• Kā neļaut telefonam kontrolēt savu dzīvi?

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Dzīve bez tehnoloģijām vairs nav iedomājama – «WhatsApp», sociālie tīkli, ziņu portāli… Kā iemācīties gudri ar to visu sadzīvot, lai nekaitētu savai veselībai un labsajūtai?
    1. Nebūt pastāvīgā pieslēgumā! Mums nav pienākuma būt nemitīgi sasniedzamiem. Tāpat vajadzētu censties neēst pie ieslēgta datora un mobilo sakaru pavadībā.

    2. Nepieskarties telefonam un datoram uzreiz pēc pamošanās. Vislabāk uz nakti to atstāt citā istabā. Paņemt telefonu tikai pēc tam, kad jau paēstas foršas brokastis un parunāts ar ģimeni. Sīkums, bet tas var mainīt turpmāko dienu. Kāpēc ļaut, piemēram, ne pārāk labai ziņai «Facebook» sabojāt dienu jau no paša rīta?

    3. Neiedziļināties ziņās, kas neskar tavu dzīvi! Mums nav katru dienu jāizlasa visu portālu ziņas. Nav nemitīgi «jāčeko» sociālie tīkli – izvēlies, cik reižu dienā (vai nedēļā) to dari, un ievēro apņemšanos.
    4. Atvēsināties no «laikošanas»! Mēs saņemam zīmīti «like» vai sirsniņu, un smadzenēs tiek uzbudināts laimes hormons. Psiholoģiski un ķermeniski gribas, lai pie smukas bildes parādītos pēc iespējas vairāk sirsniņu, jo tad jūtamies laimīgi.
    5. Noteikt ierobežojumus zvanu un e-pastu paziņojumiem. Piemēram, «WhatsApp» uz noteiktu laiku var vienkārši izslēgt skaņas signālu, lai zvani un ziņas netraucētu tavas ikdienas gaitas. Tāpat savā telefonā iespējams uzlikt automātisko režīmu «Netraucēt» no pulksten 21 līdz 10, kas ļaus piezvanīt tikai konkrētiem cilvēkiem, ko vari atzīmēt iestatījumos.


    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē