• Kā panākt, lai partneris katru dienu tevi nēsā uz rokām?

    Attiecības
    Elva Karičkina
    29. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Man, iespējams, ir paveicies ar īpaši labu eksemplāru, taču, visticamāk, tas ir arī attiecībās ieliktā darba un enerģijas nopelns. Dalos savā pieredzē, un, manuprāt, šo sarakstu droši var dot lasīt arī vīram vai draugam, jo minētais var attiekties uz abām romantiskajās attiecībās iesaistītajām pusēm. Protams, nepastāv viena burvju receptīte laimīgai kopābūšanai, taču daži ieradumi var palīdzēt radīt veselīgu augsni savstarpējai harmonijai.

    Pieņem dāvanas un komplimentus

    Sevi cienoša sieviete nesūdzēsies, ka vīrietis iztērējis ārprātīgu summu par ziediem vai dāvanu, bet gan pieņems to ar smaidu uz lūpām un pateiks mīļu paldies par rūpēm, jo zina, ka patiesībā ir šīs mīlestības vērta.

    Arī komplimenti jāmācās pieņemt, nevis katru reizi jātaisnojas, ka ai, man taču mati netīri, ko tu te muldi, tik labi jau nu neizskatos.

    Ļauj vīrietim būt bruņnieciskam

    Es mēģinu nespītēt pretī vīra iedzimtajai džentlmeņa stīgai. Protams, esmu stipra un neatkarīga sieviete, kas pati var lieliski aizstiept trīs rimčika maisus vienā rokā, otrā pakampt čīkstošu trīsgadnieci un reizē atvērt automašīnas durvis. Taču – ja manam vīrietim šādi žesti ir svarīgi, ak tu mūžs, lai stiepj tos smagos maisus manā vietā! No tā mana iekšējā būtība netiek apdraudēta vai padarīta par vāju un nespējīgu.

    Aizstāvi savas vēlmes un vajadzības

    Nevajag dzīvot ilūzijā, ka vīrietis nolasīs domas un pateiks: «Še, mīļā, te tev būs pāris brīvas stundiņas – ej un attīsti sevi!» Mums šis laiks sev, savai izaugsmei ir jāizcīna.

    Par savām vēlmēm un vajadzībām ir jārunā, tās ir jāaizsargā.

    Uz skaidri jūtu – ja esmu atpūtusies un laimīga, arī mikroklimats ģimenē kļūst labvēlīgs un vīrs, kā arī bērni ir tikai ieguvēji.

    Pārrauj stereotipus

    Tas ir greizs priekšstats, ka vīrietis baidās no veiksmīgām sievietēm ar augstu pašvērtējumu. Patiesībā alfa vīriešus pievilina alfa sievietes. Tikai vīrietim ar pašcieņas problēmu blakus vajag cacīgu, bet absolūti dumju būtni, kas viņa paša vietā kalpo kā pāvam aste, ar kuru skaisti dižoties citu vīriešu priekšā. Vīrieti skaistums spēj savaņģot tikai uz neilgu laiku, tāpēc sevis attīstīšanai ir ļoti būtiska nozīme.

    Ja vīrietis saka, ka vēlas, lai sēdi mājās un rūpējies par ģimenes pavardu, esi modra un nepiekrīti, ja vien to patiešām kaismīgi vēlas gan tava sirds, gan prāts. Ilgi mājās aizsēdējusies sieviete, arī tad, kad bērni jau paaugušies, vīrietim var sākt šķist neinteresanta. Patiesībā sieviete bez darba un vaļaspriekiem savā attīstībā degradējas.

    Iepazīsti savu seksualitāti

    Negribu sludināt, ka visām daiļā dzimuma pārstāvēm obligāti jānēsā kleitas un svārki, lai iegrieztu sievišķo enerģiju un atvērtu visas vīriešus pievilinošās čakras. Nē! Taču iepazīsti un pieņem savu seksualitāti, kas ir iekšēja sajūta, nevis ārējā forma, seksīga mežģīņu apakšveļa vai izaicinošs grims.

    Ne velti seksuālā un radošā enerģija iet rokrokā, tāpēc ļaujies – dejo, kusties, svini savu ķermeni, lai arī kādā izmērā tas būtu.

    Ja iekšēji spēsi radīt sajūtu «es esmu gana pievilcīga tieši šāda», kad tu pati kaifosi no savām sievišķīgajām līnijām un kustībām, kā arī attīstīsi devu priekpilna bērnišķīguma, viegla dauzonīguma, arī vīrieši to pamanīs un vēlēsies pavadīt laiku šīs pozitīvas, saulainās enerģijas klātbūtnē.

    Attīsti trumpjus

    Attīsti savu kaislību, kas tieši tev rada priekā mirdzošas acis un liek dvēselei dziedāt! Beļģu psihoterapeite Estere Perela, kas strādā ar pāriem un viņu problēmām, norāda, ka ilgtermiņa attiecībās kaisli no jauna spēj ģenerēt situācijas, kurās savu partneri ieraugām citām acīm un no citas – mums neredzētas – šķautnes. Piemēram, kad otrs dara sev mīļu lietu un realizē savus talantus. Mans vīrs nekādi nevarēja saprast, kāpēc man divas reizes nedēļā ir jāiet uz dziedāšanas nodarbībām un viņam tajā laikā jāpieskata bērns.

    Čīkstēja un neapmierināti burkšķēja vienā laidā, kamēr atnāca uz manu koncertu. Pēcāk mani mājās gaidīja ar roku rakstīta mīlestības vēstule ar atvainošanos, jo viņš ieraudzīja, kā es staroju uz skatuves un cik ļoti tajā mirklī biju laimīga. Viņš saprata, kāpēc manai būtībai tas ir nepieciešams, sāka to cienīt, un kaisle mūsu starpā dabiski uzšķīlās no jauna.

    Sniedz mīlestību caur vēderu

    Katram cilvēkam ir individuāla mīlestības valoda, kādā viņš vai viņa runā. Vīriešiem visbiežāk tā nav nekāda raķešu zinātne un bieži patiešām ir fiziska – viņi grib, lai mīļotā sieviete viņus pabaro un samīļo. Tad nu cenšos vakariņas pagatavot pati un nodrošināt piemērotu augsni intīmajām attiecībām. Citreiz, protams, ēdienreizi gatavo viņš, un tad izsaku sajūsmu no sērijas – cik brīnišķīgi tev izdodas uzvārīt pelmeņus! Taču, ja rodas problēmas intīmajā sfērā, bieži vien sakne un cēlonis ir neizrunāti aizvainojumi, kas sakrāti un otram nav izteikti.

    Slavē publiski, kritizē zem četrām acīm

    Vīrietim dzirdēt labus vārdus un no sirds nākušus komplimentus ir īpaši svarīgi. Cenšos pat nejauši nepazemot savu partneri draugu un ģimenes klātbūtnē, jo tas var atstāt sekas viņa pašcieņai. Tas nenozīmē, ka ik pa laikam jautrā kompānijā mīļi nepaķeru viņu uz zoba, taču ironija, sarkasms, izsmiešana – man tas šķiet cieņu aizskaroši. Tāpat intīmus atgadījumus vai neveiksmes izrunājam savā starpā, nevis skrienu atstāstīt draudzenēm. Un, protams, pretī sagaidu to pašu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē