• Kosmētikas ampulas – vai tiešām efektīvas?

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Kosmētikas ampulas atrodamas teju visu veikalu kosmētikas plauktos. Tās sola atvadīties no grumbiņām, mitrināt ādu vai pat novērst pigmentācijas plankumus. Bet vai tiešām tās spēj būt tik efektīvas?

    Arvien vairāk sieviešu savā ikdienas sejas kopšanas rituālā iekļauj kosmētikas ampulas, taču, vai tās patiešām ir tik vērtīgas, vai arī to iedarbība ir pārvērtēta? Kā skaidro kosmētiķe Katrīna Blumberga, tās, salīdzinot ar krēmiem un serumiem, ir koncentrētākas, tāpēc arī tām ir vairākas priekšrocības.

    Ampulas ātrāk un dziļāk iedarbojas uz ādas šūnām, un rezultāts bieži vien redzams jau nākamajā dienā. Taču koncentrētā sastāva dēļ tās paredzētas lietošanai kursa veidā, nevis ikdienā, turklāt, izvēloties ampulu veidu, jāņem vērā arī sezonalitāte.

    “Kosmētikas ampulas lietot var jebkurš neatkarīgi no vecuma vai sejas ādas stāvokļa. Taču, tā kā to sastāvs ir koncentrēts, pirms lietošanas ir rūpīgi jāpārliecinās, kādam ādas tipam vai problēmām tās paredzētas. Visbiežāk ampulas izvēlas, kad sejas ādu skārušas dažādas ādas problēmas, piemēram, akne, pigmentācija, vai ir redzamas ilgstoša noguruma sekas,” stāsta kosmētiķe Katrīna Blumberga.

    Ampulas spēj ātrā laikā atveseļot sausu, jutīgu ādu, palīdz izlīdzināt grumbiņas un koriģēt ādas toni. Tās efektīvi palīdz arī cīnīties ar pigmentāciju vai aknes atstātajām rētām.

    Kas jāņem vērā, lietojot ampulas

    Pārsvarā ampulas pieejamas iepakojumos ar 10 vai 20 ampulām atkarībā no kursa ilguma. Nav ieteicams lietot tās ilgāk nekā paredzēts, jo āda paņem sev tieši tik, cik tas ir vajadzīgs. Lai ampula būtu efektīva, tā jāizmanto 24 līdz 48 stundu laikā no atvēršanas brīža. Visbiežāk ampulas jāuzklāj vakarā, taču, ir arī tādas, kas jālieto no rīta.

    Parasti viena ampula pietiek divām reizēm – atvērta ampula var tikt lietota divus vakarus vai no rīta un vakarā.

    Ampulas jāklāj uz attīrītas sejas un tām jāļauj uzsūkties 15 līdz 30 minūtes. Ja tā uzklāta vakarā un āda nešķiet sausa vai savilkta, ikdienas nakts krēmu var nelietot. Ja ampula uzklāta no rīta, var lietot gan dienas krēmu, gan dekoratīvo kosmētiku.

    Katrai sezonai savs ampulu kurss

    • Ziema 

    Šajā sezonā jutīgai ādai ieteicams kurss ar ādu nomierinošām ampulām, kas satur lakricas un auzu ekstraktus. Tie nomierina sakairinātu, apsārtušu ādu, palīdz sakārtot ādas mikrofloru un atjaunot hidrolipīdu slāni jeb ādas aizsargbarjeru.

    • Siltie un saulainie gadalaiki - pavasaris un vasara

    Pavasarī un vasarā var lietot mitrinošās ampulas ar hialuronskābi, kolagēnu, elastīnu vai E vitamīnu, kas ādu mitrinās.

    • Rudens

    Rudens periodā noderēs C vitamīns un retinols. Šo vielu kombinācija veicina kolagēna veidošanos, izlīdzinātu gan sejas ādas struktūru, gan krāsu. Vasarā šīs vielas nav ieteicams iekļaut ikdienas kopšanas rutīnā saules ietekmes dēļ – var veidoties pigmentācijas plankumi, jutīgums, saules apdegumi, nevienmērīgs ādas tonis.

    Ampulas kā pīlings

    Var lietot nakts ampulas, kas iedarbojas kā pīlings, jo satur dažādas skābes, piemēram, glikolskābi, pienskābi, salicilskābi. Tās noloba ādas lieko raga slāni un nav nepieciešams papildus lietot skrubi vai abrazīvos kopšanas līdzekļus.

    Šādu ampulu kursu ieteicams izlietot, sākoties katrai sezonai, bet pēc tam var lietot ierastos ādas kopšanas līdzekļus.

    Ampulas, lai mazinātu bezmiega sekas

    Šobrīd kosmētikas ampulu klāsts ir ļoti plašs un atrodamas pat tādas, kuras satur melatonīnu, ko mēdz dēvēt par miega hormonu – tās ļoti piemērotas izņēmuma situācijām, kad miegam netiek atvēlēts pietiekami daudz laika, taču no rīta nepieciešams izskatīties možam. Ampulās pieejams arī retinols, kalogēns, elastīns, hialuronskābe vai šo vielu kokteiļi.

    C vitamīns ampulās

    Šobrīd pieprasītas ir ampulas ar C vitamīnu, jo šādā formā tas spēj vislabāk saglabāt savas labās īpašības.

    Saskarē ar gaisu C vitamīns oksidējas, tāpēc iepakojumos, kuri tiek izmantoti ilgākā laika periodā, tas vairs nepilda savas funkcijas.

    C vitamīns ādai ir ļoti svarīgs, jo tas ir spēcīgs antioksidants, kas neitralizē brīvos radikāļus un stiprina ādas aizsardzības sistēmu. Tas ir svarīgs arī kalogēna ražošanai ādas šūnās un kavē novecošanās pazīmes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē