• Ietīšanās procedūras – ietinies, baudi un tievē!

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    20. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ietīšanās procedūras efektīvi palīdz atjaunot ķermeņa formas un uzlabot arī ādas izskatu. Tās itin vienkārši mājās vari sev sarūpēt pati. Lūk, plāniņš, kā to darīt!

    Ietīšanās ir viena no efektīvākajām ķermeņa kopšanas procedūrām, ko mums piedāvā skaistumkopšanas salonos un spa centros. Tā jūtami uzlabo ādas vispārējo stāvokli, dziļi to attīrot, palīdz izvadīt no ķermeņa lieko šķidrumu un toksīnus, mazina celulītu un tauku uzkrājumus, padara ādu tvirtāku, stingrāk iezīmē auguma aprises, uzlabo asinsriti un limfas atteci. Procedūras pamatā ir tas pats efekts, kas pirtī, tikai daudz iedarbīgāks, vērsts tieši uz konkrētām problēmzonām un papildināts ar īpaši piemeklētām aktīvajām vielām. To ietekmē paaugstinās temperatūra, atveras poras, sākas aktīva vielmaiņa un svīšana.

    Soli pa solim pareizā secībā

    1. Attīri un sasildi! Lai ādu gan attīrītu, gan uzsildītu, labs risinājums ir vanna ar jūras sāli, kas palīdzēs stimulēt asins cirkulāciju un mazinās tūsku. Ideāli, ja vannas ūdenim pievienosi arī kādu pilienu ēteriskās eļļas. Vari sasildīties arī siltā dušā, vēl labāk – pirtī. Kad ādas virsējā kārtiņa ir labi atmiekšķējusies un vēl silta, apļveida kustībām maigi iemasē ādā veikalā pirktu vai pašas gatavotu skrubi (to vienkārši vari iegūt, izmantojot maltu kafiju, sāli vai cukuru un lielākam efektam pievienojot arī ābolu etiķi). Iemasējot skrubi ādā, īpašu uzmanību velti problēmzonām, kur visvairāk veidojas tauku polsterīši un celulīts. Pēc skrubēšanās rūpīgi noskalo ādu.
    2. Uzklāj masku! Kamēr āda vēl silta, uzklāj ietīšanās masku. Lielāku efektu sniedz gatavās maskas ķermeņa procedūrām, kuru sastāvā ir aļģes, dūņas, māli un aktīvās vielas. Taču gana iedarbīgas ir arī maskas, ko mājās vari pagatavot pati, tikai atceries: šī procedūra jāveic regulāri! Masku klāj uz problēmzonām (gurniem, sēžas, vēdera, roku augšdelmu iekšpuses), nostiprini ar pārtikas plēvi, ietinies dvielī, apsedzies ar siltu sedziņu (siltumā aktīvās vielas iedarbosies dziļāk) un atlaidies guļus uz kādām 30–40 minūtēm. Atslābsti un baudi savu mājas spa! Pēc procedūras noskalojies siltā dušā.
    3. Aktivizē procesus! Lai efekts būtu vēl lielāks, viegli pamasē ādu ar rokām vai dušas cimdiņu un tad, kamēr āda viegli mikla, iemasē tajā kaut ko ļoti iedarbīgu – pretcelulīta serumu, taukus dedzinošu un/vai modelējošu krēmu, ķermeņa losjonu/eļļu, kas papildina aktīvo vielu iedarbību un palīdz atjaunot ādas dabisko aizsargkārtiņu.

    Ņem vērā!

    • Vismaz stundu pirms un pēc procedūras atturies no ēšanas!
    • Turi pa rokai ūdens pudeli vai lielu krūzi tējas.
    • Uzklājot skrubi un masku, ievēro virzienu uz augšu – uz sirdi, lai veicinātu limfodrenāžu.

    Svarīgi!

    Ietīšanu veic uz problēmzonām, bet kaklu, plecus un krūtis atstāj neietītus

    Cik bieži?

    Jūtamam un noturīgam efektam nepieciešams 10–15 ietīšanās procedūru kurss, ko veic 2–3 reizes nedēļā ne biežāk kā katru otro vai trešo dienu.  

    Sildošu vai atvēsinošu?

    Populārākas ir ietīšanās maskas ar sildošu, pat karsējošu iedarbību, īpaši jau tagad, ziemas aukstumā. Tās ne tikai mazina celulītu, bet arī sasilda visu ķermeni, palīdz tikt galā ar stresu, hronisku nogurumu un uzmundrina. Sildošas ietīšanās procedūras bez konsultēšanās ar ārstu nedrīkst veikt, ja ir paplašināti asinsvadi, sirds, vēnu problēmas, ādas bojājumi, ginekoloģiskas kaites, kā arī grūtniecības laikā.

    Atvēsinošās maskas satur mentolu, kamparu, piparmētru ekstraktu un citas vielas. Tās palīdz cīnīties ar celulītu, lieko svaru, uzlabot figūras aprises. Vairāk piemērotas siltā laikā, kā arī tad, ja nomoka problēmas ar limfas atteci, tūsku, varikozām vēnām.

    Zināšanai: iedarbība ir atkarīga no maskas sastāva, tāpēc, pērkot gatavās maskas, vienmēr izlasi sastāvu un norādes uz etiķetes. 

    Pagatavo ietīšanās masku pati

    Mājās masku vari pagatavot, izmantojot medu, kafijas biezumus, dažādas eļļas, mālus, dūņas, aļģes, jūras sāli, šokolādi, kakao pulveri, smaržai papildinot ar kanēli, kurkumu, samaltām krustnagliņām, kaltētām citrusaugļu miziņām. 

    Paštaisītajām maskām iedarbība ir daudz maigāka nekā veikalā pirktajām!

    Pārbaudītas receptes

    SILDOŠĀS

    • Sinepes un medus. Samaisi 2 ēdamkarotes sinepju ar 2–3 ēdamkarotēm medus un klāj plānā kārtiņā uz ādas. Esi uzmanīga – šī maska ir izteikti sildoša, neturi to ilgāk par 30 minūtēm.
    • Pipari un kanēlis. Samaisi 3 ēdamkarotes maltu melno piparu, 3 ēdamkarotes kanēļa un 6 ēdamkarotes augu eļļas un biezā kārtā klāj uz ādas.   

    ATVĒSINOŠĀS

    • Ābolu etiķi atšķaidi 1:3 ar ūdeni. Šķīdumā iemērc marles saites un aptin tās ap ķermeni, nostiprini ar pārtikas plēvi.
    • Māla pulveri atšķaidi ar ūdeni līdz pastas konsistencei, uzklāj uz ķermeņa, aptin ar pārtikas plēvi.
    • Piparmētra un māls. 6 ēdamkarotes zaļā māla samaisi ar ūdeni pastas konsistencē, pievieno 2–5 pilienus piparmētras ēteriskās eļļas, uzklāj uz augšstilbiem un apakšstilbiem. Piparmētra ir ļoti atvēsinoša, tāpēc ieteicams nepieskarties jutīgajām ķermeņa vietām, piemēram, vēderam.
    • Kakao un piens. 6 ēdamkarotes kakao pulvera atšķaidi ar pienu līdz krējuma konsistencei, klāj uz problēmzonām.
    • Aļģes. Nopērc aptiekā brūnaļģes vai fucus pulveri. Pāris ēdamkarotes aļģu pārlej ar karstu ūdeni un atstāj uz pusstundu uzbriest. Klāj uz problemātiskajām vietām.

    Vienkāršāk!

    Kā masku vari izmanto pretcelulīta vai taukus dedzinošo līdzekli. Noskrubējies, uzklāj pretcelulīta līdzekli uz problēmzonām, ietinies pārtikas plēvē un atpūties.  

    Ļoti svarīgi! 

    Lai vielmaiņa varētu strādāt ar pilnu jaudu un spētu šķīdināt un izvadīt no organisma sārņus, ir jādzer daudz ūdens. Ideālā formula ir 30 ml ūdens uz 1 kg svara. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē