• Ja Lietuvā pieaugs saslimstība ar Covid-19, pēc ieceļošanas būs jāievēro 14 dienu pašizolāciju

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    31. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saslimstībai ar Covid-19 Lietuvā turpinot pieaugt, Latvijā netiks mainīta spēkā esošā kārtība par nepieciešamību ievērot 14 dienu pašizolāciju, ja cilvēks atgriežas no valsts, uz kuru ir attiecināti īpašie piesardzības pasākumi, aģentūrai LETA pavēstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

    Ņemot vērā, ka situācija citās Eiropas valstīs pasliktinās, VM aicina ikvienu rūpīgi un atbildīgi izvērtēt jebkura ārzemju brauciena nepieciešamību. Lai gan šobrīd, atgriežoties no Lietuvas, pašizolācija nav jāievēro, situācija pēc nedēļas var mainīties, norāda ministrijā.

    Ja Lietuvā saslimstība pieaugs un kumulatīvais rādītājs sasniegs 16, tad jau no 5.septembra, kad stāsies spēkā atjaunotais valstu saraksts, pēc brauciena uz Lietuvu būs jāievēro 14 dienu pašizolācija.

    Tāds pats princips tiks attiecināts uz Igauniju vai uz jebkuru citu valsti, kuras kumulatīvais rādītājs sasniegs 16.

    Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 32 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Lietuvas Veselības ministrija. Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta kopumā 2906 cilvēkiem, savukārt 1840 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

    Kā ziņots, aizvadītajā piektdienā, kad tika atjaunots SPKC valstu saslimstības rādītāju saraksts, Lietuva izglābās no iekļūšanas augsta riska valstu sarakstā, tur šim rādītājam sasniedzot 15,5 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Tomēr sestdien atbilstoši Eiropas SPKC datiem Lietuva noteikto robežu ir pārsniegusi – 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju tur sestdien bija 16,4.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē