• Kāda ir tava enerģētiskā matrica

    Ezoterika
    Kaija Zemberga
    27. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saskaņā ar ezoterikas pieņēmumiem, katram cilvēkam ir sava enerģētiskā matrica: enerģijas cikls pa gadiem, ko var izskaitļot pēc noteiktas formulas.

    Ezoterikā uzskata, ka pēc skaitļos ietvertā koda var noteikt, kāda ir cilvēka loma dzīvē, viņa mērķis un uzdevums. Izpētot savu enerģētiskā potenciāla matricu, var plānot savu gadu, – sākt jaunu dzīvi nevis ar Jaungadu, bet ar individuālo bioloģisko gadu, proti, savu dzimšanas dienu.

    Zinot, cik lielu enerģiju organismā uzkrājuši meridiāni konkrētajā dzīves gadā (jeb, kā uzskatīja senie domātāji, cik lielā mērā enerģijas stabiņš savienots ar Dievu), var saprast, kā saturīgāk, pilnvērtīgāk plānot ikdienu, racionālāk izmantot savu enerģētisko potenciālu un mērķtiecīgi, ar garīgajām praksēm vairot enerģiju, ja tās kādu laiku trūkst.

    Vienkāršoti izsakoties, lielos darbus vēlams plānot gadā, kad līkne ir augšgalā, savukārt, ja spēka rezerves ir izsīkušas un līkne sasniegusi zemāko atzīmi, nav ieteicams pieņemt un risināt svarīgus lēmumus, sākt vērienīgus projektus, jo to īstenošanai var pietrūkt enerģijas, azarta, spara un prieka.

    Galu galā plānus var izjaukt kaut vai slimība – ja reiz daba paredzējusi gadu pavadīt rāmā mierā un atpūtā.

    Kā aprēķināt enerģētisko potenciālu?

    Lai izveidotu grafiku, kurā parādīts cilvēka enerģētiskais potenciāls mūža griezumā, nepieciešams sareizināt cilvēka dzimšanas datus. Kā piemēru ņemsim Ilzes grafiku (skat. 1. attēlā). Sieviete dzimusi 1988. gada 3. decembrī.  Lai aprēķinātu viņas enerģētisko potenciālu, sareizina dzimšanas datus: 1988 × 3 × 12 = 71 568. Iegūto rezultātu veido pieci skaitļi, un tas nozīmē, ka Ilzes dzīves cikls sastāv no pieciem gadiem un viņas enerģētisko spēku līkne jāveido no pieciem stabiņiem. Pirmais stabiņš sākas ar dzimšanas gadu – 1988.

    Attēlā redzamajā grafikā vertikālā līkne kreisajā pusē raksturo enerģētisko potenciālo 9 ballu sistēmā, savukārt horizontālā apzīmē gadus (sākot ar dzimšanas gadu), kas savietoti vairākos stabiņos. Stabiņu skaits ir atkarīgs no tā, cik ciparu iegūst, sareizinot dzimšanas datus – 4, 5 vai 6 gadus. Tas tad arī ir dzīves cikls, kurā līkne ar cilvēka dzīvē paredzamajiem kāpumiem un kritumiem atkārtojas. To sauc arī par dzīves riteni vai ritmu.

     0 (nulle) simbolizē jaunās dzīvības ieņemšanas brīdi, savukārt pirmais stabiņš apzīmē enerģētisko potenciālu pirmajā dzīves gadā, otrais – otrajā, trešais – trešajā… Zigzaga līkne, ko izveido punkti, parāda enerģētisko potenciālu, ko cilvēks saņem no dzimšanas brīža līdz nāvei. Enerģētiskā līnija ielikta šūpulī un ar gadiem nemainās. Līknes punkts, kas atbilst skaitlim uz vertikālās līnijas, parāda spēka jeb enerģijas līmeni noteiktā gadā. 

    Ieteicams pievērst uzmanību gadiem, kas atzīmēti pirmajā stabiņā, – tie norāda pāreju uz jaunu dzīves ciklu! Uzskata, ka ar gadiem katra šāda pāreja kļūst arvien grūtāka. Mainoties dzīves ciklam, īpaši kritisks periods varētu būt tiem, kam pēdējā stabiņā, riteņa beigās, enerģētiskā potenciāla līkne noslīdējusi uz nulles. Kā redzams grafikā, katram cilvēkam jauns dzīves cikls sākas ar 0, jo dzimšanas brīdī enerģija līdzinās nullei, bet apātiju un spēku izsīkumu viņi izjūt daudz skaudrāk un ilgstošāk.

    Tuvojoties dzimšanas dienai, kas sakrīt ar dzīves cikla maiņu, daži jūtas kā bedrē – māc nogurums, trūkst dzīvesprieka, azarta un degsmes. Lai ragi pavisam nepazustu dūņās, ieteicams pirms dzimšanas dienas paņemt atvaļinājumu un atpūsties vai doties ceļojumā.

    Starp citu, ir maldīgi uzskatīt, ka veiksme un zelta monētas pašas krīt klēpī brīžos, ja līknes pīķis atrodas 8. un 9. virsotnē. Drīzāk tas ir pārbaudījumu laiks, kad cilvēkam tiek dots vairāk enerģijas, lai viņš tiktu galā ar dzīves eksāmeniem.

    Kā klāsies Ilzei?

    Vērtējot Ilzes enerģētisko potenciālu, redzams, ka jau pirmajā dzīves gadā līkne sasniedz 7. Tas nozīmē, ka meitene piedzimusi vesela, pirmajā dzīves gadā bijusi aktīva, agri iemācījusies rāpot un staigāt. Diemžēl otrajā gadā spēka rezerves ir strauji zaudētas un tā noslīdējusi uz 1, kas norāda uz iespējamu saslimšanu.

    Ja pirmajā stabiņā enerģētisko spēku līkne sākas ar 1 vai 2, tas liecina, ka bērns piedzimis mazāk stiprs, varbūt slimīgs vai raudulīgs, un, katru jaunu ciklu sākot, viņam jāstiprina imunitāte un jācenšas izvairīties no problēmām.

    Trešā, ceturtā un piektā dzīves cikla gadā Ilzei enerģētiskais potenciāls pieaug un pietiek spēka pārvarēt grūtības. Lielāki pārbaudījumi gaidāmi cikla noslēguma gadā, kad līkne sasniedz augstāko punktu. Šajos gados Ilzei, iespējams, jāpieņem nopietns lēmums biznesā, var pieaugt darba apjoms, jāpabeidz augstskola, jāpierāda sevi jaunā darbavietā.

    Cikla sākumā stabiņš noslīd uz 7, kas liecina, ka grūtības ir pārvarētas un jāturpina iesāktais vai jākaļ jauni plāni. Ilzei gan jāielāgo, ka jau cikla pirmajā gadā viņai jāievēro veselīgs dzīvesveids, jāsporto, jo dzīves cikla otrajā gadā, kad līkne noslīd līdz atzīmei 1, var saasināties veselības problēmas.

    Tāpat kritiskajos gados nevajadzētu pieņemt kardinālus lēmumus, jo tam var pietrūkt spēka.  

    Savukārt laikā, kad enerģijas potenciāls ir augsts un līkne paceļas virs vidējās atzīmes, var sākt nopietnus projektus, dibināt firmu, mainīt darbu, dzīvesvietu, var sākt nodarboties ar sportu, plānot ģimenes pieaugumu, iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs, kam iepriekšējos gados, iespējams, trūka uzņēmības un spēka.   

    Nulle, nulle…

    Jautāsiet, kā nenolaist rokas šķēršļu priekšā jaunajam cilvēkam, kas dzimis 2000. gadā, jo viņa enerģētisko spēku līknē ir vairākas nulles. Kā piemēru ņemsim abstraktu puisi Jāni, kas dzimis 2000. gada 8. augustā. Viņa dzīves ciklu veido seši cipari (2000 × 8 × 8 = 128 000), un tas nozīmē, ka gadi jāatzīmē sešos stabiņos. Apskatot 2. attēlu, redzams, ka trīs gadus enerģētiskā potenciāla līkne atrodas uz zemākās atzīmes – 0. Tas nozīmē, ka Jānim vai nu fiziski, vai emocionāli neklājas viegli. Vecāki šiem bērniem var palīdzēt, dāvinot nesavtīgu mīlestību, jo, kā zināms, mīlestības enerģija dara brīnumus.

    Jāņa enerģētisko spēku līkne parāda, ka viņš pēc dzimšanas prasījis krietni daudz uzmanības. Līdz trim gadiem enerģijas potenciāls pieaug, bet pēc tam trīs gadus atrodas uz nulles. Bērnam šajā laikā daudz jāuzturas svaigā gaisā, jānodarbojas ar sportiskām aktivitātēm brīvā dabā, iespējams, pat Austrumu cīņām, kas dos enerģiju. Pieaugušie šajā cikla posmā noteikti var smelties enerģiju garīgās praksēs.

    Jāielāgo, ka gadā, kad enerģija atrodas nulles līmenī, cilvēks var pieļaut kļūdas, ko pēc tam grūti labot, tāpēc šajā laikā apzināti jācenšas sevi piepildīt ar prieku un mīlestību, jo mīlestības enerģija rada, bet strīdi un naids atņem jau tā niecīgās enerģijas rezerves. Ja nākamais bioloģiskais gads sola enerģijas izsīkumu, iesaku nelielu eksperimentu: divpadsmit dienas pēc dzimšanas dienas vēlams pavadīt jautrās, saturīgās nodarbēs, pozitīvā vidē. Šajā gadā biežāk jātiekas ar patīkamiem cilvēkiem, kas dāvā pozitīvu enerģiju.

    Enerģētiski uzlādē labs miegs, kārtība, iedvesmojošas lietas apkārt, piemēram, mākslas darbi, arī radošas nodarbes, pastaigas un sportiskas aktivitātes dabā, jogas un meditācijas prakses, kontrastduša. Enerģiju vairo saules gaisma, sveces, aromātiskie kociņi. Pozitīva domāšana, labsirdība, nesavtība palīdzēs izvairīties no grūtsirdības un hroniska noguruma arī enerģētiski ne visai labvēlīgā gadā.    

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē