• Kā saglabāt sejas ādas skaistumu arī vasarā?

    Skaistumkopšana
    Helēna Rozalinska
    Helēna Rozalinska
    7. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vasarā vislielākā uzmanība jāpievērš sejas ādas mitrināšanai un aizsardzībai pret kaitīgajiem saules stariem, lai izvairītos no sāpīgiem apdegumiem un pat vēža.

    Pastāv pavisam vienkārša ādas kopšanas rutīna, kas jāveic neizbēgami, ja vēlies saglabāt savas ādas skaistumu un mirdzumu. Vasarā stipro saules staru ietekmes dēļ jāpievērš uzmanība speciāliem produktiem – krēmiem, kas mitrina un ir ar SPF aizsardzību.

    Vienkārši soļi, kas sniegs rūpes par tavu ādas veselību:

    1. Zini savu ādas tipu. Noskaidro vai tava āda ir sausa, normāla, taukaina, poraina, problemātiska vai kombinēta, lai izvēlētos pareizos kopšanas līdzekļus. Ja tava āda ir sausa, tad kopšanas līdzekļiem jābūt nedaudz taukainākiem nekā parasti un otrādi. Gadījumā, ja tava āda ir problemātiska, piemēram, tai ir akne, izmanto krēmus, kam ir viegla tekstūra un kas satur speciāli paredzētas sastāvdaļas ādas bojājumu novēršanai. Izvēlies dermatoloģiski pārbaudītus krēmus jutīgai ādai, lai izvairītos no alerģijām.
    2. Attīri savu sejas ādu divreiz dienā – no rīta un vakarā. Izmanto micelāro vai termālo ūdeni. Micerālais ūdens attīrīs, bet termālais ūdens sejas ādai nodrošinās nepieciešamo tonusu, vienlaikus to mitrinot visas dienas garumā. Taukainu sejas ādu kop ar dziļi attīrošu želeju. 
    3. Noteikti izmanto saules aizsargkrēmus. Atceries, ka krēms ar SPF filtru jāuzklāj apmēram 15 minūtes pirms došanās ārā. To vari uzklāt zem dekoratīvās kosmētikas vai izvēlēties kosmētikas produktus, kuru sastāvā jau iekļauts SPF aizsargfiltrs. Sausai ādai ieteicams ādu barojošs aizsargkrēms ar mitrinošām īpašībām, kombinētai/normālai un nobriedušai ādai atbilstošāks būs viegls saules aizsargkrēms, savukārt taukainai vai jutīgai ādai – želeja, losjons vai pieniņš.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē