• (FOTO) Kā izskatīties labi jebkuros laikos – politiķes Karinas Pētersones ieteikumi

    Stils
    Aiva Alksne
    Ieva
    Ieva
    1. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Politiķe Karina Pētersone
    Foto: Liene Pētersone
    Politiķe Karina Pētersone
    Ir sievietes, kuras izskatās apskaužami gan Ministru kabinetā vai televīzijas ekrānā, gan puķu dobē, pandēmijā vai bērnu kopšanas atvaļinājumā. Arī tas ir jāmāk. Un tas iedvesmo citas.

    10 Karinas stila likumi

    1. Manu ģērbšanās stilu lielā mērā ir noteicis mans darbs. Taču stils nav veidojies, mēģinot izkopt kādu īpašu tēlu, bet gan cenšoties ikdienā atrast līdzsvaru starp vidi un apstākļiem, kādos atrados, un manu ārējo izskatu.
    2. Allaž svarīgs ir konteksts, tāpēc atšķirsies svētku tērps no ikdienas ģērba darbavietā. Sarežģītāk to ievērot tad, ja pēc garas darbadienas vakarā paredzēts gājiens uz koncertu vai teātri, bet pārģērbties nav laika. Tad glābj mazā melnā kleitiņa.
    3. Kaut arī sievieti amatā ir ierasts redzēt kostīmā tērptu, vienmēr esmu centusies saglabāt sievišķību, izmantot aksesuārus, rotas. Tāpat vienmēr ir jādomā par matu sakārtojumu un grimu, kam jābūt nemanāmam, bet jāpalīdz pievilcības radīšanā.
    4. Pēdējā laikā pamanu, ka vairāk cenšos tērpties kleitās. Arī toņi no bēšā, sūnu zaļā un pelēkā nomainījušies uz spilgtākiem – sarkanu, gaiši un tumši zilu. Košie toņi man sniedz labu enerģētiku un iedrošina.
    5. Visi mani garderobes pirkumi ir impulsīvi, un nekad vēl neesmu nošāvusi greizi – ieraugot kleitu, žaketi, topiņu vai svārkus, ātri saprotu, vai tie iederas manā stilā.
    6. Arī izvēloties klasiski atturīgu stilu, vienmēr piedomāju, lai tas būtu ne vien ieturēts, bet arī pamanāms. Tāpēc, ja uzvilkšu klasiska piegriezuma melnu kleitu, ap kaklu aplikšu, piemēram, garu pērļu virteni, kas tērpā iezīmēs arī slaidinošo vertikālo līniju.
    7. Nekad vakarā nedomāju, ko rīt vilkšu mugurā, – tikai no rīta redzot, kāds ir laiks, izjūtot savu noskaņojumu un pārdomājot, kas dienā notiks, komplektēju apģērbu.
    8. Visbiežāk ikdienas darba gaitām izvēlos svārkus, topiņu un žaketi vai kleitu, taču pēdējā laikā, dodoties uz tikšanos ārpus pilsētas, labprāt velku arī bikses un pagarinātu žaketi – un jūtos ļoti labi.
    9. Kurpes izvēlos ar papēdi, jo papēdis ir ļoti svarīgs sievietes pašapziņai un iznesībai – tas liek iztaisnot muguru un piepaceļ sievieti. Savukārt svārku un kleitu garumu vienmēr izvēlos tādu, kas nosedz ceļgalus.
    10. Es neesmu sudraba cilvēks, man patīk zelta tonis, tas ir siltāks un, šķiet, man piestāv. Pērles un zelts – tā ir klasika. Man ļoti mīļas rotas ir arī piespraudes un auskari.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē