• Kā pārcelties uz jaunu mājvietu?

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    13. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Dzīvesvietas maiņa ir diezgan grūts pasākums, jo īpaši tad, ja ir daudz mantu, kas jāsaiņo un jātransportē. Vienalga, vai pārcelies uz jaunām mājām vai tikai uz vasaras sezonu vasarnīcā vai lauku mājās.

    Sāc ar to, ka veido vairākus sarakstus: pieraksti visu, kas jāizdara pirms pārcelšanās, veido atsevišķu priekšmetu sarakstu, kas jāsaiņo vai jāpārved ātrāk. Neņem līdzi visu, ko vien vari paņemt. Veic savas iedzīves inventarizāciju. Izskati apģērbus, traukus, grāmatas un citus priekšmetus, izmet visu, kas savu laiku ir nokalpojis un tev vairs nav vajadzīgs. Atdod nevajadzīgās lietas labdarībai vai organizē to izpārdošanu.

    • Trauslus priekšmetus – datoru, televizoru un citu aparatūru – ieliec oriģinālajā kastē. Ja tā nav saglabājusies, palūdz veikalā līdzīga izmēra izturīgu kasti. Ietin priekšmetu avīzē vai palagā, aptin apkārt pūslīšu polietilēnu un liec kastē, visapkārt to nopolsterējot, lai novērstu jebkādu kustēšanos. Stikla un porcelāna figūriņas un citas trauslas greznumlietas vispirms ietin vatē, pēc tam avīzē. Šķīvju drošībai pa vidu liec pūslīšu polietilēnu vai papīru. Krūzēs liec ietītas glāzes, tas pasargās abus priekšmetus.
    • Ja jāpārved skapis, izņem atvilktnes ar visu saturu, ievieto tās polietilēna maisā un cieši nosien, lai nekas neizbirst. Skapja durvis nostiprini ar līmlenti, lai nevirinās. Mēbeļu stūrus aptin ar pūslīšu polietilēnu vai pārklāj ar kartona kastu stūriem un pielīmē ar līmlenti. Spoguli ieliec vairākos polietilēna maisos vai aptin ar plēvi, ja arī saplīsīs, stikla lauskas neizbirs ārā.
    • Daudzus apģērbus vari izmantot citu priekšmetu saiņošanai, tomēr raugies, lai tie nesasmērētos vai nesaplīstu. Ikdienas drēbes – džinsus, krekliņu, jakas – satin, lai tie aizņem mazāk vietas. Skapī karināmās drēbes atstāj uz pakaramajiem. Sasien vairākus pakaramos kopā un pārvelc pāri drēbēm polietilēna maisu.
    • Kurpes un zābakus piebāz ar avīzēm, lai, nejauši saspiežoties, tie nezaudē formu. Katru pāri liec kurpju kastē vai maisiņā, lai nepazūd un nepieput.
    • Lai ritinot paklāja apakša nenosmērētu virsmu, uzklāj tam avīzes vai vecus palagus un tad tin.
    • Ja piebāzīsi pilnu kasti ar grāmatām, to būs grūti pacelt, tāpēc pildi to līdz pusei, bet augšpusē liec vieglus priekšmetus.
    • Lai nodrošinātu gleznu stiklu drošību, ņem līmlenti un pārlīmē stiklam krustu šķērsu. Ja arī stikls saplīsīs, līmlente saturēs stikla šķembas. Kad lenti noņem, stiklu notīri ar spirtu vai degvīnu.
    • Istabas augus dienu iepriekš labi samitrini un ieliec kastēs, starp podiem saliec avīzes vai kartonu un kasti pārklāj ar polietilēna plēvi.   

    Padoms

    Kastēm un maisiem pielipini krāsainas uzlīmes ar lietu sarakstu vai ar flomāsteru uzraksti, kas tur iekšā. Ja tam nav vaļas, uz kastēm un mēbelēm uzlīmē dažādu krāsu līmlentes, norādot palīgiem: ar sarkano zīmīti novietojiet dzīvojamā istabā, ar zilo – virtuvē, bet zaļo – guļamistabā. Ierodoties jaunajā mājā, uz katras telpas durvīm uzlīmē tādas pašas krāsas līmlenti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē