• 5 biežākās kļūdas, kas liedz izbaudīt komplimentus

    Attiecības
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: SewCreamStudio / Shutterstock
    Ir tik labi, ka otrs cilvēks mums pasaka ko labu. Tikai nereti, dzirdot komplimentu, sākam taisnoties un atrunāties, tā laupot sev krietnu devu tik nepieciešamā smaida un prieka. Lūk, piecas biežākās kļūdas, kas liedz izbaudīt atzinīgus vārdus.
    1. Visbiežāk cilvēkiem šķiet, ka uz komplimentu obligāti jāatbild. Taču pietiks arī ar jauku smaidu, labvēlīgu un iepriecinātu sejas izteiksmi, cieņas un pateicības neverbālu izrādīšanu. Var vienkārši pateikties vai sacīt: paldies, jauki, ka tev patīk. Vai: paldies par labajiem vārdiem. Noteikti uzreiz nav jāatbild pretim ar komplimentu, labāk sagaidi citu piemērotu brīdi. Ja jūties ļoti samulsusi, tā arī saki: paldies, es pat nedaudz sakautrējos!
    2. Dažkārt, dzirdot komplimentu, uzreiz gribas it kā noraidīt pozitīvo vērtējumu vai samazināt tā nozīmi. Tad dzirdama savu trūkumu un kļūdu pieminēšana un citas nevajadzīgas atklāsmes no sērijas «to taču varētu jebkurš» un «tas jau tīrais sīkums». Sievietei pasaka – skaista kleita. Taču viņa pretim: tu ko, dabūju humpalās par diviem eiro!
    3. Kādreiz tiešām var šķist, ka kompliments ir pārspīlēts. Ja kāds teic, ka esi visskaistākā sieviete uz planētas, nevajadzētu uzreiz apgalvot, ka tāds konkurss vēl nav noticis. Vari atbildēt ar gaumīgu, labsirdīgu joku, ja jūti, ka tāds iederas situācijā.
    4. Nevajadzētu reaģēt uz komplimentu kā uz jautājumu vai apgalvojumu, kas prasa pierādījumus. Ja kāds pasaka, ka matu krāsa piestāv tavām acīm, nestāsti, cik grūti bija izvēlēties īsto krāsu un kāds bija krāsošanas process. Atbildi tikai tad, ja komplimentā ietverts jautājums.
    5. Vienmēr atceries – labais tonis komplimentu mākslā ir nepieprasīt tos, neizlikties tos nedzirdam un nepastiprināt tos no savas puses ar atbildi: «Labi? Tas ir ne tikai labi, tas ir ģeniāli!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē