• Kariņš rosinās valdību lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ministru prezidents sasaucis Krīzes vadības padomes un Ministru kabineta kopsēdi, lai lemtu par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

    Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēde notiks otrdien, 27.oktobrī, plkst.10.

    Patlaban nav zināms, par kādiem ierobežojumiem valdība varētu lemt, tomēr, premjera birojā norādīja, ka kopsēdē tiks lemts par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp stingrākiem drošības pasākumiem un testēšanas kapacitātes būtisku palielināšanu.

    «Šobrīd redzam, ka vīruss joprojām turpina plašu izplatību Latvijā, kas prasa tūlītēju rīcību tagad, lai, mācoties no citu valstu pieredzes, nebūtu par vēlu un vīruss negūtu uzvaru. Lai nepieļautu slimnīcu pārslodzi un līdz ar to krīzes iestāšanos veselības aprūpē, sargājot sabiedrības veselību, rosināšu valdībai lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai,» uzsvēra Kariņš.

    Premjers norādīja, ka kopsēdē plānots detalizēti izskatīt un diskutēt par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, lai padarītu to saprotamu ikvienam sabiedrības loceklim. Tāpat Ministru prezidents aicinās lemt par nepieciešamo rīcību testēšanas apjomu būtiskai palielināšanai.

    Sēdē pieaicinātie eksperti informēs valdību par aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, veselības aprūpes nozares kapacitāti, slimnīcu noslodzi, individuālo aizsardzības līdzekļu rezervēm, Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības stratēģiju un valdības komunikāciju.

    Tikmēr Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško pirmdien žurnālistiem norādīja, ka VM pagaidām neplāno rīt piedāvāt valdībā izskatīt stingrāku Covid-19 izplatības ierobežojumu ieviešanu.

    Vaicāta, vai Valsts kancelejas starpinstitūciju darba grupā pirmdien runāts par potenciāli stingrāku ierobežojumu noteikšanu, VM valsts sekretāre minēja, ka uz brīdi pieslēdzās šai sēdei, taču līdz tam neesot bijušas diskusijas par kādiem VM iespējamajiem piedāvājumiem.

    Viņa uzsvēra, ka VM pašreiz strādā pie slimnīcu kapacitātes celšanas, un tā pašlaik esot ministrijas prioritāte.

    Mūrmane-Umbraško akcentēja, ka pēdējie ierobežojumi ir stājušies spēkā šodien, un VM no savas puses aicinātu vismaz nedēļu papildu ierobežojumus neieviest, vienlaikus uzsverot, ka VM ir izstrādāta stratēģija, risku tabula ar pasākumiem, ko plāno šonedēļ publicēt, kurā būtu redzami nākamie iespējamie soļi. Ar to plānots rīt vēlreiz iepazīstināt Ministru kabinetu.

    VM esot gatava vēlāk iepazīstināt arī sabiedrību ar pasākumiem, kas vēl ministrijas ieskatā varētu tikt ieviesti slimības izplatīšanās mazināšanai.

    Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti 79 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē