• Ilona Balode-Ūdre: Ūdris ir vienīgais, kurš pieņēmis mani tādu, kāda esmu

    Intervijas
    Ieva Jātniece
    24. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilona Balode-Ūdre
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Ilona Balode-Ūdre
    Nesen publicēta un jau ieguvusi milzīgu ievērību – mūziķes un rakstnieces Ilonas Balodes-Ūdres otrā autobiogrāfiskā grāmata «Ielu muzikantu piezīmes». 1500 lappušu bieza, talantīgi uzrakstīta, galēji atklāta. Par vientulību, neprātību, bezdibeņiem, alkām pēc brīvības un ilgām pēc citu pieņemšanas. Mūsu saruna būs par dzīvi, kuru grāva pašdestrukcija. Dzīvi, kam punktu pielika avārija, kurā smagi cieta Ilonas vīrs mūziķis Rolands Ūdris. Augstāks spēks mūs nobremzēja, teiks Ilona. Šobrīd abi jau ir citi cilvēki.

    – Kas jūs ar Ūdri savilka kopā?
    – Mēs bijām kā divi noklīduši kranči, kas sajuta viens otrā līdzīgo, mēs sapratām viens otru. Ūdris ir vienīgais, kurš pieņēmis mani tādu, kāda esmu, kurš mani nav nosodījis. Tomēr attiecībās mēs gan laizījām, gan uzplēsām viens otra brūces. 

    – Teikšu godīgi: lasot grāmatu es gaidīju, kad pienāks brīdis, kad tu teiksi – man pietiek, dzīvošu bez Ūdra! Krāpšana, nospēlēta nauda, tukši solījumi nedzert…
    – Bet kā dzīvot? Būt ar kādu citu, kurš mani nesaprastu? Man atkal būtu jāizliekas tādai, kādu otrs grib mani redzēt, bet Ūdra priekšā jāizliekas nebija un nav joprojām. Mēs bijām līdzīgi.

    – Taču jūsu attiecības bija arī graujošas. Kas pielika punktu pašdestrukcijai? Pirms septiņiem gadiem notikusī avārija, kas apstādināja jūs abus?
    – Pirmais, kas lika apstāties man, bija Bārta pieteikšanās – es gan nevarēju pārslēgties uzreiz, bet bērns piespieda mani atgriezties dzīvē, atturēties no pašiznīcināšanās. Es joprojām domāju, ka neesmu glābjama, manai dzīvei nav jēgas, bet man tajā ir jāpalaiž dēls – tas ir dabiskais instinktīvais mehānisms, kas sievietei liek dzīvot un parūpēties par mazu dzīvību. Bet Ūdrim kā vīrietim šī instinkta nebija – viņš nespēja savākties. Man šķiet, ka augstāks spēks Ūdri apstādināja, lai mums sāktos cita dzīve. Lai cik briesmīgi tas izklausītos, Bārtam ir veselīgāk redzēt Ūdri šādu, nevis to cilvēku, kāds viņš bija pirms avārijas. Ir pietiekami daudz piemēru, kas notiek ģimenēs, kurās bērni uzaug ar atkarīgiem vecākiem. 

    Visu interviju lasi Santa+ vai žurnāla Santa jaunākajā numurā!

    • Dailes teātra aktrise Olga Dreģe šomēnes svin 85. dzimšanas dienu. Apskaužami ugunīga joprojām. Aktrise atklāti stāsta par kaislībām uz skatuves un privātajā dzīvē.
    • Intervija ar mūziķi un rakstnieci Ilonu Balodi-Ūdri par vientulību, neprātību, bezdibeņiem un dzīvi, kuru grāva pašdestrukcija.
    • Tinderpavasaris – padomi, kā populārāko iepazīšanās platformu izmantot savā labā, lai tā nestu jaunas un cerīgas pazīšanās.
    • Dzejnieks Henriks Eliass Zēgners intervijā ļauj ieskatīties dziļi sevī un stāsta par brīžiem, kad juties tik aizlauzts, ka bijis jāmeklē veidi, kā dzīvot tālāk.
    • Aktrises Elīnas Bojarkinas un kultūras žurnālista Marģera Majora attiecību stāsts.
    • Ziedlapu hipnoze jeb leģenda par tulpēm, kas līdz neprātam noveda gandrīz pusi pasaules.
    • Karstās modes tendences, kas aicina atsaukties.
    Santa nr03/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē