• Ko mums sola 2021. gads? Astrologa Andra Rača prognoze

    Horoskopi
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    7. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Neziņas un nepatikšanu šogad bijis tik daudz, ka gribētos kaut caur atslēgas caurumu ieskatīties – kas notiks tālāk? Zvaigžņu prognoze rāda, ka 2021. gads salīdzinājumā ar 2020. būšot kā diena pret nakti – daudz labāks! Bet pa īstam uzelpot varēsim, sākot no maija, sola astrologs ANDRIS RAČS.

    4 jautājumi astrologam Andrim Račam

    • Kāds izskatās nākamais gads Latvijā?

    «Zvaigžņu kartēs redzu optimistisku ainu. Izmaiņas uz labu var sākties jau janvāra vidū, bet no maija varēsim elpot stipri vieglāk. Kopumā izskatās, ka pandēmija noteikumus beigs diktēt 2022. gadā, tomēr jau šis pavasaris solās būt Latvijai labvēlīgs un viss gads daudz gaišāks. Labos notikumus iespaidos citu valstu palīdzība – ļoti iespējams, tas saistīts ar vakcīnām. Maijā sāks atspirgt tās nozares, bez kurām cilvēki pandēmijas laikā vairāk vai mazāk varēja izdzīvot, lai gan bez tām bija skumji, – mūzika, māksla, kultūra. Daļa cilvēku jau pavasarī, no aprīļa beigām, varēs drošāk ceļot. 

    Šogad dramatiski saasinājās negatīvās emocijas, bailes un dusmas. Tas bija astroloģiski noteikts, un, ja nebūtu kovida, atrastos kas cits, par ko dusmoties. Bet tas mainīsies. Ja šis gads bija pret, tad jaunais gads būs par. Protams, ja kādam mērķis ir graut, tad viņš to turpinās, taču tāda cilvēka rīcībai atradīsies krietni mazāk dzirdīgu ausu, jo visi jau būs noguruši no dusmošanās. Šis, starp citu, ir ideāls gads, lai apvienotos neformālās organizācijās un darītu kaut ko savas dzīves uzlabošanai, nevis ietu uz krastmalu protestēt.

    Medicīnas nozare ir tuvu izsīkumam, un tai vienkārši jānoturas. Bet citādi neizskatās, ka mūsu ekonomikai nākamgad klāsies dramatiski.

    Viens no 2021. gada atslēgas vārdiem ir globalizācija, un tam ir gan plusi, gan mīnusi. Plusi – saviem spēkiem ar pandēmiju mēs galā netiktu. Mīnusi – lielo interneta korporāciju vara pasaulē, taču, iespējams, nākamgad izdosies tām mazliet iespiest asti bluķī.»

    • Kas gaidāms mīlestības un attiecību jomā?

    «Šis gads bija izaicinājums attiecībām – mijās norobežošanās ar pārāk tuvu ikdienas rīvēšanos. Nākamais būs neitrāls, mierīgs un draudzīgs līdzāspastāvēšanas gads. Strīdu būs daudz mazāk, no maija pieaugs uzticēšanās nākotnei. Ļoti iespējams, vasarā būs daudz vairāk kāzu nekā iepriekš, bet uz 2022. gadu šūpulīšos sāks brēkt šajā vasarā radītie bērniņi – beidzot uzlabosies demogrāfija.

    Šogad pie mums deviņus mēnešus dominēja Marss – vakaros to varēja redzēt kā spožu sarkanīgu zvaigznīti. Neviena cita planēta tā nebojā attiecības starp cilvēkiem! No janvāra vidus un kopumā vairākus mēnešus nākamgad lecīgais kara dievs Marss būs pakļauts miera dievietei Venerai un kļūs daudz miermīlīgāks. Tas ļoti iespaidos attiecības – ja cilvēki gribēs būt kopā, viņi pārvarēs šķēršļus.

    Līdzšinējā emociju juceklī bieži pazuda patiesība. Bija daudz aizvainojumu, apvainošanās un dusmu, un nereti nebija iespējams sarunāties pēc būtības. 2021. gadā visur un arī attiecībās ienāks daudz lielāka izpratne.

    Jēdziens kopā saistās ar planētu Jupiters, kura visu šo laiku bija kā sasaistīta. No maija tā atkal atdzims, un cilvēkiem atgriezīsies iespējas būt kopā. Daudzi apjautīs, ka arī dzīvot labāk ir kopā, un svarīga vēsma būs attiecību formu sakārtošana, precības. Un tie lielākoties nebūs emociju diktēti lēmumi. Attiecības, kas dibināsies nākamajā gadā, var būt ļoti ilgtspējīgas un noturīgas, jo tās tiks veidotas godīgi un tajās valdīs daudz mazāk emociju un melu. Labais laiks laulību slēgšanai sākas no maija!»

    • Kāda ir gudrākā stratēģija 2021. gadam?

    «Stratēģijai jābūt balstītai nevis uz ko es nedarīšu, bet – ko es darīšu. Vienalga, cik tev gadu, bet uz brīdi iedomājies, ka dzīve tikai tagad sākas un labākais un interesantākais tev ir priekšā! Tāds epidēmijas vai, drīzāk, pēcepidēmijas laiks tam ir ideāls. Dzīve sākas šodien!

    Nebaidies no ilgtermiņa plāniem. Nosaki sev mērķus, piemēram, ja tuvākajā piecgadē gribi kaut ko iemācīties. Vai, gluži otrādi, esi sapratusi, ka gribi iemācīties dzīvot mierīgi, bez cīņas, varbūt dzīvot mājās un reizēm attālināti strādāt. Gan viens, gan otrs ir labs mērķis, tikai godīgi jāsaprot, ko tev patiesībā vajag.  Svarīgi nesteigties! Mierīgi apdomā, ko tu vēlies, un atrodi, kā to realizēt. Gads būs labs tiem, kuri nesasteidz.

    Pirms divarpus gadiem sākās lielākas kontroles un ierobežojumu piecu gadu periods. Tā pirmais posms tagad noslēdzas, un tagad sākas otrā sērija. Daļa no mums, sodu iebaidīti, piesardzīgi klidzinās pavisam lēnām, savukārt citi aulekšos kā izrāvušies no cietuma. Pareizā stratēģija ir pa vidu – uz priekšu, tomēr ne auļos.

    Svarīgi, ka nākamais gads ir kolektīvās enerģijas un sabiedrības domas ievirzīšanas gads – tā ir Ūdensvīra zīmes misija.

    Tās simbols ir cilvēks, kurš no debesīm lej ūdeni – taču tas nav ūdens, nē, tā ir gaisma. Ja apvienojamies ar skatu uz kaut ko augstāku, tad varam izdarīt daudz. Ūdensvīra zīme pārstāv arī komūnas, kur cilvēki apvienojas, lai kaut ko darītu kopīgi, – tas ir stāsts par mūsdienīgām, spēcīgām kopienām.

    Sākas divdesmit gadu cikls, kad savienojas lielas planētas Jupiters un Marss, un šī ir stratēģija visa cikla sākumam. Beidzamo reizi tās šajā zodiaka vietā savienojās pirms 60 gadiem, kad sākās kosmosa apgūšanas ēra. Pat tad, ja rezultāts nebūs redzams uzreiz, svarīgi pamatu ielikt laikus, vislabāk jau ap Jaungadu.»

    • Vai un kā pandēmija parādījās  prognozēs šim gadam?

    «Pagājušā gada beigās, veidojot horoskopus 2020. gadam, daudziem maniem klientiem zvaigžņu kartēs parādījās, ka paredzami šķēršļi un malā stāvēšana. Tagad saprotams, ko tas nozīmēja, bet pērnā gada nogalē taču nevarēja ienākt prātā domas par ierobežojumiem un pašizolāciju. Prognozēs bija redzamas arī naidīguma emocijas un varēja pat rasties bažas par iespējamu karu, bet – sākās pandēmija. Prognozēs nākamajam gadam lielākoties nevienam nekas tāds vairs redzams. Ceļi parādās atvērti.

    Mēs, astrologi, nepietiekami novērtējām neskaidrību un epidēmiju planētu Neptūnu. Taču šī neskaidrība pašlaik ir viens no galvenajiem spēlētājiem. Aiz tās patveras gan varas cīņas, gan neskaidrās slimības, gan sazvērestību teorijas un daudz kas cits, ko mēs nezinām. Taču nezināt ir cilvēcīgi. Un reizēm ar neziņu ir jāsamierinās, nevis jādodas gāzt valdību.

    Neptūns spēcīgi iespaidos notikumus uz Zemes vēl vairākus gadus, līdz 2025. gadam. Bet tas jāapzinās un jāpieņem.»

    Mazais horoskops 2021. gadam

    AUNS

    Netrako un ļaujies!

    Veiksmīgs gads. Tikai jāuzmanās – patiešām jāuzmanās –pārāk strauji norauties no ķēdes. Un jāsaprot, ka dzīve turpinās, nevis atgriežas tajā vietā, kur tā 2020. gada pavasarī apstājās. Jāsāk no tagadnes un, cik vien tas ar Auna raksturu vispār iespējams, mierīgi. Mīlestībā īpaši laimīgs gaidāms vasaras vidus, jūnija beigas un jūlijs, kad apkārt valdošā spriedze būs izplēnējusi. Tikai Aunu zīmē dzimušajām jāmācās mīlestību pieņemt un ļauties, kas viņām parasti nav vienkāršs uzdevums, jo gribas visu diriģēt pašām.

    VĒRSIS

    Neatliec lēmumus!

    Priekšā daudz izaicinājumu. Daļai Vēršu šis piebremzētais laiks patiesībā pat savā ziņā patika, jo visu varēja atlikt, bet tagad nāk lielais jautājums – vai vispār gribas atkal cīnīties? Iespējams, būs sev jāatzīstas, ka gribas ko pavisam citu, un jāpārtrauc kaut kas no līdzšinējā. Bet lēmumus gan labāk vairs neatlikt – ja kaut kas beidzies, tad beidzies, ir jāsāk kas jauns vai jāpaņem pauze. Tikai nevajag sevi grauzt par neizmantotajām iespējām! Augusts var būt gada laimīgākais mēnesis – ar romantiku un, iespējams, jaunām attiecībām.

    DVĪŅI

    Seko vēja virzienam!

    Ceļavējš pūš burās, un jaunās pasaules tendences palīdzēs gūt panākumus. Martā dzīves ātrums kļūs straujāks, un var diezgan droši tam ļauties. Varbūt nācies pieredzēt, ka Dvīņu zīmē dzimušajām raksturīgā reizēm panaivā atklātība un bērnišķīgā uzticēšanās traucē un tiek izmantota pret pašu? Šogad viss mainās, un tagad šī atklātība palīdzēs un pat tiks novērtēta! Ja tev kāds patīk, nekautrējies to pateikt; ja gribi citu darbu, neminstinies tam pieteikties! Mīlestībā laimīgākie būs septembris un oktobris, bet kopumā labs viss gads.

    VĒZIS

    Izmanto iespējas!

    Šis gads sola lielāku neatkarību no citiem un viņu vērtējuma. Mazināsies bailes no nākotnes un bailes vispār. Vērts saņemt drosmi un izmantot dažādas iespējas savu ieceru īstenošanai. Vasarā beidzot arī pie tavām durvīm pieklauvēs īsta veiksme un varēsi pielikt punktu ekonomiskajam režīmam, kas tavā dzīvē valdīja gan materiāli, gan emocionāli. Tagad būs iespēja atlaist grožus un ļauties vasaras vējam. Mīlestībai vislabākais būs maijs. Tikai brīdī, kad kāds silti uzsmaida, jāatsmaida arī pretī. Tāpēc saplāno darbus tā, lai pietiek laika arī baudīt!

    LAUVA

    Piebremzē ambīcijas!

    Šogad tās jāsavalda, lai gan tas galīgi nav viegli. Taču – jo vairāk ambīciju, jo sliktākas attiecības –, un kāds prieks beigu beigās palikt lepnai, bet vientuļai zvēru karalienei? Turklāt šogad būs jāiemācās arī cieņpilni zaudēt vai vismaz godīgi pieņemt, ka apstākļi mainās un nevari visur un vienmēr būt vislabākā. Taču tas nebūt nenozīmē, ka tu neesi izcila un lieliska. Esi! Mīlestībai skaists būs jūlijs un decembra beigas. Tikai jāatceras, ka attiecības nav nekāds boksa mačs, un partneri nevajag vienmēr nokautēt, bet cienīt un mīlēt.

    JAUNAVA

    Jā gudrām attiecībām

    Dažādu labu iespēju gads, tikai lēmumus vērts labi apdomāt. Piemēram, nevajag saņemties pilnu klēpi ar darbiem un pēc tam mocīties ar stresa galvassāpēm. Brīnišķīgs gads, lai nodefinētu to, kas ir veselīgi tieši tev – ko un cik daudz ēst, kur izkustēties, kā uztvert dzīvi! No romantikas viedokļa – ja pateiksi kādām attiecībām jā, tās sāks veiksmīgi veidoties. Šis nav lielu kaislību, bet gudru un pārdomātu attiecību laiks. Attiecībām iedvesmojošākais mēnesis – augusts. Tad brīvajām Jaunavām būs iespējas izveidot nopietnas attiecības vai pat ģimeni.

    SVARI

    Kāp uz sarkanā paklāja!

    Dzīve kļūs daudz vieglāka, gūsi panākumus, arī spēka būs krietni vairāk. Būs gan radošas idejas, gan arī apstākļi to īstenošanai, un vispār notikumu scenārijs izvērtīsies daudz spožāks, nekā sākumā izskatīsies. Lielais jautājums būs – kur šaubu māktajām smelties spēku, lai jau tagad tam noticētu? Vērts palasīt iedvesmojošas grāmatas vai paklausīties lekcijas! Otra lielā problēma būs izvēlēties starp daudzajām iespējām. Veiksmīgi iemīlēties varēsi laikā no februāra līdz aprīlim. Un no jaunās enerģijas spaiņa krietna šalts tiks tieši romantikai.

    SKORPIONS

    Neuzprasies uz nepatikšanām!

    Ja iepriekš kas ticis atlikts, tagad būs vien jāieskatās patiesībai acīs un lietas jāsakārto. Ja gribi dzīvi labāku, pašai kaut kas jāizdara šā mērķa labad. Silts ieteikums – izvairīties no visu veidu riskiem un nepārdomātiem gājieniem gan finanšu lietās, gan attiecībās, īpaši, ja esi dzimusi oktobrī. Pavisam neprātīgi būtu pārkāpt likumu. Ja vien, protams, nepiederi pie tām, kuras lieliski jūtas tieši ziepēs un grūtībās. Plānus ar lielākām ambīcijām labāk atlikt uz vēlāku laiku, varbūt uz 2022. gadu. Labākais laiks romantikai – maijā.

    STRĒLNIEKS

    Nepadodies!

    Daudz pozitīvas, augšupceļošas enerģijas, labvēlīgs laiks dažādām mācībām, ceļojumiem. Tikai svarīgi nepadoties pat tad, ja liekas – priekšā vesela jūra šķēršļu. Patiesībā ir lieliskas izredzes uz uzvaru. Tāpēc tavs atslēgas vārds lai ir – gribasspēks! Tavs Strēlnieka zīmei raksturīgais optimisms daudziem var krist uz nerviem. Bet nekas! Suņi lai vaukšķ, karavāna cēli dodas tālāk. Spēsi ar savu atsperīti aizraut arī citus, lai Sūnu ciems mazliet atdzīvotos. Būs veseli trīs mīlestībai un attiecībām īpaši labvēlīgi mēneši – jūnijs, jūlijs un oktobris.

    MEŽĀZIS

    Neļaujies apjukumam!

    Ziņas ir labas – pinekļi nokritīs, šķēršļi mazināsies. Taču šie brīvības un miera vēji var pagaisināt adrenalīnu, un tā vietā nāks apjukums – un ko tagad lai tālāk dara? Stratēģija – atvērt acis plaši, ieraudzīt, ka ierobežojumu vairs nav un beidzot var brīvi darīt to, ko sirds vēlas, kaut vai sākt no nulles. Svarīgi arī neaizmirst veselīgā egoismā palutināt pašai sevi. Un tas nebūs sarežģīti, jo naudas ziņā šis solās būt superveiksmīgs gads. Nenokavē – tavs labākais mīlestības mēnesis varētu būt janvāris! Taču arī novembris solās būt rozēm kaisīts. 

    ŪDENSVĪRS

    Lai dzīves straume tevi nes!

    Ļoti labs gads! Sāc to kā jaunu dienu no rīta! Vari realizēt ilgi lolotas idejas vai radīt jaunas, sākt kaut ko savu. Ja apstākļi mainās, tie, visticamāk, mainīsies tev par labu. Un nav vērts spītīgi turēties pie vecā, labāk uzticēties un varbūt pat aizvērtām acīm ļauties, lai tevi ved. Necīnies un nepeldi pret straumi, jo tā nesīs tevi pareizā virzienā. Pieaugs pašapziņa, tikai attiecībās jāuzmanās ar savu lielo ego nospiest pie zemes otru cilvēku. Mīlestībai labs viss gads, tomēr visromantiskākie notikumi gaidāmi martā un aprīlī.

    ZIVIS

    Ar nākotnē vērstu skatienu

    Rāms laiks, kas ļaus neiespringt uz ārišķīgām ambīcijām. Iespējams, gada sākumā tevi uz priekšu nesīs mazi strautiņi, taču gada laikā tie var izaugt par iespaidīgu upi. Patiesībā vērts paskatīties mazliet tālāk uz priekšu, ne tikai viena gada rāmjos – mierīgi vari ieplānot ko nozīmīgu 2022. gadā un gatavoties tam gan domās, gan praktiski.

    Vasarā biežāk smaidīsi un priecāsies. Un biežāk piedzīvosi laimīgu pabūšanu vienatnē, kad vari darīt, ko pati vēlies. Tikai neaizmirsti ik pa laikam piezvanīt mīļotajam. Mīlestībai visskaistākais būs jūnijs.

    Kad jāuzmanās?

    2021. gadā būs divi Saules un divi Mēness aptumsumi. Tiesa, ne vienmēr tie mūs iespaido – tas saistīts gan ar aptumsumu redzamību, gan īpašiem datumiem to tuvumā.

    • 26. maija Mēness aptumsums Latviju īpaši neiespaidos.
    • 10. jūnija Saules aptumsums mūs var ietekmēt šādās jomās – izglītībā, tūrismā, starptautiskajās attiecībās.
    • 19. novembra Mēness aptumsums Latviju var skart, jo notiek tuvu valsts dibināšanas gadadienai. Var būt saistīts ar budžeta pieņemšanu.
    • 4. decembra Saules aptumsums Latviju var skart kā iepriekšējā aptumsuma sekas. Tāpēc laikā starp 19. novembri un 4. decembri vēlams nepieņemt lēmumus, kuri var izraisīt nemierus, jo būs ļoti izteikta arī Marsa enerģija, un tas var uzkurināt kaislības.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē