• Ko iesākt ar dzimšanas dienu – svinēt vai nesvinēt?

    Sabiedrība
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    3. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Svinēt, nesvinēt? Vienatnē aizlaisties uz SPA? Astrologi ir pārliecināti, ka dzimšanas diena un dzīves gada pirmās 12 dienas ir laiks, kad vari ielikt programmu visam nākamajam gadam. Iespēja daudz par sevi uzzināt, saprast un – ja tu to vēlies – sākt dzīvot apzinātāk. Vai arī – kaut ko palaist pa vējam. Jo debesu vārti atveras tieši tev. Konsultē astrologs Edijs Spāre.

    Kāpēc šis laiks ir tik svarīgs?

    «Dzimšanas diena ir jauns sākums,» uzsver astrologs Edijs Spāre. Pats piedzimšanas mirklis astroloģijā pastāsta ļoti daudz ko, tostarp – kāds būs cilvēka tālākais attīstības ceļš, kādi lielie dzīves uzdevumi, ar kādām grūtībām dzīvē būs jāsaskaras. Astrologs to var nolasīt tad, ja zina cilvēka piedzimšanas vietu, datumu un laiku.

    Un katru gadu, kad Saule atkal nostājas šajā pašā vietā, uz šī sliekšņa notiek jauna pārstartēšanās nākamajam gadam. Tiesa, īstais jaunas piedzimšanas sākumpunkts laikā katru gadu mainās, un var atšķirties pat par dienu, jo kalendārais gads precīzi neatbilst astronomiskajam, un Saule šos konkrētos grādus katru gadu sasniedz citā laikā. Tikai ik pēc 10–12 gadiem tas atkal sakrīt ar to laiku, kad cilvēks patiešām piedzimis.

    Piedzimšana katru gadu jāsvin arī tādēļ, lai iedvesmotos. «Kad uzsāc jaunu dzīves ceļu, tev vajag jaunu spēku, azartu un pārliecību.

    Tieši tāpēc tik svarīgi ir apsveikumi un labi vārdi, kad tuvi cilvēki un draugi apliecina – tu esi vērtīga, esi kaut ko paveikusi, un tev ir spēks paveikt atkal.

    Protams, būtiski ir, lai apsveikumi nebūtu tukši, bet tajos būtu pozitīvs novērtējums un novēlējums,» spriež astrologs.

    Dzimšanas diena ir iespēja savā labā paveikt vienu kārtīgu mājasdarbu ar iepriekšējā gada izvērtējumu un, pats galvenais, apzinātu iekāpšanu jaunajā ceļā.

    Kad sākas un kad beidzas?

    Patiesībā dzimšanas diena sākas jau pirms datuma, kurā esi dzimusi. 12 dienas pirms tās ir laiks, kad apdomāt – kas un kāpēc iepriekšējā gadā noticis vai izdarīts? Saprast kļūdas vai neveiksmes un domās pārcilāt tos notikumus, kuri ar kaut ko aizķērušies prātā. Tikai jāatceras, ka domās nevis jāpārlec uzreiz uz sava gada sākumu, bet jāiet pa ceļu atpakaļ, ar katru dienu aizvien dziļāk pagātnē, līdz beidzamajā dienā sasniegta iepriekšējā dzimšanas diena.

    Savukārt tieši dzimšanas dienā – pa vidu sveicējiem un kūkām – sākas citas 12 sevišķi svarīgas dienas. Astrologi uzskata, ka no tā, kā šīs dienas nodzīvotas, atkarīga programma nākamajam dzīves gadam – gan katram mēnesim atsevišķi (piemēram, otrā diena pēc dzimšanas dienas atspoguļo otro mēnesi pēc tās), gan katra diena kādai dzīves jomai kopumā. Tāpēc ir svarīgi šīs dienas nodzīvot gudri. Nešķērdējot sevi uz āru, bet katru dienu apzināti veltot laiku domām un sevis izprašanai.

    Prognoze un treniņlaukums

    Bet kas notiek, ja dzimšanas diena vienkārši tiek nosvinēta, nepūloties skatīties atpakaļ un uz priekšu? «Tad cilvēks dzīvo automātiskā plūdumā, neizprotot, kāpēc notiek tas, kas notiek. Tikai izvērtējot iespējams saprast, kāpēc noticis tas, kas noticis, un kāpēc esi tur, kur esi,» ir pārliecināts astrologs.

    Viņš uzsver, ka šīs dienas pirms un pēc dzimšanas dienas patiesībā var kalpot kā nākamā gada prognoze un treniņlaukums: «Tikai katru dienu dienasgrāmatā rūpīgi jāpieraksta notikušais – pat ar konkrētiem katra notikuma laikiem, fiksējot arī sīkumus. Jo tās jau vienlaikus būs arī pavisam parastas dzīves dienas ar lielākiem vai mazākiem sadzīviskiem notikumiem, tu tāpat iesi uz darbu, apmeklēsi veikalus, gatavosi pusdienas, runāsies ar tuviniekiem vai draugiem, ravēsi dārzu, kaut kas izdosies, kaut kas ne. Paklupi, kaut kas nesanāca, saņēmi negaidītu dāvanu?

    Visticamāk, šie mazie notikumi kā zīlītes nes vēsti par citiem lielākiem notikumiem gada mēnešos, kuri tev vēl priekšā.

    Veikalā nebija kāda no produktiem, lai pagatavotu vakariņām to, ko biji iecerējusi? Iespējams, tas vēsta par citiem, lielākiem, šķēršļiem, kuru pārvarēšanai tu vai nu atradīsi plānu B, vai ietiepīgi cīnīsies, lai iegūtu tieši kaut ko konkrētu. Savukārt tas diennakts laiks, kad guli, nākamajos mēnešos būs laiks, kad vienkārši jāpieņem tas, ko dzīve dod, jo šos notikumus mēs nevaram iespaidot.»

    Tātad tāda dienasgrāmata var noderēt, lai pēc tās ierakstiem, liekot kopā nosacītos dienu pa dienai it kā izdzīvotos dzīves mēnešus ar reālajiem, nojaustu, kad gaidāms kas svarīgs. Un iegūtu laiku tam sagatavoties. Dienasgrāmata arī būs iespēja salīdzināt, vai tiešām gada sākuma prognozes piepildījušās.

    12 pārdomu un ieceru dienas

    1. diena. Pati dzimšanas diena – tavas personības diena. Diena, kad pa vidu apveikumu saņemšanai vajadzētu padomāt pašai par sevi un apzināties savu vērtību – kāda tu esi, ko tu spēj, kādas spējas un īpašības tev vēl jāattīsta.

    2. diena. Enerģijas un resursu diena. Tā jāizmanto, lai spēkus papildinātu, tāpēc svarīgi laikus un veselīgi paēst, mazliet pasportot, saelpoties svaigu gaisu – sevi mīlēt un saudzēt. Un vienlaikus tas ir stāsts par citiem – materiālajiem – resursiem. Ir īstais laiks padomāt, vai ar tiem viss kārtībā un kādi varētu būt plāni B un C, ja kaut kas nobrūk. 

    3. diena. Sarunu un kontaktēšanās diena. Laiks izdomāt un varbūt pat ar tuviniekiem, draugiem, kaimiņiem, kolēģiem izrunāt, kā risināt sadzīves jautājumus, un saplānot – tā ieprogrammēsi nākamajam gadam labu ritmu.

    4. diena. Dzimtas, ģimenes un māju diena. Vajadzētu sakārtot to, kas saistīts ar dzimtas lietām. Varbūt jāaizbrauc pie vecākiem vai vecvecākiem, varbūt vienkārši jāsakārto savs mājoklis un jāpadomā par to, kur vajadzīgs remonts vai kas cits dzīves telpas sakārtošanai.

    5. diena. Dzīvesprieka un mīlestības diena. Ja tev ir bērni, vislabāk būtu šo dienu pavadīt kopā ar viņiem. Vari pievērsties saviem hobijiem un iemīļotajām brīvā laika nodarbēm. Jādomā par lietām, kas dod tev prieku, – varbūt vajadzētu sākt gleznot, dejot, nodarboties ar jogu?

    6. diena. Pienākumi, saistības un veselība. Jāpadomā, vai viss kārtībā ar saistībām pret vecākiem, bērniem un pienākumiem. Šajā dienā ieteicams saplāno, kā vislabāk tikt galā ar visiem šiem pienākumiem. Tāpat jāizdomā. Ko un kā vari darīt, lai uzlabotu vai saglabātu veselību. Varbūt jāpierakstās uz konsultāciju pie kāda ārsta, varbūt jāsāk aktīvāk sportot un vairāk kustēties? Šī diena arī jānodzīvo veselīgi.

    7. diena. Partnerattiecību diena. Īpaša vērība jāvelta attiecībām –gan romantiskajām, gan un lietišķajām, gan draudzībai. Jāapdomā, kas visās šajās attiecībās tevi apmierina, bet kas ne. Un skaidru aci jāizvērtē – vai tiešām visās jomās tev ir īstie partneri, kuri vēl tikai labu, vai varbūt tomēr pienācis laiks kaut ko mainīt.

    8. diena. Transformācijas – pārmaiņu, jaunu projektu – un arī seksualitātes diena. Vērts uzdot sev dažus nopietnus jautājumus. Kādu jaunu biznesu vai jaunus projektus dzīvē tu gribētu un varētu sākt? Un no kā laiks atteikties? Jāpadomā arī par savu seksualitāti un intīmajām attiecībām – ko tajās varētu uzlabot, lai viens otru pēc iespējas labāk izprastu un iepriecinātu? 

    9. diena. Robežu paplašināšanas diena. Ko jaunu vajadzētu iemācīties, kādus kultūras pasākumus apmeklēt, kurp aizbraukt? Bet varbūt pietiek mācīties un pienācis laiks mācīt citus? Varbūt jāatrod garīgais skolotājs, bet varbūt pašai jākļūst par skolotāju? Tādi ir šīs dienas jautājumi.

    10. diena. Karjeras un pašrealizācijas diena. Īstais laiks domāt par to, kā paņemt dzīvi savās rokās. Kādu vietu tu šajā pasaulē vēlies ieņemt, un kas būtu jādara, lai to panāktu?

    11. diena. Nākotnes plānu un nākotnes attiecību diena. Apdomā visdrosmīgākos un vislielākos plānus un mērķus, uz kuriem tu gribētu tiekties. Vari arī sākt meklēt jaunus draugus. Un vēl šis ir labs laiks, lai aprunātos ar savu bērnu – lai palīdzētu viņam izvēlēties, ko dzīvē tālāk darīt.

    12. diena. Kopsavilkuma diena. Ieteicams visu šajās dienās izdomāto vēlreiz pārskatīt un pabeigt to, kas palicis nepabeigts. Šo dienu vislabāk pavadīt klusumā, dabā, vienatnē.

    Bet 13. dienā sākas pārmaiņas un jaunā dzīve. Liekam jaunu bildi iekšā!

    6 nopietni jautājumi astrologam par dzimšanas dienu

    • Dzimšanas dienā cilvēks saņemot uzdevumu nākamajam gadam. Kāds ir jūsu viedoklis par šo pieņēmumu?

    Es uzskatu, ka ļoti īpaša ir nakts pirms dzimšanas dienas – tā ir kā scenārija saņemšanas nakts. Mēs jau tāpat katru nakti saņemam uzdevumus nākamajai dienai, pat ja paši to nenojaušam. Bet naktī pirms dzimšanas dienas ir iespēja saņemt projektu visam nākamajam dzīves gadam. Ja scenāriju nojaušams jau iepriekš, ir laiks to apdomāt un izdomāt, kā vislabāk rīkoties, ko esi gatava pieņemt, ko vēlies un ko nevēlies risināt. Cilvēka liktenis nekur nav iepriekš ierakstīts – tiek doti uzdevumi, bet nav jau zināms, kā mēs rīkosimies.

    • Vai tiešām laikā pirms savas dzimšanas dienas mēs esam vistrauslākie?

    No astroloģiskā skatījuma cilvēkam ir vairāki krīzes brīži, un nereti tieši mēnesī pirms dzimšanas dienas vai arī mēnesi pēc tās cilvēks saslimst. Tas ir stāsts par pārtērētajiem spēka resursiem. Pirms dzimšanas dienas tā var notikt, ja nemitīgi ir skriets un pārtērēta visam gadam domātā enerģija. Ja pati svinēšana patērējusi milzumu enerģijas un nākamajā dienā vienkārši nav spēka nekam, enerģijas izsīkums var atspēlēties arī dzīves gada otrajā mēnesī.

    • Varbūt steidzīgs cilvēks 12 dienu vietā var veltīt dzimšanas dienas jaunajai programmai 12 stundas?

    Var. Tikai izpratnei pietrūks dziļuma, jo tam vajag vairāk laika.

    • Reizēm šķiet, ka tieši dzimšanas dienā saasinās intuīcija. Vai tā ir?

    Tā var notikt īsi pirms dzimšanas dienas, īpaši tad, ja tās priekšvakarā daudz domāts par iepriekšējā gada notikumiem. Tad nāk atklāsmes. Svarīgas atbildes parasti nāk arī turpmākās 12 dienas, ja tiek daudz domāts par svarīgām savas dzīves jomām.

    • Kas mainās, ja dzimšanas dienā es aizmūku no ciemiņiem un aizbraucu kaut kur projām?

    Te ir divas iespējas. Pirmā – cilvēks sajauc kārtis un izmaina savu likteni. Mēs, astrologi, to varam izmantot kā nopietnu metodi – zinot, ka kāda cilvēka horoskops nākamajam gadam sola lielas problēmas, astrologs izrēķina, kurp viņam pirms dzimšanas dienas doties, lai enerģiju mijiedarbību un notikumu gaitu mainītu un pavērstu sev par labu. Bet tā ir smalka matemātika, un, izvēloties nepareizu galamērķi, nezinātājs var iekļūt vēl lielākās nepatikšanās.

    Otra iespēja – cilvēks vienkārši aizbrauc, lai svētkus sagaidītu kaut kur citur vienatnē vai kopā ar tuviem cilvēkiem. Ja tas ir paša lēmums, nevis cilvēks aizplūdis līdzi kādai straumei, tad, visticamāk, iekšējā balss tev pateikusi priekšā pareizi. Tikai svarīgi, lai savu likteni kārto cilvēks pats, nevis kāds cits vai dzīves plūdums. Uzskatu, ka doma aizmukt no ciemiņiem pati par sevi nav slikta, jo dod iespēju vairāk koncentrēties uz sevi un savu jauno gadu, nevis uz cepeškrāsni un skaļu ballēšanos. Svinēt vienatnē bez skumjām par to, ka nav pilna māja ciemiņu, parasti atļaujas garā stipri cilvēki. Un tā var vislabāk sagatavoties nākamajam gadam.

    • Vai drīkst lūgt Visumam vai Dievam dzimšanas dienas dāvanas?

    Nē. Nevajag lūgt dāvanas. Pasaule balstās uz enerģijām, un nekas nekur nepazūd. Ja cilvēks lūdz dāvanu, viņš nevar zināt, kāda cena par to būs jāmaksā. Drīkst tikai par kādu aizlūgt. Ja dāvana ierodas pati, tad, jā, to var pieņemt, ja vēlas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē