• Kariņš strostē vakcinācijas biroju: Katrs aizdomīgs gadījums var sagraut uzticību visai sistēmai

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. februāris, 2021
    4 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš valdības sēdē paudis neapmierinātību ar vakcinācijas gaitu valstī un pieprasījis vakcinacijas biroja vadībai skaidrot lēnos vakcinācijas tempus un neskaidrības ar potēšanas statistiku.

    Kariņš atsaucās uz Nacionālā veselības dienesta 15. februārī izplatīto informāciju, ka dienu iepriekš pirmo poti pret Covid-19 saņēmis tikai viens cilvēks.

    «Tajā dienā, kad poti saņēma viens cilvēks – flakonā ir daudz devu, kas notika ar visām pārējām devām? Ja viens atnāk – deviņas izmet zemē vai iedod citiem garāmgājējiem, vai kas tur notiek – tas ir galīgi nesaprotami,» tiešsaistes valdības sēdē vakcinācijas biroja vadītājai Evai Juhņēvičai jautāja premjers.

    «Precīzi nevarēšu atbildēt uz šo jautājumu, jo es neesmu noskaidrojusi, kas notika ar deviņām [devām], bet mums jāņem vērā tas, ko mēs runājām ar vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, ka pēc vakcinācijas fakta viņi ievada datus e-veselībā, un e-veselībā datus var ievadīt piecu dienu laikā,» Kariņam atbildēja Juhņēviča.

    "Katrs šāds aizdomīgs gadījums var sagraut uzticību visai sistēmai. (..) Es domāju, ka jums ir nekavējoties jāprasa pilna atskaite. Nevis kad e-veselībā kaut kad ievadīs – tas man liekas ļoti nepieņemami.

    Es mudinātu jūs, kā to varētu pieklājīgi teikt, agresīvi ņemt to bulli aiz ragiem un neļaut notikt lietām, kas nedrīkstētu notikt.

    Jūs esat pieņemti [darbā], jums ir visas pilnvaras tiešām prasīt visas atskaites, lai jūs varat atbildēt mums," uzsvēra premjers. «Otrs jautājums par vakcinēšanas tempu – vai tā vaina ir tajā, ka mums nav izbraukuma ekipāžas vai sociālās aprūpes centri (SAC) neņem pretī – ekipāžas stāv pie durvīm ar skafandriem, ar vakcīnām un grib iet iekšā un kāds saka: zini, visi ēd pusdienas un atnāciet rītdien? Kā to saprast? Jo tas man liekas nepiedodami. Un ko Labklājības ministrija šajā gadījumā dara, lai SAC tiktu potēti cilvēki, jo katru dienu, ko mēs gaidām, ir potenciāli kāda cilvēka nāve. Šī nav joka lieta, šis ir jāatrisina.»

    «Jā, tiešām, tā intensitāte nebija tāda, kā mēs bijām sagaidījuši, tāpēc mums rītdien ir tikšanās ar Labklājības ministri, lai mēs pārrunātu katrs, gan mēs no savas puses, gan LM ar saviem resursiem var palīdzēt, teiksim, SAC apzināties, ka šī situācija, kad viņi varbūt izvēlas sev vēlamākā laikā, šo vakcināciju veikt, ka tā nedrīkst būt,» taisnojās vakcinācijas biroja vadītāja. «Skaidrs, ka mums ir jāmaina taktika. Kā jūs, Kariņa kungs teicāt, mēs būsim uzstājīgāki.»

    4 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē