• Noskaidro, ko par tevi stāsta tavas lūpas!

    Skaistumkopšana
    Agnese Meiere
    Agnese Meiere
    28. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Fenotips ir gēnu, instinktu un rakstura atspoguļojums cilvēka sejā. Fenotipoloģijas tēvs, igauņu etologs Marks Lučins, apraksta vairāk nekā 120 pazīmes, kas tiek ņemtas vērā, veidojot fenotipoloģisko portretu.

     

    • Uz priekšu izvirzīta augšlūpa

    Ja, skatoties profilā, augšlūpa ir izteiktāka par apakšlūpu, tas liecina par analītisku prātu, cilvēks ir vairāk teorētiķis nekā praktiķis. Runas dāvanas palīdz pārliecinoši uzstāties auditorijas priekšā, argumentēt savu domu, ieceri. Taču rīcība mēdz būt pārāk gausa – kamēr turpinās analīze un izvērtēšana, konkurenti tās pašas idejas jau ieviesuši dzīvē. Šis fenotips raksturīgs partijas vai firmas runasvīriem, propagandistiem, mācītājiem.

    • Izteikta apakšlūpa

    Pilnīga apakšlūpa norāda uz baudkāri. Šiem cilvēkiem patīk svinēt dzīvi, baudīt labus ēdienus, dzērienus, seksu. Ja apakšlūpa ir bieza, turklāt izskatās kā izrullējusies uz āru, tādam cilvēkam jutekliskas baudas ir īpaši svarīgas. Taču šāda iezīme palīdz gūt panākumus gan biznesā, gan mākslā, gan reklāmas nozarē.

    Norāda uz lielu enerģijas potenciālu. Cilvēki, kuriem daba dāvājusi biezas lūpas, arī raksturā psiholoģiski un emocionāli ir siltāki nekā tie, kam ir plānas lūpas. Šie cilvēki bieži ir kompānijas dvēsele, ar prieku apmeklē ballītes un saietus. Tiesa gan, tā viņi riskē pārāk daudz enerģijas iztērēt izpriecām un baudām, un tās var pietrūkt ikdienas darbā. Ja tavam bērnam ir biezas lūpas, īpaši jāpieskata, lai viņš pietiekami daudz laika velta mācībām, nevis tusējas ar draugiem.   

    • Šauras lūpas

    Norāda uz emocionālu vēsumu, askētismu, slēptām enerģijas rezervēm. Ja lūpu vietā ir šaura svītriņa, šāds cilvēks nereti ir pārlieku pareizs un varbūt pat garlaicīgs, viņš enerģiju netērē izpriecās, mīlas baudās, bet liek lietā praktiskā vai rutīnas darbā. Ja augšlūpa ir izteikti šaurāka par apakšlūpu, tas vēsta, ka cilvēks ir introverts, lieki nepļāpā un neizpauž noslēpumus.

    • Stingras, cieši sakniebtas lūpas

    Norāda uz izlēmīgu, mērķtiecīgu raksturu, vēsta par romantikas, maiguma trūkumu. Šā fenotipa īpašnieks ir rets viesis ballītēs, toties ģimenē rada drošības sajūtu, rūpējas par tuvākajiem, spēj ilgstoši darīt grūtu, nepatīkamu, apnicīgu darbu, lai pabeigtu iesākto, kaut vai strādājot naktīs. Tie ir cilvēki, kas dzīvē spēj daudz sasniegt.

    • Ļenganas lūpas

    Cilvēkam, kurš pārstāj cīnīties, padodas grūtību priekšā, nododas alkoholam un izpriecām, ar laiku lūpas kļūst mīkstākas. Ļenganas lūpas liecina par samērā vāju raksturu, šādu lūpu īpašnieks ātrāk met plinti krūmos, ātri apvainojas, līdz ar to dzīvē sasniedz mazāk, nekā būtu varējis.

    • Uzrauta apakšlūpa

    Ja, raugoties no malas, cilvēka apakšlūpa izvirzīta uz priekšu un skatās uz augšu (šķiet, ka ūdens līst mutē), šāds fenotips liecina par augstu pašapziņu. Ja tev piemīt šāda iezīme un piezogas doma, ka esi unikāla un tikai tev taisnība, atceries, ka vienas taisnības nav. Ja bērns ir uzmetis lūpu, vecāki maldīgi domā, ka mazais ir apvainojies. Patiesībā bērns ir dusmīgs, viņš ir augstās domās par sevi un jūtas pārāks par vecākiem.

    • Robota lūpu līnija

    Izteiksmīga robota lūpu līnija liecina par rīcībā un uzvedībā izsmalcinātu, māksliniecisku personību. Šis cilvēks māk skaisti runāt, sarunas laikā izsmalcināti žestikulē. Viņam piemīt laba gaume, stila izjūta. Reizēm gan pietrūkst mēra sajūtas. Šādas lūpas raksturīgas māksliniekiem, cilvēkiem, kas mīl bohēmu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē