• Kristālu ceļvedis iesācējiem — kurā akmenī slēpjas tev nepieciešamais spēks?

    Netradicionālā medicīna
    Liena Britāne
    Liena Britāne
    Ievas Stāsti
    Ievas Stāsti
    8. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dzintra Kalniņa, grāmatas «Populāri un intriģējoši kristāli» autore, kristālus izmanto ikdienā. Viņa uzskata, ka tie ir labas zāles, kas nekad nebeidzas.

    Enerģijas avots

    Kristāli, no ģeologu viedokļa – minerāli, nav mistika, bet dabisks enerģijas avots, tāpēc tos droši var pulcēt ap sevi: turēt mājās vai darbā, likt kabatās un nēsāt līdzi, nolikt sev blakus uz spilvena, dodoties naktsmierā, izmantot sapņošanas vai meditācijas laikā…

    «Cilvēka un kristāla saskarsmes rezultātā mainās mūsu frekvence, vibrācija, vienlaikus ietekmējot mūsu pieredzēto fiziskajā plaknē. Jā, cilvēki bieži jautā, kurš kristāls viņiem ir vajadzīgs un ko ar to darīt. Tomēr es varu dot tikai grūdienu, tālākais darbs ir katra paša ziņā. Viens savu akmeni izvēlēsies, to apzinoties, otrs – neko īpaši nedomādams, paņems rokā to akmeni, kurš konkrētajā brīdī nepieciešams. Kāpēc? Jo tieši tas sniedz enerģiju, kuras krājumi tai brīdī nepieciešami iekšējā līdzsvara restaurācijai. Visspilgtāk to ilustrē bērni, jo definīciju un ķīmijas sārņiem mazāk skartais spēj ieklausīties savā intuīcijā un uzticas tai pilnībā,» uzskata Dzintra.

    «Ja priekšā ir desmit akmeņi, jāņem tas, pēc kura stiepjas roka, – tas sniegs to enerģiju, kas visvairāk vajadzīga iekšējā līdzsvara restaurācijai. Ja gribas izvēlēties savu akmeni, ir kāda kaite vai problēma, vienkārši par tiem jāinteresējas, jāpalasa informācija un jāmeklē, kurš akmens uzrunās. Saka – akmens izvēlas lietotāju, nevis otrādi…

    Katrs jaunais iegādātais kristāls jānoskalo, sakot: man prieks tevi redzēt pie sevis!»

    Tradicionāli kristāli atrodami veikaliņos, tirdziņos, bet tos veiksmīgi var pasūtīt arī internetā, tiesa, tad nav iespējas to paņemt rokās, taču intuīcija darbosies, uz īstajiem arī vien paskatoties. Iegādātos kristālus Dzintra iesaka regulāri attīrīt. Vislabākā metode pulētajiem kristāliem – paturēt tekošā ūdenī, vienlaikus veltot kristāliem labas domas un savu mīļumu. Viņa neiesaka tos peldināt sālsūdens peldēs, jo kristāli var sākt lūzt un birzt. Mīkstie kristāli, piemēram, neapstrādāts malahīts vai serafinīts, nav tīrāmi ar ūdeni. Šiem labāk izmantot augu kvēpekli, piemēram, vīraku vai salviju. Attīrīšanu labi veikt reizi nedēļā. Protams, jāattīra arī rotaslietās iestrādāti kristāli.

    «Svarīgi ar savu akmeni nodibināt attiecības, jo ar to darboties nozīmē būt dialogā ar sevi. Ar domu – lai ir tīrs – es uzpūšu tam savu dvašu, un mēs esam vienojušies, ka tas man kalpo no nulles punkta, bez svešām uzkrātām enerģijām. Kopā ar kristāliem mani lēmumi ir drosmīgāki un es pati dzīvoju drosmīgāk,» Dzintra atzīst, ka par visiem kristāliem, protams, nezina, vien par tiem, ar kuriem pati ir strādājusi. «Es nebaidos ar tiem dalīties, jo zinu, ka citi atnāks vietā. Esmu novērojusi, ka kristāliem ir sava apziņa, tie nāk un iet, tiem ir sava loģika, savas frekvences – gluži tāpat kā frekvences ir krāsas. Arī mēs, cilvēki, raidām frekvenci, tieši tāpēc daudz ko darām intuitīvi, arī izvēloties krāsas un kristālus.»

    Kristālus var arī uzlādēt, novietojot tos, piemēram, uz palodzes pilnmēness naktī. Ja šo maģisko brīdi nokavē, nav ko bēdāt, jo akmeņi mēness vibrāciju jūt vienmēr, bet pilnmēness laikā kļūst aktīvāki neatkarīgi no savas atrašanās vietas. Īpašai iedarbībai var katru savu kristālu uzlādēt ar sev tīkamo vibrāciju, piemēram, iztēloties tajā ieplūstam gaismu, mīlestību, vieglumu, mieru, radošumu – jebko, kas attiecīgajā dzīves posmā šķiet vajadzīgais.

    Dažādi kristāli izvēlei

    «Kristālu ir tūkstošiem, un arvien tiek atklāti jauni,» uzsver Dzintra. «Vienas un tās pašas grupas kristāli var nākt no dažādām pasaules malām vai arī var būt raksturīgi tikai vienai vietai. Populāras atradnes ir Amerikā, Brazīlijā, Meksikā, Krievijā, Indijā, Madagaskarā, Afganistānā un citviet. Interesanti, ka, lai arī viens un tas pats kristāls, piemēram, apatīts ir pieejams gan Brazīlijā, gan Baikāla ezera apkaimē, tas ne vien izskatās, bet arī enerģētiski var iedarboties atšķirīgi.»

    Lūk, neliela izlase!

    Ahāts līdzsvaro lietotāja enerģētiku visos līmeņos – emocionālajā, intelektuālajā, fiziskajā. Tas attīra no nevēlamā, uzlabo analītiskās spējas. Jau izsenis šis kristāls ticis izmantots dziedniecisku eliksīru brūvēšanā, šodien to var izmantot, uzlādējot dzeramo ūdeni.

    Ametists arī noder dzeramā ūdens uzlādēšanai un uzskatāms par miera nesēju. Vienkārši iemetiet akmentiņu savā ūdens krūkā vai pudelē, ko nēsājat līdzi ikdienā, un baudiet! Ametists palīdz pārveidot nepatīkamas emocijas, piemēram, dusmas pārvērst radošā darbībā, kas sniedz prieku.

    Apatītam ir ļoti izteikta enerģija, tas aktivizē visus enerģijas centrus, lai veicinātu sapņa realizēšanu. Protams, jāzina, jāprot sev noformulēt šo sapni… Starp citu, apatīts ievieš korekcijas lietotāja uzskatos par ēdiena izvēli un regulē vielmaiņu, tāpēc to uzskata par labu palīgu tievētgribētājiem.

    Asinsakmens rosina vēlmi būt labam un mudina dvēseli tiekties uz augstāku vibrāciju līmeni. Palīdz pieņemt iekšējās pārmaiņas kā dzīves normu, atvieglo būšanu te un tagad.

    Avanturīns labi izkliedē stresa sajūtu un uzjunda optimisma, veselīgas enerģijas pieplūdumu. Palīdz arī emocionālu traumu dziedēšanā.

    Citrīns ir viens no tiem retajiem kristāliem, kas attīra paši sevi. Tam ir spēks transformēt nevēlamo visos līmeņos, mudinot paskatīties uz notiekošo no radoša skatpunkta un pieņemt lēmumus, kas vairo dzīvesprieku un veiksmi. Ar šo akmeni rokās straujāk dziedējas arī fiziskas kaites, jo dzīvotprieks taču ir labākais dakteris. Tas vairo bagātību. Mājās vai darbā to var novietot veiksmes stūrī, kas ir telpas kreisais stūris, skatoties no durvīm. Ja darbs nav piesaistīts vienai telpai, kristāliņu var nēsāt kabatā vai kā rotaslietu.

    Dūmakainais kvarcs jāņem rokās, kad ir bēdas, izmisums, depresija, apspiestas dusmas, jo tam ir viegli nomierinoša iedarbība, kas vienlaikus vedina dziļāk ieskatīties sevī. Negativitāti kliedējošās būtības dēļ tas veicina dzīvesprieku un skaidru skatu uz visām norisēm. Telpā, kur izmantojam datoru, veselīgi nolikt arī dūmakaino kvarcu – tas radiāciju transformē iedvesmojošā enerģijā.

    Dzintars ir kā kumelīšu tēja – harmonizē, nomierina. Ilgstošākā saskarē ar valkātāju dzintars dziedē nervu sistēmu, līdzsvaro labās un kreisās smadzeņu puslodes saskaņu.

    Granāts ir spēcīgs veselības akmens, kas piesaista un transformē negatīvo enerģiju labvēlīgajā – gluži tāpat, kā to dara augi. Šis akmens ir darbīgajiem vai tiem, kas vēlas tādi kļūt.

    Hematītam piemīt piezemējošas īpašības. Protams, tas, cik piezemēts vai lidojošs katrs vēlas būt, ir viņa paša izvēle. Hematīts kā radīts būs tam, kuram svarīgs fiziski tveramais.

    Hovlīts ir izteikti nomierinošs akmens. To labi nolikt zem spilvena, ja gribas redzēt saldus sapņus. Tam ir spēja arī iedvesmot un palīdzēt iedvesmu likt lietā. Zilais hovlīts ir cilvēka iekrāsots akmens, un tas palīdz sapņus atcerēties un interpretēt.

    Hrizokolla noder, ja jādziedē lauzta sirds un jāatjauno iekšējais līdzsvars. Trauksmainās situācijās sniegs izturību un viedumu.

    Jašma ir spēcīgs sargakmens – jebkurš no tās paveidiem. Dzeltenā jašma ietekmē visu, kas saistīts ar socializēšanos, tostarp pasargā no negācijām saskarsmē ar sabiedrību. Dalmācijas jašma spēcina ilgstošas attiecības partneru starpā. Leopardādas jašma mudina palīdzēt otram un uzņemties pienākumus. Sarkanā jašma lieliski var noderēt, kārtojot ikdienas lietas, tai piemīt stabilizējoša un enerģiju atraisoša iedarbība.

    Kalcīts vairo un pastiprina enerģiju, tostarp paspilgtina spēju mācīties, atvērties jaunai informācijai, palīdz skolēniem un studentiem. Kalcītam ir paveidi – oranžais vairo pašapziņu un mudina rosīties, zaļais veido spēcīgu saikni ar zemi, fiziskajā līmenī tam ir nomierinoša, attīroša, antibakteriāla iedarbība, bet zelta kalcīts labi noder meditējot vai dziļu pārdomu laikā. Zilais kalcīts savukārt uzskatāms par atpūtas akmeni, tas pazemina asinsspiedienu un remdē sāpes.

    Karneliāns labi noder apātijas, mazvērtības un depresijas gadījumos, jo mudina darboties un izpaust sevi fiziski. To cilvēkiem iesaka lietot smagas fiziskas slodzes gadījumos, arī pēc traumām, operācijām.

    Lazurīts palīdz koncentrēties un viest skaidrību apjukuma brīžos.    

    Malahīts ir viens no populārākajiem aizsardzības akmeņiem un sniedz aizvēju no svešas ietekmes, tas arī palīdz atvērties mīlestībai, romantikai. To iesaka ņemt līdzi ceļojot.

    Mēnessakmens ne tikai pasargā, bet arī nes veiksmi. Tas padziļina sapratni par lietu dabu, tā dāvājot mieru un piepildītību. Zilganais mēnessakmens regulēs intuitīvās izpausmes, bet rozā mēnessakmens uzlabos ar sirdslietām saistīto.

    Moldavīts ir meteorītiskas izcelsmes kristāls, tāpēc rets. Tas palīdz atcerēties, kāda ir mūsu būtība un kāpēc esam tur, kur esam. Tā ietekmē transformācija var skart ne tikai pašu, bet arī citus.

    Nefrīts līdzsvaro veselīgu prāta un emociju mijiedarbību, tas uzlabo sirdsdarbību, veicina spēju mīlēt un pieņemt. 

    Obsidiāns veicina spēju mainīties, palīdz pāršķirt jaunu lapu, atvadoties no netīkamiem ieradumiem vai pagātnes, kas aizķērusies par ilgu. Tas sniedz skaidrāku skatu un nosvērtību.

    Onikss palīdz atslābt un ļauties dzīves plūsmai, sniedzot iedvesmu un informāciju, cik un kad tā nepieciešama. Tas palīdz noturēties emocionālā līdzsvarā un attīra tā īpašnieku no negativitātes, paralēli rosina garīgu pašpārliecinātību.

    Pērles valkātājs uzticas sirdsbalsij. Tā nomierina un attīra, veicina patiesumu, uzticību, lojalitāti.

    Peridots ir iejūtības akmens, kas sekmē un padziļina visu veidu attiecības, jo īpaši tuvas partnerattiecības. Tas arī mazina dusmas, greizsirdību, pasargā no nevēlamas ietekmes.

    Prenīts veicina veselīgu enerģijas plūsmu un paplašina uztveri. Tas arī palīdz sapņot.

    Purpurīts dāvā runas brīvību, palīdz pacelties pāri ierobežojumiem un atmest nevajadzīgu pieticību, kā arī veicina plānu pārtapšanu darbībā.

    Rozā kvarcs dāvā visaptverošu mīlestību, veicina iekšēja miera, piepildījuma un apmierinātības sajūtu. Tas dziedē arī emocionālas sāpes.

    Rubīns atver sirdi un dāvā enerģiju. Tas palīdz kosmiskajai bezrobežu mīlestībai.

    Safīrs ir skaistuma un intuīcijas kristāls, kas harmonizē visu ķermeni, tas atver savu īpašnieku jaunai izpratnei par savu vietu šīs pasaules kārtībā.

    Sardonikss ir laulības un partnerattiecību kristāls, kas piesaista jaunus draugus un veiksmi. Būdams spēka un pasargātības akmens, tas rosina paškontroli un drosmi.

    Selenīts attīra un atjaunina enerģijas centrus, tādējādi atveseļo organismu. Tas attīra arī citus kristālus sev blakus.

    Serafinīts ir vistrauslākais kristāls, jo neapstrādātā veidā šķiet kā no spalvām darināts. To nevar nēsāt līdzi kabatā, tam jāpaliek mājās. Tas veicina bezrobežu mīlestību, sirsnību, laipnību, atvērtību. Palīdz aizmirst nevajadzīgo. Serafinīts ir arī viens no spēcīgākajiem dziedinātājakmeņiem.

    Smaragds palīdz dzīvot te un tagad, tas ievieš kārtību emocionālā haosā. To uzskata par līdzsvarotības, pārticības, mīlestības un iejūtības kristālu, kas uztur možumu.

    Sodalīts spēj apvienot loģiku un intuīciju un likt to lietā. To labi nolikt datora tuvumā, jo tas attīra telpu no elektromagnētiskā piesārņojuma.

    Stilbīts asina intuīciju un uzjundī snaudošu radošo garu. Tam ir arī attīroša ietekme gan garīgajā, gan fiziskajā jomā.

    Tīģeracs palīdzēs, ja jāsakārto domas. Kristāls veicina gribasspēku un pašpārliecību, kliedējot bažas un raizes.

    Tīrais kvarcs (kalnu kristāls) ir spēcīgs enerģijas pastiprinātājs un dakteris visām kaitēm.

    Tirkīzs ļauj nomierināties, lai būtu te un tagad. Tas arī palīdz brīvāk un bez bažām izteikties. Tirkīzam piemīt spēja viegli uzsūkt negativitāti, tāpēc ir gadījumi, kad tas vienkārši salūst.

    Topāzs ir prieka akmens un dāvā patiesu mīlestību un veiksmi visās lietās. Tas sniedz pārliecību par sevi un saviem lēmumiem.

    Saistība ar zodiaka zīmēm

    «Informācija, kurš kristāls saistāms ar kuru zodiaka zīmi, ir daudzveidīga, jo nav divu autentisku pieredžu. Piedāvāju populārāko dzimšanas perioda akmeņu apkopojumu, kuru var izmantot, iegādājoties sev pirmo akmeni, vai arī tad, ja gribas uzdāvināt kristālu otram un ir zināma viņa dzimšanas diena. Pateikšu arī zodiaka vadošajai planētai atbilstošo kristālu, kā arī informāciju par veiksmes akmeni, kuru var izmantot kā talismanu,» Dzintra piedāvā savu versiju.

    Mežāzis. Dzimšanas dienas kristāli – rubīns, ahāts, granāts, kalnu kristāls. Planētas akmens – lazurīts, bet veiksmes akmens – rubīns.

    Ūdensvīrs. Dzimšanas dienas kristāli – granāts, sūnu ahāts, opāls, ametists. Planētas akmens – tirkīzs, bet veiksmes akmens – granāts.

    Zivis. Dzimšanas dienas kristāli – safīrs, ametists, asinsakmens. Planētas akmens – akvamarīns, veiksmes akmens – ametists.

    Auns. Dzimšanas dienas kristāli – asinsakmens, karneliāns, avanturīns. Planētas akmens – jašma, veiksmes kristāli – jašma, asinsakmens.

    Vērsis. Dzimšanas dienas kristāli – safīrs, tirkīzs, dzintars, korallis. Planētas akmens – avanturīns, veiksmes kristāls – safīrs.

    Dvīņi. Dzimšanas dienas kristāli – ahāts, pērle. Planētas akmens – tīģeracs, veiksmes kristāls – ahāts.

    Vēzis. Dzimšanas dienas kristāli – mēnessakmens, pērle, rubīns. Planētas akmens – mēnessakmens, veiksmes kristāls – ahāts.

    Lauva. Dzimšanas dienas kristāli – turmalīns, sardonikss, onikss. Planētas akmens – kalnu kristāls, veiksmes kristāli – peridots, dzintars, onikss.

    Jaunava. Dzimšanas dienas kristāli – jašma, karneliāns, nefrīts, safīrs. Planētas akmens – citrīns, veiksmes kristāli – karneliāns, sardonikss.

    Svari. Dzimšanas dienas kristāli – opāls, lazurīts, peridots. Planētas akmens – safīrs, veiksmes kristāli – opāls, sardonikss.

    Skorpions. Dzimšanas dienas kristāli – akvamarīns, topāzs. Planētas akmens – granāts, rubīns, veiksmes kristāli – akvamarīns, berils.

    Strēlnieks. Dzimšanas dienas kristāli – safīrs, ametists, tirkīzs, topāzs. Planētas akmens – topāzs, veiksmes kristāli – topāzs, pērle.

    Kā interpretēt kristālu informāciju?

    «Izlasām, ka citrīns, piemēram, vairo bagātību. Loģika šādam apgalvojumam pretojas, un prāts liek teikt, ka blēņas vien. Protams, akmentiņš pats par sevi bankas kontu nepapildinās. Bet – saskarsme ar citrīnu rosina radošu piegājienu senām lietām un mudina palūkoties uz esošo situāciju ar svaigu skatu. Tas darbojas tā – prātā nāk brīnišķīgas idejas, kuras var pārtapt jaunos darbos, svaigās domās un iedvesmas vilnī, kas vedina uz jaunām izpausmes iespējām, kas savukārt var materializēties kā samaksa. Mēdzam reizēm pateikt: kā man tas agrāk neienāca prātā… Nu re, citrīns aktivizē tieši šāda veida domāšanu!

    Tas nozīmē – nevis kristāls dod bagātību, bet to cilvēks sniedz sev pats, tikai kristāls izgaismo ceļu vai vismaz taciņu!

    Izlasām, ka rozā kvarcs dāvās mīlestību… Atceros, reiz man vaicāja pēc kristāla, kas piesaistītu beznosacījumu mīlestību. Atbildēju, ka mīlestība ir visu laiku tepat, tā nav jāpiesaista, bet cilvēks var tai vienkārši atvērties. Atbildes reakcija skaidri norādīja, ka sieviete man netic. Sanāca apburtais loks, jo atslēgas vārds ir piesaistītu. Cilvēks jūtas nelaimīgs, un tālab domā, ka nav mīlestības vērts, ka jācenšas šo mīlestību nopelnīt. Tā kā pēc savas būtības esam vibrējošs enerģijas lauks, varam kā radio klausīties frekvenci b vai c, bet tas nenozīmē, ka frekvence a neeksistē. Šis kristāls palīdz ieslēgt to frekvenci, kurā uztveram un raidām mīlestību.»

    Kur un kā likt?

    Kāds palielāks kristāla gabals – piramīda, lode, kubs – var kalpot kā papīru slogs, balsts grāmatām vai dokumentu mapēm. Vietā, kur strādā, labi iederēsies dzīvnieku figūriņas vai kristālu koki. No kristāliem darinātos trauciņos saberamas saspraudītes un citi sīkumi. Atpūtas vietā labi iederēsies kāds lielāks kristāla gabals vai nelielā trauciņā sabērti mazāki olīši – tie kalpos kā atgādinājums saglabāt mieru, bet, runājoties ar mājiniekiem vai ar draugiem, paziņām pa telefonu, palīdzēs saglabāt veselīgu, optimistisku attieksmi. Guļamistabas kristāls ir ametists, kas sniedz mieru – mazs gabaliņš zem spilvena vai gultas tuvumā saldinās sapņus un veicinās labu naktsmieru. Līdzīgi darbosies fluorīds un hovlīts. Slimnieka istabā savukārt vislabāk nolikt karneliānu – tā vibrācijas paātrina fizisko audu atveseļošanos.

    Puķupodos vai dobē iederas sūnu ahāts, jo tam piemīt zaļā enerģija. Dārza un istabas puķkopja kristāli ir arī malahīts – auglības nesējs, mēnessakmens, kuru auglībai var pakārt koka zarā, novietot zem kāda krūma vai nēsāt kabatā, dārzā rosoties. Zaļo kalcītu šo pašu iemeslu dēļ var novietot puķupodā, bet akvamarīns patiks ūdensaugiem un zivtiņām akvārijā. Ja kāds augs niķojas un negrib augt, kristāli var palīdzēt tam atkopties.

    Ja kristālu iegādāts vairāk, tos ap sevi var izvietot arī dažādās ģeometriskās formās, piemēram, iedomātu apli, kas simbolizē labirintu un ceļu pie sevis, kā arī attīstību. Var izlikt trīsstūri – tas simbolizē jaunas iespējas. Var izlikt kvadrātu – tas simbolizē pārdomas. Galvenais, kas jāzina, – arī katrai izliktajai figūrai ir cita enerģētika un tā figūra, kuru attiecīgajā brīdī gribēsies izlikt, būs īstā, kas vajadzīga. Kristālu saliktas piramīdiņas darbojas kā pozitīvas enerģijas antenas. Piramīdas forma simbolizē harmoniju un lietu kārtību jau pati par sevi, bet kristāli to pastiprina.

    Kristāls savas konkrētās īpašības saglabā neatkarīgi no formas.

    Sev līdzi var nēsāt kristālu svārstiņus, kas visbiežāk ir konusveidā noslīpēti un iestiprināti ķēdītē vai aukliņā. Var ar tiem rotaļāties, uzdodot ikdienišķus jautājumus un saņemot atbildi – jā vai nē, galvenais pirms tam ar sevi vienoties, kā izskatās un kā – , jo svārstiņš var šūpoties gan uz vienu, gan uz otru pusi, gan arī riņķot.

    «Šobrīd izplatītas ir lavas akmens aproces. Lavas akmens pats par sevi ir viegls, porains, un tāda ir arī tā enerģētika. Tas ir maigi piezemējošs, tā iedarbība nesitīs laukā korķus, kā var notikt ar aktīvākiem kristāliem. Taču visinteresantākais ir tas, ka šis akmens ir kā radīts, lai lietotājs ar to paspēlētos, jo tas labi uzsūc un saglabā ēterisko eļļu aromātu. Tātad – iegādājamies aproci, kas parasti ir uz elastīgas gumijas, līdz ar to ar laiku saplīsīs. Tas, starp citu, ir labi, jo melnās krāsas akmeņi parasti absorbē nevēlamo, tālab skaidrs, ka ar laiku izšaujas. Izvēlamies eļļu – intuitīvi, galvenais, lai aromāts ir patīkams –, uzpilinām 2–3 piles un iemasējam to akmentiņos. Procesu var atkārtot pēc patikas. Arī pašu aproci nevajag nēsāt reliģiski, bet intuitīvi. Jo vairāk mēs savai iekšējai balsij uzticamies, jo mierpilnāk jūtamies, tālab tas ir svarīgi.

    Bet meditācijā, ko saucu arī par garīgo dušu, kristālus var novietot vai nu klēpī, vai uz ķermeņa, vai enerģijas centriem. Var arī turēt plaukstā – tam nav tik lielas nozīmes. Lūk, visvienkāršākā metode, ko katrs var pielāgot savām interesēm. Ieelpojot sev sakām: es ieelpoju, bet izelpojot: es izelpoju. Ja prātā nāk dažādas domas, prom nedzenam, bet piefiksējam: es šodien domāju par to un to… Un turpinām elpot. Viss ir ģeniāli vienkāršs!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē