• FOTO: Rāznas Nacionālajā parkā atjauno ainaviskās skatu vietas Mākoņkalnā

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Dabas aizsardzības pārvaldes (turpmāk – Pārvalde) Latgales reģiona administrācija šonedēļ talkā Rāznas Nacionālajā parkā no krūmiem un apauguma atbrīvojuši skatu vietas Mākoņkalnā un nu dabas apceļotājiem atkal ir iespēja baudīt vienu no zināmākajām nacionālā parka ainavām – plašo skatu uz Rāznas ezeru.

    Lai atjaunotu un uzturētu ainaviskās skatu vietas Rāznas Nacionālā parka teritorijā, Mākoņkalna nogāze un takas attīrītas no krūmu atvasēm, stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Agnese Eglīte.

    Bioloģiski nozīmīgākās teritorijas Rāznas Nacionālā parka ainavu struktūrā veido ezeri un meži, viens no atpazīstamākajiem Rāznas Nacionālā parka ainavu skatiem ir skats no Mākoņkalna uz Rāznas ezeru, kurā redzami arī  Lipušku ciema apbūves un  lauksaimniecības zemju izmantošanas elementi. Šis skats gluži kā magnēts pievelk  apmeklētājus, kuru ērtībai ierīkota skatu platforma.

    Talkā kopā ar Pārvaldes darbiniekiem piedalījās arī Rēzeknes novada Mākoņkalna pagasta iedzīvotāji.

    “Lai gan darbs stāvo nogāžu dēļ nebija no vieglajiem, rezultāts iepriecina un  ir liels gandarījums gan par paveikto, gan atsaucīgajiem pagasta iedzīvotājiem, kas iesaistījās talkā,” piebilst A. Eglīte.

    Mākoņkalns ar Volkenbrgas pilsdrupām un neatkārtojamo ainavu ir viens no tūristu iecienītākajiem objektiem Rāznas Nacionālā teritorijā, katru gadu to apmeklē vairāk kā 10 tūkstoši viesu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē