• 4 veidi, kā efektīvi atpūsties 20 minūtēs

    Atpūta
    Ievas Veselība
    Ievas Veselība
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Roman Samborskyi / Shutterstock
    Mūsu ķermenim un psihei atpūtas mirkļi vajadzīgi biežāk, nekā mums šķiet. Un dažkārt tam vajag pavisam nedaudz laika.

    Ja rīcībā ir 20 minūtes

    • Brīvas 20 minūtes – tā jau ir vesela bagātība, jo šajā laikā var pat pagulēt! Daudzi uzskata, ka vislabākais snaudiens dienas vidū ilgst piecpadsmit minūtes – no tā ir viegli pamosties, un tas tiešām atslābina, ilgāka snauda jau ved uz dziļo miegu, un tad spēkā stājas citi spēles noteikumi. Protams, dienas vidū ne vienmēr iespējams nolikties slīpi, taču, iespējams, var atlaisties automašīnā vai ērtā klubkrēslā. Pagriezt to pret logu un izlikties, ka vēro ainavu… Nereti tas ir viss, pēc kā organisms dienas vidū vai pievakarē lūdzas, – piecpadsmit minūtes izslēgtā režīmā. Pēc tam arī prāts būs atguvis spēju koncentrēties.
    • 20 minūtes ir arī piemērots laiks dušai. Un noteikti baudot dušu kā procesu, nevis kā mazgāšanos – vērojot, kā ķermenis reaģē uz ūdeni, tā spiediena vai temperatūras kontrastiem. Desmit minūtes dušai un desmit atpūtai pēc tās – īsta ātras relaksācijas recepte.

    Ja rīcībā ir viena stunda

    • Ja ir brīva stunda, vislabāk doties pastaigā. Pat bez sevišķas steigas stundā var nostaigāt vairākus kilometrus, un tā ir pamatīga plaušu un prāta izvēdināšana. Ne vienmēr sniegta iespēja iet pa dabas takām – te der arī pilsētas ielas, tikai vēlams izvairīties no ielām ar aktīvu satiksmi (izplūdes gāzes!) un ikdienā apnikušajiem skudru ceļiem. Ja apgūta nūjošana un maršruts ļauj, ņem līdzi nūjas – papildus būs arī fitnesa efekts.
    • Brīva stunda ir arī labs laiks, lai gremdētos skaistās atmiņās. Ieteicams pagatavot tēju un izvilkt no skapja vecos ģimenes fotogrāfiju albumus, varbūt pat savu vecāku un vecvecāku kārtotus. Iegrimšana citā laikā, bērnības atmiņas, cilvēku sejas – it kā ir pazīstamas, it kā nav… Laikmets, kad fotogrāfijām vēl bija vērtība un tās rūpīgi glabāja. Ģimenes albumu šķirstīšanai ir pārsteidzoši terapeitisks efekts, un dažkārt to vajag darīt arī vienatnē, ne tikai radu un draugu pulkā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē