• Kad iesniedzu laulības šķiršanu, vīrs gribēja ar mani izrēķināties

    Dzīvesstāsti
    1. novembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personīgā arhīva
    Kad pirms divdesmit gadiem ANDŽELA ZUMENTE devās uz Islandi ciemos, viņai nebija ne jausmas, ka atpakaļ viņa neatgriezīsies un sala kļūs par viņas mājām. Tagad Andžela Islandē palīdz cilvēkiem divos visai dažādos veidos – ir dūla dzemdējošām sievietēm un uzraudze likumpārkāpējiem policijas izolatorā. «Ticība, drošība un siltums ir vajadzīgi visiem,» saka Andžela. Un viņa zina, par ko runā.

    Bija jābēg

    Viss iesācies pirms divdesmit gadiem ar nelielu ceļojumu uz Islandi, no kura Andžela vairs neatgriezās mājās Latvijā. «Uz Islandi braucu ciemos pie mīļotā latviešu vīrieša, mūkot no sava vardarbīgā vīra Latvijā, ar kuru tobrīd notika šķiršanās,» savu stāstu sāk Andžela. «Mans pirmais vīrs bija krievu jūrnieks, no viņa man ir divi bērniņi – meita un dēls. Mūsu dzīve bija ļoti murgaina, tur bija viss: alkohols, narkotikas un vardarbība – tāda ne pa jokam, viņš mani sita.» Tolaik Andžela strādāja muzikālajā centrā Vernisāža par bārmeni un oficianti. Apmeklētāji arī nākuši pie viņas kratīt sirdi – aplaistīt bēdas ar alkoholu un runāt, runāt, runāt. Andžela klausījusies un mēģinājusi izprast šos cilvēkus. «Mani vienmēr interesējis, kas notiek cilvēkā, tāpēc aizgāju mācīties NLP – neirolingvistisko programmēšanu.»

    Bārā Andžela arī iepazinās ar savu nākamo vīru Fredi. «Viņš bija 16 gadu par mani vecāks. Fredis stundām tur sēdēja, runājāmies, un ar laiku viņš panāca savu – mums sākās attiecības. Kad iesniedzu laulības šķiršanu, vīrs gribēja ar mani izrēķināties.

    Aizveda mani uz mežu – sita, mēģināja ierakt zemē, sēja pie koka.

    Ziemassvētkos viņš uzbruka vēlreiz – piekāva gan mani, gan manu nākamo vīru. Vēlāk sanāca tā, ka mana otrā vīra sieva atrada manu vīru – jūrnieku, abi uzsāka kopdzīvi un kopā sāka perināt atriebības plānus. Tas viss bija kārtīgs murgs, un kļuva skaidrs – Latvija mums visiem četriem ir daudz par mazu.» Fredis, kuram jau bija darba un uzturēšanās atļauja Islandē, bija devies atpakaļ uz Islandi strādāt. Andžela ar abiem bērniem devās pie viņa ciemos un palika Islandē.

    Visu interviju lasi žurnālā Ieva un portālā Santa+.

    • «Vasaras sākumā šīs attiecības pārtrūka un vēl iekrita tas nelaimīgais šovs, pēc tam mana dzīve sabruka krasi.» Jurģis Liepnieks intervē ar aktieri Lauri Dzelzīti
    • Vienmēr pietrūkst laika, lai visu pagūtu izdarīt? Kā darboties produktīvāk un laiku ietaupīt? 
    • Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska «Šovasar pirmo reizi mūžā nonācu reanimācijā, bet, paldies Dievam, viss beidzās labi, atkal esmu ierindā.»
    • Dzīve kā seriāls. Stāsts par Andželu Zumenti, kas dzīvo Islandē un strādā gan par dūlu, gan policijas izolatorā par uzraudzi 
    • Savus ģērbšanās stila un iepirkšanās vietu noslēpumus atklāj TV personība Jana Duļevska
    • Mājsēde ar labām latviešu filmām. Kuras tiešām vērts noskatīties, un kur tās meklēt?
    • Butes nāk! Kā makšķernieka mājās pārnesto bušu lomu pārvērst gardās pusdienās
    Ieva nr43

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē