• Kā izvēlēties atbilstošāko apģērbu kāzu svinību apmeklēšanai

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Vasara ir galvenais kāzu laiks, un daudziem piemērota apģērba izvēle rada lielas pārdomas un rūpes. Kā nepārpucēties, lai izskata ziņā neaizēnotu laulātos un spēt pielāgoties arvien radošāko svinību vietām, taču vienlaikus ierakstīties etiķetes noteikumos? Stāsta veikala VAN GRAAF stila konsultanti.

    Ģērbies atbilstoši kāzu norises vietai

    Puse no uzvaras tērpu izvēlē ir tad, ja atkodīsi piemērotāko pasākuma dresskodu. “Black tie” vai “formal” dreskodam atbilstošu apģērbu ieteicams izvēlēties gadījumos, ja pasākums notiek smalkās muižās vai viesnīcās. Šādos pasākumos sievietēm jāizvēlas vakarkleita vai kokteiļu kleita. Savukārt kungiem jāizvēlas smokings vai tumšs uzvalks.

    Kāzās, kuras paredzētas dabā, viesu namos, restorānos vai terasēs, piemērotāk būs kokteiļu kleitas, svinīgas midi un mini garuma kleitas vai bikškostīmi dāmām, savukārt kungiem vēlams izvēlēties uzvalku, taču var atļauties būt drosmīgāki materiālu un krāsu izvēlē.

    Kāzās arvien biežāk izvēlas netradicionālas ceremoniju vietas, tās svētku sajūtu padara īpašāku un unikālāku.

    Nereti ceremonijas notiek brīvā dabā, un mērot ceļu līdz notikuma vietai smalkos un augstos papēžos var būt pat ļoti izaicinoši.

    Jāatceras par laika apstākļiem, kas mūsu platuma grādos var būt ļoti mainīgi. Domājot par svinību apģērbu dāmām, ir nepieciešams padomāt ne tikai par kleitu un kurpēm, bet arī par jaku, kas noderēs vakara drēgnumā, ja konkrētajā dienā laiks kļūs vēsāks. Ja laulību ceremonija notiek baznīcā, dāmām ir jāatceras piesegt plecus.

    Izvairies no baltās un melnās krāsas

    Šis nosacījums jāzina un jāievēro ikvienam no viesiem un pat vadītajiem. Baltā krāsa ir jāatstāj tikai un vienīgi līgavai, un katra viesa, tostarp ari pasākuma vadītāja, pienākums ir šo noteikumu ievērot. Savukārt melno krāsu nav iesakāms lietot, jo tā ir nomācoša un īpaši nepiemērota vasaras kāzām. Krāsu nozīme ir ļoti būtiska un pat tad, ja kāzu ielūgumos vēlamās kāzu krāsas nav norādītas, ieteikums ir maigas krāsas un rakstus pārāk spilgti toņi un koši raksti neradīs elegantu iespaidu. Arī puišiem, ja pasākums nav “Black tie” vai “Formal”,  melnas krāsas uzvalku nav vēlams vilkt.

    Izvairies no pārsteidzošiem apģērbiem

    Pat tad, ja atmosfēra plānota  brīva un nepiespiesta, kāzas tomēr nav pasākums, kurā apģērbties izaicinoši un drosmīgi. Pārlieku spilgtas krāsas, kleitas un blūzes ar fliteriem meitenēm, koši vai krāsaini uzvalki puišiem ir jāatstāj cita veida pasākumiem. Kāzās sievietēm nav ieteicams vilkt pārāk īsas, ciešas kleitas ar atkailinātu dekoltē.

    Tas nenozīmē, ka kāzu viesa uzdevums ir neizcelties, kāzās nepieciešams izcelties, taču to darīt gaumīgi un ievērojot etiķeti.

    Kāzu svinības nav tā reize, kad izvēlēties sarkanos un neona toņus. Nepārspīlē arī ar pārlieku spīdīgu un mirdzošu tērpu – pirms tērpa vilkšanas pārliecinies, lai mirdzošās lietas strādā tikai kā akcents.

    Pasteļtoņi – vienmēr modē

    Pasteļtoņi un smilšu krāsas toņi  būs lieliska izvēle visās kāzās, tās šogad ir arī ļoti aktuālas. Šobrīd plašā klāstā pieejamas ceriņu, maigi rozā un bēšu toņu kleitas, žaketes un arī citi aksesuāri, lai sev vēlamo tēlu izdotos atrast ikvienam. Tāpat var izcelties ar vasarīgi romantisku tēlu  dāmas, izmantojot ziedu rakstus. Šogad aktuālāki būs drīzāk smalki ziedu raksti un motīvi, nevis lielas un izteiksmīgas puķes. Savukārt kungi, ja kāzu svinības paredzētas brīvāka atmosfērā, var izpausties ar gaišākiem toņiem uzvalkā – mohēras zili vai pelēki uzvalki, tvīda raksti un brūnie toņi liks izcelties ar eleganci.

    Izmanto elegantus aksesuārus

    Koptēla veiksmes atslēga slēpjas detaļās, tāpēc nepieciešams atcerēties par piemērotiem aksesuāriem. Dāmām jāatceras par kurpju un somas saskaņošanu, lai radītu vienotu tēlu. Šeit jāatgādina, ka dāmām lielu somu vietā ieteicams izvēlēties mazāka izmēra klačus vai pleca somiņas. Juvelierizstrādājumi un matu aksesuāri tēlu padarīs svinīgāku.

    Puišiem vēlams atcerēties par sīkumiem -  pieskaņojiet jostu apaviem un citiem aksesuāriem, kurus valkājat, padomājiet par  pulksteni vai aproču pogām, tomēr  nepārspīlējiet ar aksesuāriem, izvēlieties, kurus no tiem  vēlaties izcelt,- kaklasaiti, kabatas lakatu, aproču pogas vai kaklasaites klipsi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē