• Kolēģi mani aprunā. Kā rīkoties?

    Psiholoģija
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pressmaster/Shutterstock.com
    Ja aprunāšana apdraud cilvēka labsajūtu, fiziski un emocionāli nomāc, tad nav ilgstoši jācieš, jo tas var ietekmēt veselību un dzīvesprieku.
    1. Ja aprunāšana skar eksistenciāli vai emocionāli svarīgas jomas – karjeru, attiecības ar mīļoto cilvēku –, ir jārīkojas. Mierīgi, bez uzbrukuma, pieej klāt aprunātājam un saki apmēram tā: man ir sajūta, ka vēlies man ko teikt. Vai arī, ka vēlies precizēt informāciju – vai ir bijis tā, kā esi dzirdējusi. Ja satiekas divi inteliģenti cilvēki, viņi arī inteliģenti parunās. Ja cilvēks neatzīst, ka ir aprunājis, tādai sarunai, protams, jēgas nebūs.
    2. Pieiet klāt aprunātājam un aicināt viņu uz sarunu – tas nav vienkārši. Ir jāsajūt, vai tevī ir spēks un drosme runāt. Esi gatava, ka var būt arī ass konflikts.
    3. Ja skaidri zini, ka vairs nav, ko zaudēt, tad arī jāsaka tieši un nepārprotami – ja turpināsi tādā garā, tam būs tādas un tādas sekas. Galu galā aprunāšana var būt saistīta arī ar emocionālo vardarbību vai mobingu, kam patiešām var būt ļoti smagas sekas.
    4. Recepte pret aprunāšanu patiesībā skan diezgan vienkārši. Lai mazinātu uztraukumu par citu domām, pats svarīgais ir atrast pašai savu es, saprast, ko es vēlos un vai varu iegūt piepildījumu tajā, kas man patīk. Tā ir tā brīnumviela, kas neļauj pielipt cilvēku aprunāšanai. Pašpietiekams cilvēks ir stiprs, mierīgs un apmierināts ar savu dzīvi, viņš aprunāšanu uztver kā lietu vasaras dienā – atnāks un aizies.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē