• FOTO: Sarkandaugavā iestāda Laimes koku

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ritvars Stankevičs
    Šī gada 17. septembrī pašā Sarkandaugavas sirdī, Alekša skvērā, vētra nogāza liepu, kas gadiem ilgi rotāja skvēra ainavu. Rūpējoties par apkaimes labklājību, Sarkandaugavas attīstības biedrība iniciēja projektu ar mērķi novērst vētras izraisītās sekas un uzdāvināt Alekša skvēram un visai Sarkandaugavai savu Laimes koku – sarkano kļavu, kas 4. novembrī tika iestādīta nogāztā koka vietā.

    Jauniestādītā 5–7 metrus gara sarkanā kļava tika speciāli atgādāta uz Latviju no Vācijas stādaudzētavas Lorberg, kas specializējas lielu koku audzēšanā. Pateicoties partneru un Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotāju atbalstam, Sarkandaugavas attīstības biedrībai ir izdevies sarūpēt nepieciešamos līdzekļus jaunā dižkoka atgādāšanai un iestādīšanai nogāztā koka vietā, kam ir nepieciešams gan specializētais aprīkojums, gan profesionāļu iesaiste un aprūpe. 

    “Alekša skvērs ir Sarkandaugavas apkaimes vietzīme un, protams, vētras izgāztais koks pievērsa mūsu uzmanību,” komentē Alija Turlaja, Sarkandaugavas attīstības biedrības valdes locekle. “Ar šo iniciatīvu mēs vēlamies mudināt iedzīvotājus aizdomāties par publiskās ārtelpas kvalitāti, kurai ļoti svarīgi ir arī apstādījumi un koki.”

    Ilze Rukšāne, Sarkandaugavas attīstības biedrības līdzdibinātāja, kura ir uzņēmusies jaunā koka – sarkanās kļavas – krustmātes lomu, piebilst: “Ar šo iniciatīvu mēs vēlamies parādīt ne tikai to, cik koki ir nozīmīgi pilsētām, bet arī uzsvērt to pienesumu ilgtspējīga dzīvesveida veicināšanai sabiedrībā.

    Pilsētā kokiem, īpaši ceļu malās, jādzīvo ekstremālos apstākļos un tiem ir krietni īsāks mūžs, salīdzinot ar kokiem mežā.

    Jāatzīst arī, ka mēs paši – cilvēki – nereti mēdzam tiem rādīt bojājumus un būt neuzmanīgi. Tāpēc ar šo vēlamies uzsvērt, ka ir ļoti svarīgi pilsētā stādīt liela izmēra kokus, kā arī izglītot iedzīvotājus par to aprūpi, ko ikdienā darām kopā ar SIA Rīgas Meži.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē