• Kāpēc īsi mati dāmai cienījamā vecumā izskatās labāk

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pixabay.com
    Pixabay.com
    Daudzi uzskata, ka dāmām cienījamā vecumā piemērotāks ir īsāks un korektāks matu griezums nekā izlaisti, vējā plīvojoši mati. Izrādās, tie nav tikai aizspriedumi – šādas pārliecības pamatā ir vairāki praktiski apsvērumi.

    Sabiedrības viedoklis tikai daļēji vainojams pie šādas pārliecības. Īstais iemesls ir pavisam cits: gan vīriešiem, gan sievietēm noveco arī mati. Arvien vairāk jāseko līdzi, lai tie izskatītos kopti, nevis liktu aizdomāties par kādu smagu visa organisma saslimšanu.

    Daudzi kosmētikas līdzekļu ražotāji piedāvā savas pretnovecošanas līnijas matiem, bet pieredzējuši meistari atzīst, ka diemžēl ar šampūnu, masku vai balzamu palīdzību nav iespējams matu padarīt stiprāku, resnāku, spilgtāku un blīvāku, jo mata kvalitāte ir atkarīga no tā folikula. Ja tas tiek optimāli apgādāts ar barības vielām, organisms ir vesels, bet mata folikuls – spēcīgs un stiprs, arī mati aug griezdamies. Pat tik labi, ka arī ar amonjaku saturošu krāsu tos grūti sabojāt.

    Tomēr ar vecumu saistītās pārmaiņas skar visu organismu. Mati kļūst retāki ne tikai vīriešiem, bet arī dāmām – par to nevajadzētu kaunēties, jo process ir dabisks.

    Tāpat mati ataug arvien smalkāki, trauslāki un blāvāki. Šo procesu ar kopšanu un krāsošanu nevar pilnībā noslēpt.

    Ja matus būtu iespējams saglabāt tādus pat kā jaunībā tikai ar krāsas palīdzību vien, droši vien izputētu simtiem kopjošo līdzekļu ražotāju. Var, protams, noslēgt matu zvīņas ar keratīnu, bet tas palīdz tikai uz laiku – līdzeklis izmazgājas un mati izskatās vēl sliktāk nekā iepriekš.

    Turklāt īpaši ar keratīnu apstrādāti mati var sākt izkrist, jo kļūst smagāki un saknes tos vairs nevar tik labi noturēt. Tieši ar to izskaidrojama matu pastiprināta izkrišana pēc taisnošanas ar keratīnu. Otrs matu izkrišanas iemesls pēc keratīna taisnošanas var būt ķīmiskā sastāva iedarbība uz galvas ādu.

    Bet līdz ar gadiem mati tāpat ātrāk izkrīt un lēnāk aug. Sievietes organisms sāk izstrādāt mazāk estrogēna – šis hormons atbild arī par ādas un matu šūnu dzīves ciklu.

    Visi šie iemesli ir daudz pamatotāks arguments par labu īsākiem matu griezumiem dāmām cienījamā vecumā. Protams, šīs pašas problēmas skar arī vīriešus, bet viņi parasti nēsā īsu matu griezumu visu mūžu, tāpēc ar vecumu saistītās pārmaiņas nav tik pamanāmas, protams, ja vien kungs nekļūst par plikpauri. Savukārt aizspriedumi, ka lielākā vecumā gari mati ir bezgaumīgi, neiztur kritiku. Gari mati izskatās skaisti til ilgi, kamēr nesāk novecot – un tas katram cilvēkam notiek individuāli.

    Recepte: Izmēģini labu olu dzeltenuma masku matiem!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē