• Izglītības ministre: Līdz 7. februārim attālināti mācīsies visi

    Skola
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai līdz 7. februārim attālinātā režīmā mācības notiks visiem – gan skolās, gan augstskolās, paziņojusi izglītības ministre Ilga Šuplinska.

    Attālināti mācīsies visas mācību iestādes Latvijā – no 1. līdz 12. klasei skolās, kā arī no pirmā līdz pēdējam kursam augstskolās.

    Kā ziņots, mācības attālināti 4. janvārī uzsāka 7.-12. klašu skolēni un profesionālo iestāžu audzēkņi, 11. janvārī mācīties atsāka skolēni no 5. klases, bet sākumskolas klasēs ziemas brīvlaiks tika pagarināts līdz 22. janvārim.

    Klātienē tiek īstenota klīniskā prakse rezidentūrā un praktiskās nodarbības sestā studiju gada medicīnas studentiem. Atvērtas un klātienē notiek mācības speciālo izglītības iestāžu skolēniem un bērnudārzu audzēkņiem.

    Izvērtējot epidemioloģisko situāciju, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) secinājis, ka bērnu vidū saslimstība ar Covid-19 nav mazinājusies , neskatoties uz to, ka viņi jau vairākas nedēļas neapmeklē skolu klātienē.

    Tas liecina, ka bērni kopā ar vecākiem apmeklē citas vietas, kur notiek inficēšanās, kā arī pusaudži tiekas viens ar otru. Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati uz 18. janvāri rāda, ka  stacionārā ar vidēji smagu un smagu slimības gaitu šobrīd ārstējas septiņi pacienti vecumā līdz 19 gadiem.

    Epidemiologi skaidro, ka stacionārā nokļuvušie bērni inficējušies pirms aptuveni 3–4 nedēļām jeb gada nogales svētku brīvdienās, sākotnēji infekcijai noritot viegli vai pat asimptomātiski, kam sekojis straujš veselības stāvokļa  pasliktinājums, ko sauc par multisistēmu iekaisuma sindromu bērniem (MIS-C, multisystem inflammatory syndrome in children).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē