• Kā atjaunot mīlas dzirksteli attiecībās?

    Attiecības
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Saskaņā ar latviešu valodas likumiem mīlestība ir lietvārds, taču pēc būtības – darbības vārds. Nevar gaidīt, ka mīlestība turpināsies divus, trīs, piecus, 20 gadus – vienkārši tāpat! Var iztikt bez dārgiem ziediem, briljantiem un vakariņām restorānā (lai gan savu reizi noder arī tas), bet nevar iztikt bez uzmanības un rūpēm par mīļoto cilvēku. Te būs idejas, kā uzšķilt dzirkstelīti pāra attiecībās.

    Skūpsts uz lūpām

    Nav runa par ikrīta bučiņu, atvadoties pirms došanās uz darbu, vai buču uz vaiga pirms ieslīgšanas miegā. Jautājums ir par īstu un karstasinīgu skūpstu. Kad jūs pēdējo reizi to darījāt?

    Mīlas vaboles

    Kad Džons Lenons, Pols Makartnijs, Džordžs Harisons un Ringo Stārs (The Beatles, tulkojumā no angļu valodas – vaboles) rakstīja savus superhītus, viņi bija jauni un iemīlējušies. Un, šīs dziesmas klausoties, arī gribas mīlēt un apkampties. Kā vienā no savām publikācijām skaisti pateicis mūzikas apskatnieks Klāss Vāvere – šie puiši ieradās no Liverpūles, lai pavēstītu pasaulei, ka viss, ko tai vajag, ir mīlestība. All you need is love, She loves you, Close your eyes, Michelle… Tās ir tikai dažas no dziesmām, kas liek romantiski aizdomāties.

    Jūsu dziesma

    Katram pārim ir sava īpašā mūzika vai dziesma, kas bija populāra laikā, kad jūs iepazināties, un kas skanēja kā jūsu kāzu valsis vai vienkārši jums saistās ar kaut ko īpašu.

    Tāda ir mīlestība

    Tieši tāpat kā vecgada vakarā jāskatās Likteņa ironija jeb Vieglu garu, Jāņos – Limuzīns Jāņu nakts krāsā, tā Ziemassvētku laikā vismaz reizi jāredz Love Actually (Tāda ir mīlestība). Ja tas nav izdevies, meklējiet rokā. Filma liek mīlēt. Taču, arī ja filma ir redzēta, YouTube var aplūkot mīļākos fragmentus.

    Mūzikls Mama Mia

    Arī tad, ja neesat mūziklu fani, skatīties, kā Džeimsa Bonda atveidotājs Pīrss Brosnans un sievišķīgā Merila Strīpa šajā filmā dzied mīlas balādes (viņi tiešām dzied paši!), ir aizraujoši. Visa filma ir kā krāšņs videoklips ar dziesmām, kuras tu noteikti zini. Atsevišķas filmas dziesmas var noskatīties YouTube (iesakām: S.O.S. un The Winner Takes It All).

    Paldies, ka tu man esi!

    «Paldies par vakariņām, bija ļoti garšīgi»; «Paldies, ka iznesi miskasti»; «Paldies, ka noliki bērnus gulēt»; «Paldies, ka tu man esi» – tie ir vitamīni, kas liek smaidīt un sajusties īpašai(-am).

    Sekss rada vēlmi pēc seksa!

    Tā nav vārdu spēle vai joks! Labākās zāles pret ilgstošu seksa trūkumu ir sekss, jo seksa laikā izdalās hormoni – dopamīns un oksitocīns –, kas rada sajūtu: bija tik forši, gribu vēl!

    Randiņš rīta garumā

    Nu varbūt tam jānotiek ne gluži trijos naktī, bet vispār, ja noguruma dēļ vakarā nepietiek spēka seksam, var uzlikt modinātāju pusstundu vai 40 minūtes agrāk, lai viens otru samīļotu.

    Mīlas dzejoļi

    Kad mājās ir mazi bērni, aizraujošam mīlas romānam laika var arī nepietikt, taču izlasīt pa kādam Imanta Ziedoņa, Māras Zālītes vai Annas Ahmatovas (ja lasi krievu valodā) dzejolītim laika pietiks vienmēr.

    Zīmīte kabatā

    Vecs, bet iedarbīgs triks. Ieslidini mīļotajam kabatā zīmīti ar kādu mīļu vārdu. Vai arī atbilstoši mūsdienām aizsūti īsziņu darba dienas vidū: P.S. Nespēju beigt domāt par aizvadītās piektdienas nakti.

    Kā tu jūties?

    Darbs, kas jādara, nepārtraukta uzmanība, kas jāvelta maziem bērniem, pamperi, netīro trauku kalni, veļa, kas jāmazgā… Ģimenei ar mazu bērnu vai bērniem pienākumu un atbildības var būt tik daudz, ka reizēm atskārsti: neesi savam vīram vai sievai jau nedēļām (vai pat mēnešiem!) uzdevis ļoti vienkāršu, bet svarīgu jautājumu – un kā tu vispār jūties?

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē