• Kristīne Anže: Iet dziļumā sevī dažkārt ir daudz grūtāk, nekā doties kādā īstā ceļojumā

    Labsajūta
    Gundega Gauja
    Gundega Gauja
    2. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristīne Anže
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Kristīne Anže
    Vienkāršas lietas, kas Kristīnei Anžei palīdz dzīvot priecīgāk un justies labāk.

    Sajust mammas klātbūtni

    Darbošanās virtuvē ir mans lielais prieks. Katru gadu mana mamma gatavoja piparkūku mīklu, kas tika arī maniem draugiem. Sapratu, ka nedrīkstu šo tradīciju pārtraukt. Eksperimentējām, cīnījāmies. Mamma it kā ienāca virtuvē, un mēs visu darījām kopā. Nopirku pat tādu pašu galdiņu un vaskadrānu, kā bija viņas mājās Dundagā. Šādi mirkļi rada lielu piepildījuma sajūtu un dziļu prieku. Mīkla ar Omnivas palīdzību tika nosūtīta arī tuvākajiem draugiem, un vēl joprojām priecājos par viņu sūtītajām piparkūku bildēm. 

    Ģimenes ansamblis

    Dziedu, kopš sevi vispār atceros, – man tas dod tādu absolūtu mieru, siltu kopābūšanu, gandarījumu. Ik pa laikam saku dēlam Rūdolfam: paņem ģitāru, padziedāsim! Repertuārs ir raibs – Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, tautasdziesmas. Ja vēl pievienojas manas māsas meitiņa, tad dziedam balsīs – sanāk vesels ģimenes ansamblis.

    Nešpetnas galda spēles

    Pandēmijas laikā sākām aktīvāk spēlēt dažādas galda spēles, un viena no mīļākajām mūsmājās ir Karkasone. Tajā katrs veido savu pilsētu, krāj punktus, bet, ja tu esi tāds nešpetns, vari to pilsētu otram atņemt. Ar šo esam pamatīgi aizrāvušies! Parasti pirms spēles vienojamies, kā spēlēsim, – maigo variantu vai ar atņemšanu? Es vispār esmu absolūts bezkonfliktu cilvēks, bet, ja kāds nāk atņemt pilsētu, ieeju azartā. Tad varu kļūt nikna, un pašai par to nāk smiekli!

    Ceļojums savos dziļumos

    Rūpīgi, solīti pa solītim lasu Bila Plotkina Dvēseles mākslas. Grāmatā ir daudz dažādu atklāsmju par to, ka nekur jau tālu fiziski nav jādodas, bet iet dziļumā sevī dažkārt ir daudz grūtāk, nekā doties kādā īstā ceļojumā.

    Tas ļoti, ļoti sasaucas ar to, kā pašlaik jūtos.

    Šīs idejas, domas man ir ļoti atbalstošas un spēcinošas. Tiešām brīnišķīgs darbs!

    Paturēt attālināti roku

    Manī ir iekšējs miers, un visu, kas šobrīd notiek, uztveru kā kaut ko, kas vienkārši ir jāpārdzīvo un jāpārtic. Miers ir lietu un apstākļu pieņemšanā. Varu tumšā mežā zem eglītes trīcēt un klausīties, kā gaudo vilki. Bet varu arī maziem solīšiem iet uz priekšu, jo ir tā, kā ir. Visu, ko nevaru ietekmēt, atliek vien pieņemt. Daru to, ko patlaban varu izdarīt – piezvanu draugiem, vecāka gadagājuma radiniekiem, cenšos atbalstīt un iepriecināt, paturēt attālināti roku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē