• Ķirbju trakums — mēneša laikā nopērk 5 tonnas oranžo skaistuļu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pateicoties no ārvalstīm aizgūtajām Helovīna tradīcijām un Latvijas ražīgajam rudenim, oktobris Latvijas veikalos kļuvis par ķirbju mēnesi.

    Sevišķi populāras pasaules lielākās ogas kļuvušas mēneša beigās pirms Visu svēto dienas priekšvakara jeb Helovīna svinībām. Tad ķirbju pārdošanas apjomi dažu dienu laikā pieauguši par 273%, apliecinot – ķirbjus Latvijā pērk ne tikai uzturam, bet arī Helovīna dekorācijām. Mazumtirdzniecības tīklā ELVI šogad oktobrī pārdotas piecas tonnas dažādu ķirbju.

    Lai arī oktobrī ķirbji ir populāri un pēdējos gados tie ir iekļuvuši starp pieprasītākajiem rudens dārzeņiem, kas liecina – Latvijas iedzīvotāji ķirbjus labprāt iekļauj savā ēdienkartē, pieprasījums pēc ķirbjiem sevišķi strauji aug tieši oktobra otrajā pusē. Šogad pēdējās divās oktobra nedēļās ķirbji pirkti par 147% vairāk nekā 2 nedēļas pirms tam.

    Veikalu tīklā oktobrī populārākie bijuši klasiskie oranžie ķirbji Spirit, kas ir ļoti koši un piemēroti gan lietošanai uzturā, gan Helovīna dekorāciju pagatavošanai. Bieži pirkti arī sviesta, muskata un riekstu ķirbji, ko parasti izvēlas dažādiem sacepumiem, zupām un kūkām.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē