• Dvēselu puteņa strēlnieku dziesmas — tagad arī albumā

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vilnis Šļūka
    Klajā laists mūzikas albums ar filmā Dvēseļu putenis iepazītajām strēlnieku dziesmām, ko aranžējis mūziķis Reinis Sējāns, bet iedziedājuši tādi spilgti Latvijas mūziķi un grupas kā Jānis Aišpurs, Goran Gora, Intars Busulis, Linda Leen, Māris Mihelsons, Cosmos, Carnival Youth, Tautumeitas, Instrumenti un Musiqq.

    Filmas Dvēseļu putenis veidotāji, strādājot pie filmas, veikuši apjomīgu vēstures izpēti par Pirmo pasaules karu, kas apliecina, ka arī strēlnieku dziesmas ir nozīmīga tā laikmeta sastāvdaļa. Pirmā pasaules kara laikā strēlnieku dziesmām bija nozīmīga loma karavīru un visas tautas nacionālās pašapziņas uzturēšanā un vairošanā.

    Līdz ar filmas Dvēseļu putenis nonākšanu pie skatītājiem tās veidotāji vēlējušies īpaši izcelt gan tajā dzirdamās, gan arī citas strēlnieku dziesmas, tās atkal ceļot godā un atgādinot, cik liels spēks glabājas šajās dziesmās. Pēc filmas režisora Dzintara Dreiberga un mūziķa Māra Mihelsona iniciatīvas tapa televīzijas raidījums Ieklausies Dvēseļu putenī!, kas ļāva ne vien izgaismot kultūrvēsturisko strēlnieku dziesmu mantojumu, bet arī sniedza skaidrojumu – par ko tās vēsta un kāda ir to nozīme. Turpinot šo strēlnieku dziesmu atdzimšanas posmu, nu tās pieejamas arī albumā.

    Mūzikas albums Strēlnieku dziesmas. Ieklausies Dvēseļu putenī! šobrīd pieejams ierakstu veikalos un grāmatnīcās, bet jau drīzumā to varēs iegādāties arī visos mūzikas veikalos un interneta vietnē www.dveseluputenis.lv. Tāpat albums klausāms mūzikas straumēšanas vietnē Spotify.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē