• Igaunija atceļ obligātās pašizolācijas prasību iebraukušajiem no Latvijas un Lietuvas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    15. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    No nākamās nedēļas tiem, kas ieradīsies Igaunijā no Latvijas un Lietuvas, nebūs obligāti divas nedēļas jāuzturas pašizolācijā, ja vien iebraukušajām personām būs apliecinājums, ka tām 48 stundas pirms ierašanās Igaunijā veikts koronavīrusa tests un tas bijis negatīvs, ceturtdien nolēma Igaunijas valdība.

    «Šodien valdība pieņēma principiālu lēmumu. No nākamās nedēļas mēs nepieprasīsim pašizolāciju personām, kas ierodas no Latvijas un Lietuvas, bet tikai prasīsim, lai tām būtu veikts viens koronavīrusa tests 48 stundas pirms ierašanās Igaunijā, un, ja tas ir negatīvs, tad laipni lūdzam Igaunijā,» preses konferencē pēc valdības sēdes teica ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

    Savukārt sociālo lietu ministrs Tanels Kīks šajā preses konferencē sacīja, ka pašizolācija nebūs obligāta tiem Igaunijas iedzīvotājiem, kuriem pēc ierašanās no Latvijas un Lietuvas tiks veikts koronavīrusa tests un tas būs negatīvs.

    Igaunijas valdība arī plāno atļaut neuzturēties pašizolācijā  personām, kas ierodas no Latvijas, Lietuvas un Somijas, ja tās atbilst noteiktiem kritērijiem.

    Tiek gatavots Igaunijas valdības lēmuma projekts, kas paredzēs, ka, ja kumulatīvais diennakts vidējais jaunatklāto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits  Latvijā, Lietuvā un Somijā  divu nedēļu laikā nepārsniegs 50 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, tad tiem, kas ierodas no šīm valstīm Igaunijā, nebūs nepieciešama pašizolācija, ja ierašanās nolūks ir darbs, mācības, ārsta apmeklējums, neatliekami ģimenes apstākļi vai tranzīts, bet ar nosacījumu, ka cilvēkam nav Covid-19 simptomu.

    Pēc Reinsalu teiktā gaidāms, ka analoģisku lēmumu attiecībā uz Igaunijas iedzīvotājiem pieņems arī Latvija un Lietuva.

    Pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) ceturtdien apkopotajiem datiem, Latvijā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir 58,23, Lietuvā -  64,85, bet Igaunijā – 43,48.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē