• Izglītības un zinātnes darbinieki varētu lemt par Šuplinskas demisijas pieprasīšanu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    11. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ceturtdien, 12.novembrī notiks Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Padomes attālinātā sēde, kurā arodbiedrības biedri uzklausīs un iztaujās izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku par nekvalitatīvajām reformām izglītībā, kā arī, iespējams, lems par ministres demisijas pieprasīšanu.

    Kā aģentūrai LETA atklāja arodbiedrības pārstāvis Guntis Meisters, sēdē piedalīsies arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji, kā arī atgādināja, ka LIZDA ir izvirzījusi ministrei vairākas prasības. Ja tās netiks pildītas – LIZDA varētu lemt par Šuplinskas demisijas pieprasīšanu.

    LIZDA Padomes sēdes starplaikā plkst.15 Zoom platformā notiks preses konference, kurā LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga informēs par LIZDA Padomes pieņemto lēmumu prasīt vai neprasīt ministres demisiju.

    Meisters informēja, ka skaidrot nekvalitatīvās reformas izglītībā LIZDA Padomes sēdē bija aicināti Ministrs prezidents Krišjānis Kariņš, Šuplinska, finanšu ministrs Jānis Reirs un Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns. Dalību LIZDA Padomes sēdē apstiprinājusi ministre un vēl vairāki IZM pārstāvji.

    Citi aicinātie sanāksmē atteicās piedalīties, jo uzmanība šobrīd pievērsta nākamā gada budžeta veidošanai, pauda LIZDA pārstāvis.

    Viņš atgādināja, ka LIZDA Valdes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums par sasteigtajām un nekvalitatīvajām reformām izglītībā prasīt skaidrojumus vairākām amatpersonām un Jaunajai konservatīvajai partijai. Vienlaikus LIZDA izvirzījusi vairākas prasības izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai.

    LIZDA uzskata, ka izglītības ministrei ir jāatvainojas nozarei par savu attieksmi, tāpat reformu īstenošanai jāparedz resursi, proti, kas, kad un par kādiem līdzekļiem būs pilnvērtīgai reformu īstenošanai. Tāpat arodbiedrības ieskatā būtiskās reformas jāīsteno apspriežoties ar sociālajiem un sadarbības partneriem, kā arī ar sociālo partneri jāsaskaņo izmaiņas izglītības un zinātnes nozarē, ja normatīvajos aktos tiek izdarīti grozījumi ar mērķi samazināt Covid-19 izplatību.

    Tāpat LIZDA uzskata, ka nepieciešams kompensēt izdevumus par attālinātajām mācībām, kā arī noteiktos normatīvajos aktos veikt grozījumus, bet citos atsaukt iesniegtos grozījumus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē