana tiem, kas ikdienā abonē žurnālu Annas Psiholoģija un ar baudu lasa žurnālu Santa un Ieva psiholoģijas lappuses, kā arī vēlas sevi iepazīt labāk un kaut ko savā dzīvē arī mainīt. 

    Kur nopirkt? Jāņa Rozes grāmatnīcās vai Ģimenes psiholoģijas centrā LĪNA, Rīgā, Miera ielā 17 vai lina.lv. Starp citu, grāmatu iespējams saņemt arī kā Omnivas sūtījumu.

    Cik maksā? 13 eiro

    Inga Rubene: Elijas nama garša

    Ilgi gaidīta pedagoģes un autorizētas kontemplācijass skolotājas (Lassalle-Kontemplationsschule via integralis, Šveice) Ingas Rubenes (plašāk pazīstamas arī kā teologa Jura Rubeņa sieva) recepšu grāmata, kas ir vairāk nekā tikai pavārgrāmata. Tās ir arī Ingas refleksijas par vienu no savām stipruma un miera vietām, par pasaules uztveri, par dabu, par duālo sievietes būtību, kur apvienojas maigums un spēks.

    Kam patiks? Gan veģetāra uztura cienītājiem, gan arī visiem tiem, kas tic, ka mēs pārtiekam ne tikai ēdiena, bet arī no garīgās maizes.

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zvaigzne grāmatnīcās un internetveikalā: zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 18.99 eiro, e-grāmata 13.49 eiro

    Ieskats intervijā ar grāmatas autori:

    Zum, zum, dzejniek! Aivars Neibarts, sakārtojusi Sarmīte Neibarte

    Sarmīte Neibarte jau kopš 2000.gadu sākuma vāc un apkopo visdažādākos materiālus par dzejnieku, un šajā grāmatā būs iekļautas laikabiedru atmiņas,
    vēstules un veltījumi dzejniekam, kā arī Māra Salēja apcerējums, kas ir viens no ļoti retajiem nopietnajiem mēģinājumiem analizēt Neibarta dzejas poētiku. Aivaram Neibartam bieži vien pa priekšu iet viņa publiskais tēls, dažādi kolorīti un amizanti nostāsti par viņu, bet šīs grāmatas mērķis ir atklāt viņu pēc iespējas patiesāk gan kā dzejnieku, gan kā cilvēku.
    Grāmatā lasāmas arī pašas Sarmītes Neibartes atmiņas. Abi kopā nodzīvoja 33 gadus, kā jau visiem – bija tumšāki un gaišāki brīži. Abi bija līdzīgi nepraktiski, tādēļ Sarmīte nekad dzejniekam nepārmeta, ka viņš nedara vīriešu darbus, un vienmēr tāpat abi ar visu tika galā.
    Viens no cilvēkiem, kas Aivaru Neibartu pazina daudz dziļāk par viņa publisko tēlu, bija rakstnieks Guntis Berelis, viņš ir arī grāmatas redaktors.

    Kam patiks? Alternatīvi domājošiem un visiem tiem, kas noskatījušies Jaunā RĪgas teātra izrādi Dieviņš ir pillā

    Kur pirkt? Lielākajās Latvijas grāmtnīcās, kā arī internetveikalā petergailis.lv
    Cik maksā? 15–17 eiro

     

    Pēteris Korsaks: Latviešu fotogrāfi – kara liecinieki

    Unikāla grāmata, kas atspoguļo Latvijas kara vēsturi fotogrāfijās. Foto vēsturnieks Pēteris Korsaks grāmatā apkopojis datus par
    16 latviešu fotogrāfiem, kas tika iesaukti Pirmajā un Otrajā pasaules karā. "Gandrīz visi grāmatā pieminētie autori bija profesionāli fotogrāfi ar lielu darba pieredzi, tāpēc viņu paveiktais – kara laika fotodokumentācija, ir jānovērtē kā unikāla liecība. Ņemot vērā kara apstākļus, vērtība ir jau fakts, ka tādi fotoattēli vispār saglabājušies!” saka grāmatas autors Pēteris Korsaks.

    Kam patiks? Grāmatu novērtēs gan vecākā gada gājuma cilvēki, kas, iespējams, arī paši bijuši kara un pēckara perioda liecinieki, gan arī tie, kuriem šķiet svarīgi izzināt, atcerēties un cienīt mūsu valsts vēsturi. Laba lasāmviela žurnāla Ievas Stāsti abonentiem. 

    Kur nopirkt? Izdevniecības Neputns izdoto grāmatu var nopirkt Neputns mākslas grāmatnīcā Tērbatas 49/51, shop.neputns.lv, virja.lv.

    Cik maksā? 20 eiro

    Video saruna ar grāmatas autoru:

     

    Osips Mandelštams: Dzeja

    Apgāda Neputns bilingvālajā samta dzejas sērijā iznākusi krievu dzejnieka Osipa Mandelštama (1891–1938) dzejas izlase Dzeja / Стихи, ko sastādījis un atdzejojis Einārs Pelšs. 

    Kā vienu no Mandelštama galvenajām pazīmēm literatūrzinātnieks Aleksandrs Zapoļs min viņa pārsteidzošo dažādību, tomēr vienlaikus – tikpat pārsteidzošo viengabalainību. «Viņš ir tik ļoti dažāds, ka bieži runā absolūti pretī pats sev». Arī krājuma redaktors Jānis Elsbergs piekrīt, ka «Osips Mandelštams nudien ir satriecoši dažāds.»

    Grāmatas priekšvārdā Aleksandrs Zapoļs raksta: «20. gadsimtā Mandelštama balsi izdzirdēja daudzi, un daudziem tā kļuva par kamertoni – gan Paulam Cēlanam, gan Josifam Brodskim, kurš par viņu rakstīja: »…šī nervozā, augstā, tīrā balss, piesātināta ar mīlestību, drausmām, atmiņu, kultūru, ticību, – balss, trīsoša varbūt kā sērkociņš, kas deg drēgnā vējā, taču pilnīgi nenodzēšams."

    Ka patiks? Ļoti baudāma un vienlaikus arī pārdomas raisošana dzeja, kas patiks intelektuālās dzejas cienītājiem. Varētu patikt arī žurnāla Annas Psiholoģija lasītājiem. 

    Kur nopirkt? Izdevniecības Neputns izdoto grāmatu var nopirkt Neputns mākslas grāmatnīcā Tērbatas 49/51, shop.neputns.lv, virja.lv.

    Cik maksā? 8 eiro

    Silvija Grosa: Dekors Rīgas Jūgendstila perioda arhitektūrā

    Gandrīz visi zina, ka Rīga ir slavena ar savu jūgendstila arhitektūru, taču tik apjomīgs un vērienīgs apkopojums par Jūgendstila
    periodu Rīgā vēl nav bijis. Grāmata ir mākslas zinātnieces Silvija Grosas daudzu gadu darba rezultāts. Tajā meklētas atbildes uz jautājumiem par Rīgas jūgendstila arhitektūras vizuāli iespaidīgāko daļu – dekoratīvo noformējumu, kas līdzšinējās publikācijās par Rīgas jūgendstila perioda arhitektūru skatīts fragmentāri. Par jūgendstila periodu Rīgā var dēvēt laikposmu no 1898. gada līdz 1914. gadam, kad 19. un 20. gadsimta mijā Rīga bija strauji augoša, sociālu un politisku kontrastu pārpilna lielpilsēta toreizējās Krievijas impērijas sastāvā. Pilsētas ekonomisko izaugsmi pavadīja aktīva celtniecība un neilgi pirms 1900. gada Rīgas arhitektūru sasniedza tolaik plaukstošais jaunais mākslas stils – jūgendstils.

    Kam patiks? Šo grāmatu novērtēs gan kultūras, vēstures un mākslas cienītāji, arhitekti un interjera dizaineri, gan rīdzinieki (īpaši tie, kas dzīvo jūgendstila ēku tuvumā). Patiks arī žurnāla Deko lasītājiem.

    Kur nopirkt? Izdevniecības Neputns izdoto grāmatu var nopirkt Neputns mākslas grāmatnīcā Tērbatas 49/51, shop.neputns.lv.

    Cik maksā? 35 eiro

    Anna Birmane: Annas Pannas kūkas un ne tikai

    Šī ir jau trešā Annas Pannas radītā grāmata ar dažnedažādām kūku receptēm un ne tikai. Grāmata var atrast arī padomus par to, kā, piemēram, pagatavot cukura dekorācijas pašu rokām. Grāmatā atrodamas arī idejas cienastiem un dāvanām, našķi bērniem, vegāni saldumi, vēl un vēl.

    Kam patiks? Kā saka pati grāmatas autore, šī ir grāmata, kas derētu visiem “kūkotājiem” – gan tiem, kam patīk “kūkot” ikdienā, gan tiem, kas to dara tikai īpašās svētku reizēs. Šī grāmata ir lielisku recepšu apkopojums dažādiem gadījumiem un dažādām gaumēm. Kad gribas iepriecienāt mājiniekus ikdienā, noderēs kas vienkāršāks, bet ļoti garšīgs. Bet tad, kad gaidāms kāds īpašāks notikums, nebūs žēl gatavošanā ieguldīt vairāk laika.

    Kur nopirkt? Lielākajās Latvijas grāmatnīcās un zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 18.65 eiro

     

    Eleonora Troja: Savu komētu nedzird

    Viens no jaunākajiem pašmāju bestselleriem, kas aizrauj jau no pirmās nodaļas.  Aiz segvārda Eleonora Troja maskējušās divas populārā žurnāla Ieva
    redaktores – Inga Gorbunova, kas vadīja šo žurnālu pirmos 10 iznākšanas gadus un pašreizējā žurnāla Ieva galvenā redaktore Dana Sinkeviča.

    Leģenda vēsta, ka Eleonora Troja dzimusi drēgnā 2004. gada novembra vakarā kādreiz tik populārajā Stabu ielas restorānā Sarkans. Tā paša gada decembrī žurnāls Ieva sāka  publicēt literāro seriālu Amazones neraud, kas izpelnījās  lielu popularitāti lasītāju vidū, vēlāk tika apkopots un izdots grāmatas formātā un krietnu laiku turējās grāmatnīcu topu augšgalā. Amazoņu panākumu iedvesmota, Eleonora Troja jau drīz aizsāka nākamo darbu Savu komētu nedzird

    Grāmata ir par trim Rīgā dzīvojošām draudzenēm un viņu laimes meklējumiem. Jā, kaut kas no populārā seriāla Sekss un lielpilsēta motīviem, lai gan divas no trim draudzenēm jau ir precētas sievietes. 

    Kam patiks? Žurnālu Ieva un Santa lasītājām. 

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zvaigzne grāmatnīcās un internetveikalā: zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 13.99 eiro, e-grāmata 9.99 eiro

    Gundega Roze: Mammas zina vislabāk

    Grāmatas Dimanti tavā pagalmā autores un žurnāla Santa galvenās redaktores Gundegas Rozes jaunākā grāmata, kurā apkopotas aizkustinoši patiesas mammu pieredzes, noderīgas atziņas un ekspertu padomi.

    Grāmatā risinātas tēmas:

    • Kā tikt galā ar dažādajiem dzīves izaicinājumiem?
    • Kā uzveikt nodevīgo vainas izjūtu, ka realitāte neatbilst tam, kas bija izsapņots?
    • Kāda jaunajā dzīvē ir vieta tēva lomai?
    • Kā atrast iespējas, lai atvēlētu laiku un uzmanību savai sievišķībai?
    • Kā sadzirdēt iekšējo mammas balsi un noticēt, ka tā zinās īstās atbildes?

      Kam patiks? Mammām. Un vērtīgi būtu izlasīt arī tētiem. Grāmatas lielākā vērtība, ka tā nesniedz konkrētas atbildes un nemāca dzīvot, bet atspoguļo dzīvi tādu, kāda tā ir. Patiks arī žurnāla Mans Mazais lasītājiem.

    Kur nopirkt? Lielākajās Latvijas grāmatnīcās

    Cik maksā? 22.90

    Heli Laksonena: Soul. Burkans.Undens.

    Ļoti savdabīgs somu dzejnieces Heli Laksonenas dzejoļu krājums. Ne mazāk savdabīga, bet lasītāju ļoti iemīļota ir arī pati autore. Viņa ir vienīgā dzejniece
    Somijā, kura ir lasītāju tik ļoti iemīļota, ka viņai par godu tiek rīkoti festivāli un apjomīgas nacionālas un starptautiskas turnejas – Heli grāmatu viesizrādes ar autores piedalīšanos.

    «Nedomāju, ka pasaulē ir vēl kāda cita dzejniece, kura ikdienā brauc ar lielo Scania automašīnu. Tā viņai ir spilgti dzeltenā krāsā, kravas kastē ir ierīkoti plaukti grāmatām. Protams, īpašs akcents ir Heli apģērbs, kas tiek speciāli šūdināts, daudz ko gatavo pati dzejniece. Viņa zīmē uz margarīna kārbiņu vākiem, dažādām plastmasas kastītēm, uz tā saucamajiem atkritumiem jeb roidām,» raksta grāmatas atdzejotājs Guntars Godiņš.

    Īpaša tēma ir Heli un Latvija. Tā kā viņai ir bijusi iespēja diezgan bieži uzstāties, tikties ar klausītājiem, iepazīt mūsu mentalitāti, tradīcijas, domāšanas veidu, vidi un dzīves telpu, Latvija Heli ir kļuvusi gandrīz vai par otrajām mājām. Pēc pirmās viesošanās pie mums viņa somu laikrakstam uzrakstīja vairākas slejas par gūtajiem iespaidiem, vēlāk radās arī dzejoļi, kuriem iedvesma nākusi no Latvijā piedzīvotā un redzētā.

    Kam patiks? Neordināru dzejoļi cienītāji, kas gatavi ļauties ļoti īpašam ceļojumam Heli Laksonenas pasaulē, turklāt ar īpaši interesantu tulkojumu latviešu valodā. Viens piemērs: 
    Tik tapec

    Šito māj
    es nopirk tikai tapec,

    ka uz to stavej viens mākons,
    tagadic tas ir pro!


    Kur nopirkt? Lielākajās Latvijas grāmatnīcās un petergailis.lv.

    Cik maksā? Ap 12 eiro

    Elīna Zelčāne: Arī labas mammas drīkst kļūdīties jeb Kāpēc teorija ne vienmēr strādā praksē

    Šīs grāmatas autore ir geštaltterapeite, filozofe un četru bērnu mamma. Viņa arī grāmatas No perfekcionisma uz mīlestību autore. Specializējas ģimenes psiholoģijā, sniedz privātas konsultācijas un lasa lekcijas. Kā saka pati autore: “Šī grāmata ir aicinājums pārstāt sevi nosodīt un uzdrīkstēties būt nevis ļoti, bet pietiekami labai. Tādai, kas rūpējas par sava bērna vajadzībām, taču mēdz arī kļūdīties, nogurt vai sadusmoties. Es nesniedzu padomus par bērnu audzināšanu, bet rakstu par savu un citu sieviešu pieredzi un šaubām, vai tiešām esam gana labas mammas.” 

    Kam patiks? “Šī grāmata izstaro īstu reālas ģimenes dzīvošanas siltumu, kas pacietībā un maigumā radīts un nosargāts. Noderēs visiem, kam rūp dzīves pamatvērtības,” tā grāmatu raksturo ģimenes psihoterapeite Aina Poiša.

    No savas puses varu teikt, ka tiešām ar prieku vienmēr lasu grāmatas, kurās dzīve netiek idealizēta, bet atspoguļota tāda, kāda ir, sniedzot mierinājumu par to, ka neizdarīt visu pareizi un laikā ir pilnīgi normāli. 
    Grāmata iepriecinās žurnāla Mans Mazais lasītājus.

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zvaigzne grāmatnīcās un internetveikalā: zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 8.98 eiro, e-grāmata 6.49 eiro

    Jānis Tomašs: Smagatlētika

    Par latviešu dzejas tīrradni dēvētā Jāņa Tomaša otrais dzejas krājums Smagatlētika. Ar vi
    ņa pirmo grāmatu tika iegūtas ne tikai balvas, bet arī pieredze, tāpēc šajā grāmatā dzejoļi tiek turēti grožos stingrāk. Kā saka viena no grāmatas recenzentēm Maija: «Nevis dzejoļi, bet ieskats ikdienas dzīvē! Ikdienā to, ko redzam, ne vienmēr saskatām. Ja paskatāmies no malas, tad gan ieskatāmies dzīvē. Nevis tikai dzīves maliņai pieskaramies, bet ielienam paši dzīvē iekšā. Dzeja šajā gadījumā ir izcila, jo mēs tad dzīvi redzam spilgtāku, košāku un tajā pašā laikā redzam, ka dzīve virmo. Tā ir kā putenis. Tā ir kā karstāko dienu vasaras svelme. Var lasīt un baudīt!»

    Kam patiks? Latviešu oriģinālliteratūras cienītājiem un jaunatklājējiem. 

    Kur nopirkt? Lielākajās Latvijas grāmatnīcās un petergailis.lv.

    Cik maksā? Ap 10 eiro

    Baltars, sastādītāja Dace Ļaviņa

    Porcelāna ražošanas un popularizēšanas sabiedrība Baltars (1924–1931) pie Latvijas mākslas debesīm parādījās negaidīti, kā žilbinoša komēta, kas pēc mērķtiecīga lidojuma sadeg izplatījumā, atmiņai atstājot aiz sevis mirdzošas trajektorijas ceļu. Vācot šos “zvaigžņu putekļus” – Sutas, Beļcovas un Vidberga mākslas porcelāna izstrādājumus un vēsturiskās liecības ilgākā laika posmā ir izdevies izveidot pilnīgāku priekšstatu par darbnīcas radošo mantojumu.

    Izdevums Baltars ir plašākais un apjomīgākais līdz šim porcelāna apgleznošanas darbnīcai veltītais pētījums. Tā nolūks ir sniegt pēc iespējas detalizētāku priekšstatu par to, cik no Latvijas kultūras kanonā iekļautajiem Baltars  izstrādājumiem ir saglabājušies līdz mūsdienām, apzināt to provenanci un pašreizējās atrašanās vietas.

    Kam patiks? Par šo grāmatu savā bibliotēkā priecāsies mākslas, kultūras, vēstures un dizaina eksperti, kā arī cilvēki ar labu gaumi un radošām izpausmēm. Laba dāvana žurnāla Deko lasītājiem. 

    Kur nopirkt? Izdevniecības Neputns izdoto grāmatu var nopirkt Neputns mākslas grāmatnīcā Tērbatas 49/51, shop.neputns.lv.

    Cik maksā? 30 eiro

    P.S. Grāmata izdota un nopērkama gan latviešu, gan angļu valodā.

    Gundega Repše: Retināts gaiss

    Populārās latviešu rakstnieces jaunākais veikums.. Par kuru pati rakstniece saka tā: “Šīs grāmatas nepieciešamību noteica neizbēgamā kalnākāpēja vientulība, dievišķi pārdzīvojumi un traģiski zaudējumi. Eksistenciālie drebuļi neļauj uztvert literatūru kā māņu paslēptuvi, profesionāli vērptu pasaciņu krātuvi, — tai jātop par izglābšanās veidu un visskaudrāko esamību iepretim dienišķības fikcijai. Retināts gaiss vienlaikus apdraud dzīvību un norūda sirdi. Laika varmācība spēj sevi īstenot vienīgi caur uztveres linearitāti. Es centos šo linearitāti ignorēt. Retinātajā gaisā, kurā uzturējos šī cikla tapšanas procesā, nepieciešams tikai pats būtiskākais. Tas arī ir vissarežģītākais — izsijāt zeltu no ikviena cilvēka, neņemt līdzi lieko. No kāda uz mūžu ir palicis viens vienīgs smaids, no cita — vēstures smagais, cakainais rāmis, kad pati bilde jau izzagta un sakropļota, vēl no cita — draņķība, kas tevi pašu ir izdresējusi par krietnāku cilvēku. Antikvariāts? Nekā nebija! Vēl viena pasaule, uzslieta no tikai man pieejamajiem materiāliem. Cerībā, ka paklīdušajai cilvēcībai tajā izdosies atrast savas mājas.

    Grāmatas noformējumā izmantotas Daces Lielās gleznas.

    Kam patiks? Šī grāmata nebūs viegls dāmu romāniņš. Par to priecāsies un novērtēs gudrs un inteliģents lasītājs, kuram svarīgi domāt un analizēt.

    Kur nopirkt? Izdevniecības Dienas grāmata internetveikalā: dgramata.lv.

    Cik maksā? 7.33

    Jāns Stoklasa: Vīrs, kurš spēlējās ar uguni

    Medusmaize detektīvu un īpaši Stīga Lārsona darbu cienītājiem, jo šajā grāmatā ārštata žurnālists un rakstnieks Jāns Stoklasa (Jan Stocklassa) turpina darbu, ko bija aizsācis viens no mūsdienu slavenākajiem kriminālromānu rakstniekiem, lai reizi par visām reizēm atšķetinātu intrigu, spiegošanas un konspirāciju tīklu, kas apvij Palmes slepkavību. Kopīgiem spēkiem viņi varētu izdarīt to, kas trīsdesmit trīs gadu laika nav izdevies nevienam kriminālizmeklētājam.

    Proti, Stīgs Lārsons, Millennium cikla aizsācējs, ir apkopojis dokumentus, kurus turpina pētīt žurnālists Jāns Stoklasa. Pētījuma objekts: Zviedrijas premjerministra Ūlofa Palmes slepkavība 1986. gada 28. februārī. Slepkavība, kas vēl aizvien nav atklāta…

    Kam patiks? Detektīvu un īpaši Stīga Lārsona darbu cienītājiem. 

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zvaigzne grāmatnīcās un internetveikalā: zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 17.98 eiro, e-grāmata 13,49 eiro.

     

    Aldis Pūtelis: Domas par latviešu mitoloģiju

    Apgāda Zinātnes grāmatas izdota grāmata, kurā vērtētas zi
    ņas par latviešu mitoloģiju un kultu, kas atrodamas dažādos rakstītajos avotos, latviski atstāstot šo darbu saturu un sastatot šo avotu veidotās versijas, meklējot ziņu pirmavotus, kā arī analizējot iespējamo izplatīto motīvu izcelsmi agrāk izveidotā rakstītajā tradīcijā. Darbs noraida uzskatu, ka ar fantāziju un dievību jaunradi nodarbojušies jaunlatvieši vai arī 17. gadsimta vēsturnieki, izsekojot dažādo ziņu attīstību rakstītos avotos, ievērojot reizēm pārāk brīvas interpretācijas radītās sekas un pārpratumus. 

    Kam patiks? Latviešu folkloras un latviskās dzīves ziņas cienītājiem. 

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zinātnes grāmatas grāmatnīcā un internetveikalā: https://www.zinatnesgramatas.lv/

    Cik maksā? 7 eiro

    Hetere Morisa: Aušvicas tetovētājs

    Arī šis nebūs viegls dāmu romāns, jo tā pamatā ir rakstnieces Heteres Morisas sarunas ar Ludvigu (Lali) Sokolovu, holokaustā izdzīvojušo, Aušvicas–Birkenavas tetovētāju. Taču lai arī šis ir Jaunzēlandē dzimušās Heteres Morisas debijas romāns, īsā laikā tas kļuvis par bestselleru un tā izdošanas tiesības ir ieguvuši jau vairāk nekā 50 valstu izdevēji, un tas pārdots vairāk nekā 3 miljonos eksemplāru.

    Kam patiks? Aizkustinošu un autentisku stāstu cienītājiem.

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zvaigzne grāmatnīcās un internetveikalā: zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 13.99 eiro, e-grāmata 10.49 eiro

     

     

     

     

    English for everyone. Gramatikas rokasgrāmata

    Visaptveroša, vizuāla angļu valodas gramatikas rokasgrāmata ar vienkāršiem skaidrojumiem, kas ir ideāli piemēroti visu valodas līmeņu apguvējiem. Rokasgrāmata ir pārskatāma un ērti lietojama. Tā veidota, pamatojoties uz inovatīvām vizuālās apmācības metodēm, un ir piemērota pašmācībai. Daudzveidīgie piemēri palīdzēs izprast, kāpēc katrā konkrētajā gadījumā labāk lietot attiecīgo vārdu, izteicienu vai gramatisko laiku. Grāmata ietver galvenās gramatikas tēmas, kas noteiktas CEFR, starptautiskā angļu valodas apmācības standarta, A1–C1 līmeņu iegūšanai.

    Kam patiks? Tiem, kas nākamgad apņēmušies uzsākt kaut ko jaunu, piemēram, beidzot kārtīgi iemācīties angļu valodu!

    Kur nopirkt? Izdevniecības Zvaigzne grāmatnīcās un internetveikalā: zvaigzne.lv.

    Cik maksā? 25.99 eiro.

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē