• Dzīvesstila influencere Maija Armaņeva: Jutos iebiedēta, burtiski iemīta zemē

    Intervijas
    Anna Peipiņa
    Anna Peipiņa
    Ieva
    Ieva
    4. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Liene Pētersone, stils - Agija Vismane
    Ja tu mēdz kavēties Instagram smuko bildīšu pasaulē, iespējams, jau zini, kas ir Maija. Viņas stāsti par modi un skaistumu savākuši pamatīgu sekotāju skaitu. Ja esi medijos kaut ko lasījusi par Latvijas Blogeru un influenceru asociāciju, tad par to, visticamāk, stāstīja tieši Maija, jo viņa ir tās dibinātāja. MAIJA ARMAŅEVA. 35 gadi. 77 tūkstoši sekotāju. Dzīvesstila influencere jeb, kā dažkārt saka latviski, – ietekmētāja. Meitene ar tvērienu. Taču zina arī, ko nozīmē, piedzīvot vardarbību.

    Piedāvājam fragmentu no intervijas, kas publicēta šīs nedēļas žurnālā Ieva. 

    Skatoties influenceru radīto saturu, nereti liekas, ka viņi gatavi slavēt pilnīgi visu, ko viņiem atsūta. Viss ir burvīgs, brīnišķīgs un smaržīgs.

    Pie mums šajā ziņā ir iegājusies nepareiza prakse. Ārzemēs ir tā, ka tev sūta lietas testēšanai un cer, ka ieliksi savā kontā to, kas iepatiksies. Un turpina sūtīt arī tad, ja katru reizi neliec. Pie mums, kolīdz pārstāj likt katru atsūtīto dāvanu, tā pārstāj sūtīt. Un tad blogeris sāk likt visu nešķirojot. Man liekas, ka gudram ražotājam to nemaz nevajag. Nav jēgas sūtīt dāvanu kastes visiem blogeriem pēc kārtas, jo tad visa Latvija nedēļas laikā sociālajos medijos redz vienu un to pašu. Un tas vairs nav interesanti ne blogerim, ne skatītājam. Bet tā notiek tikai tāpēc, ka reklāmdevējs grib, lai par brīvu runātu par viņu produktu, nevis ieguldīt radošā pieejā vai visiem interesantā projektā.

    Bieži vien pārmet, ka influenceri darbojas ēnu ekonomikā, apejot nodokļus.

    Tie, kas esam redzamākie blogeri, esam publiskas personas, mums jādara viss tīrajā. Tu pats esi savs zīmols, tu esi redzams. Un, kad tev ir iespēja izvēlēties, vai samaksā oficiāli (tātad jānomaksā nodokļi) vai piesola dāvanu, – ko tu izvēlēsies? Agri vai vēlu saproti, ka nevari par telefonu vai dzīvokli norēķināties ar dāvanām. Uz VID arī ar krēmiņiem neiesi. Un patiesībā šajā laikā jau var nopelnīt, darot visu tīrajā. Vienkārši jāzina, kā.

    Kas šobrīd ir topa influenceri pasaulē? Kam visvairāk sekotāju?

    Man liekas, Kimai Kardašjanai. Viņa joprojām pēc sekotāju skaita ir pirmā. No krieviem – Olga Buzova. Var patikt, var nepatikt, bet – skatās. Un katrs izvēlas savu iedvesmotāju. Man pašai ļoti patīk Olīvija Palermo un Viktorija Bekhema.

    Tavā mājaslapā ir sadaļa Women to women, kurā tu runā par ļoti nopietnu lietu – vardarbību pret sievieti. Turklāt balstoties uz pašas pieredzi.

    Starp citu, šis grūtais posms manā dzīvē sakrita ar veiksmīgo izlaušanos sociālajos medijos. Bet es par to nerunāju, un visi domāja – ai, nu viņai jau viss tur forši, neko nezina par dzīves problēmām. Bet es tolaik galīgi nejutos tik stipra, lai par to runātu publiski. Viss sākās, kad nolēmu šķirties no sava vīra. Sekoja draudi, pat draudi dzīvībai – kas viss var notikt, ja šķiršos.

    Viņš negribēja, ka tu ej projām?

    Jā. Pirms tam devu vairākas iespējas, gribēju glābt attiecības, tomēr vienā brīdī sapratu, ka nav vērts. Tad man piedraudēja, ka atņems bērnu – jo ar ko gan citu vīrieši var manipulēt? Es pat nepretendēju ne uz naudu, ne īpašumiem. Jutos iebiedēta, burtiski iemīta zemē. Tiesā vispār nesapratu, kas notiek, kāpēc visu laiku tika pagriezts tā, ka es vienkārši gribu atriebties un atņemt vīram bērnu. Pat nezinu, kā viss beigtos, ja es galu galā nebūtu atradusi palīdzību krīzes centrā Marta.

    Visu interviju lasi žurnāla IEVA 4. septembra numurā.

    • Populārā influencere Maija Armaņeva atklāti stāsta par piedzīvoto vardarbību un draudiem
    • Kā vīrietim audzināt savu meitu, lai viņa pieaugot būtu laimīga sieviete?
    • «Aktiera profesija ļoti nodeldē organismu, psihi un veselību.» Saruna ar aktieri Gundaru Āboliņu
    • Kas mums katram noteikti jāzina par darbnespējas lapām
    • Stāsts par kazahieti Gulbahitu, kuru uz Rīgu atvedusi mīlestība pret latviešu vīrieti
    • Kā ērti un smuki saģērbties, kad ej uz mežu sēnēs
    • Kurus gumijniekus izvēlēties šoruden?
    • Farmācijas doktores Vijas Eniņas saldais hobijs
    • Vīrs publiskā iepazīšanās portālā meklē seksu... Kā rīkoties sievai
    • Citāda medicīna: dziedināšana caur atmiņām
    • 16 + 9 labi padomi, kā ceļot gudri un veiksmīgi
    Ieva nr36

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē