• Kā savu ikdienu pandēmijas laikā pavada Ināra Slucka

    Aktuāli
    Elva Karičkina
    29. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Šajā ārkārtas sociālās izolācijas periodā, kas daudzu ģimeņu ikdienas gaitas iegriezis pavisam neparedzētās sliedēs. Kā bez panikas un maksimāli vēsu prātu dzīvot citādi? Aktrises un režisores Ināras Sluckas pieredze.

    Mans dienas ritms ir mainījies pilnībā – rītu plūstoši nomaina vakars, un vienu dienu nomaina nākamā. Vēl nesen es plānoju laiku divas nedēļas uz priekšu un patiesi ilgojos, kad pienāks brīdis nekur neiešanai. Nu re – nekur vairs nav jādodas! Izpaliek teātris, mūzikas akadēmija, draugu, satikšanās…

    Kā pavadu laiku mājās

    Šis ir laiks vienatnei, laiks sev, kad vairs nekur nav jāpaspēj. Laiks pastaigām vairākas reizes dienā, laiks vairākām filmām dienā, koncertiem, neizlasītām grāmatām.

    Svaigā gaisā

    Blakus manām mājām ir parks, uz turieni vairākas reizes dienā eju staigāt. Garākās pastaigās dodos uz pludmali, mežiem, purva takām ārpus Rīgas.

    Kā vingroju

    Jau sen nodarbojos ar hatha jogu, šobrīd veicu vingrinājumus mājās – nepieciešama vien vieta uz grīdas, kur apgulties. Vingrinājumus iespējams pašpikot vietnē Iyengarnyc.org. Protams, arī Youtube ir pieejami neskaitāmi video treniņi dažādās valodās un jebkuram sagatavotības līmenim.

    Kur iepērkos

    Uz pārtikas veikaliem pārsvarā eju (un vienmēr esmu gājusi) vai  nu uzreiz pēc atvēršanas, vai īsi pirms aizvēršanas. Pasūtu zaļo grozu no Eicēniem – ekoloģiskās saimniecības Straupē.

    Grāmatas, filmas, izrādes

    Šobrīd lasu Janas Egles Dzimšanas dienu – sāpīgi skaudri un vienlaikus gaiši. Beidzot izlasīšu Venedikta Jerofejeva grāmatu Maskava-Gailīši.

    Intervijā žurnālā Rīgas Laiks kinokritiķis Jevgeņijs Margoļits iesaka, kādas filmas būtu jāredz, un arī es no sirds iesaku noskatīties divas no tām (atrodamas Youtube)  – Jūlija Faita Zēns un meitene un Borisa Jašina Rudens kāzas. Abas ir brīnišķīgas!

    Vēl labus filmu skatīšanās ieteikumus var atrast vietnē Kinokults.lv. Savukārt ierakstītas izrādes var noskatīties mūsu Nacionālā teātra Facebook lapā, tās var atrast arī LMT Straumē. Iesaku arī Klausies Nacionālo! aplādi vietnē Youtube.

    Paņēmiens, kā nomierināt nervus

    Regulāri sev atgādinu, ka mēs neviens vēl nevaram zināt, cik ilgi vīruss un izolācijas periods turpināsies, bet varam atrast daudz brīnišķīgas lietas, ar ko piepildīt šo laiku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē