• Jaunās VDD ēkas būvniecība varētu prasīt vairāk nekā 30 miljonus eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Valsts drošības dienesta (VDD) topošās dienesta ēkas būvniecība bijušā velotreka «Marss» vietā varētu prasīt vairāk nekā 30 miljonus eiro, šorīt intervijā Latvijas Radio pieļāva tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

    Uz jautājumu, cik naudas no valsts budžeta būtu nepieciešams tērēt jaunās ēkas būvniecībai, Bordāns atbildēja netieši, jo aizbildinoties ar slepenības statusu, ministrs nevarēja minēt konkrētu summu, bet uz minējumu, ka tie varētu būt 30 miljoni eiro, viņš piebilda, ka minētā summa ir samazināta.

    Jau ziņots, ka Bordāns kādā no nākamām koalīcijas sadarbības padomes sēdēm plāno atkārtoti piedāvāt koalīcijas partneriem alternatīvu jaunās VDD ēkas atrašanās vietu, sarunā ar aģentūru LETA atklāja ministrs. 

    Viņš atzīmēja, ka jautājums ticis apspriests jau pērn pavasarī, taču tad Tieslietu ministrijas (TM) piedāvātais risinājums esot ticis ignorēts. Tādēļ viņš pauda apņēmību atkal šo alternatīvu piedāvāt, uzsverot, ka tā esot laba gan no organizatoriskā un finansiālā aspekta, gan būtu laba atbilde sabiedrībā izskanējušajam sašutumam par koku izciršanu un tās interesēm atjaunot zaļo zonu. 

    Plašāk komentēt TM piedāvājumu ministrs nevarēja, aizbildinoties ar slepenības statusu saistībā ar VDD jaunās ēkas celtniecību. 

    Komentējot vispārējo situāciju ap VDD, Bordāns atzīmēja, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) iepriekš arī iebilda pret kārtību, kādā tika apstiprināts VDD priekšnieks Normunds Mežviets. 

    Arī JKP Saeimas frakcija nolēmusi atbalstīt Saeimā iesniegto 15 500 iedzīvotāju iniciatīvu par jauna parka būvniecībai šajā Rīgas vietā, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāvis Oskars Muksimovs. JKP deputāts Gatis Eglītis sola darīt «visu iespējamo», lai Teikā, Brīvības ielā 207, tiktu izveidots parks, jo «sabiedrības viedokli nedrīkst ignorēt».

    Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka Marss vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD, tādējādi, visticamāk, nebūs lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē