• Farmaceits, sazvērestības teoriju atbalstītājs, iznīcinājis simtiem Covid-19 vakcīnas devu

    Sabiedrība
    Margarita Sēkliņa
    9. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Amerikāņu farmaceits, kurš pagājušajā mēnesī iznīcinājis simtiem Covid-19 vakcīnu, atzinies, ka tic dažādām sazvērestības teorijām un baumām par vakcīnu bīstamību, vēsta Yahoo News.

    Stīvens Brandenburgs ir amerikāņu farmaceits, kas decembrī iznīcinājis 570 Moderna vakcīnas devu, jo uzskatījis, ka tās esot bīstamas un varētu mainīt cilvēku DNS.

    Moderna un Pfizer-BioNTech vakcīnas veidotas ar mRNA tehnoloģijas palīdzību, kas palīdz cilvēka ķermenī radīt pret koronavīrusu cīnīties spējīgas antivielas.

    Eksperti saka – nav pierādījumu, ka vakcīna mainītu cilvēka DNS.

    Vakcīnas nepieciešams uzglabāt ļoti zemā temperatūrā. Ja tāda netiek nodrošināta, vakcīnas tiek bojātas un kļūst nederīgas vakcinācijai. Tieši tā rīkojās farmaceits. Sākotnēji slimnīcas autoritātēm teicis, ka vakcīnas nepareizos apstākļos glabātas kļūdas pēc, taču vēlāk savu vainu atzinis.

    46 gadus vecais farmaceits atzinis arī, ka nepareizā temperatūrā glabātās devas, vēlāk ar nolūku ievietojis atpakaļ tām paredzētajā vietā.

    Izmantojot bojātās vakcīnas, tika vakcinēti 57 cilvēki.

    Šie cilvēki tikuši informēti un nav novērotas nekādas pazīmes, ka vakcīna būtu kaitējusi to veselībai.

    Farmaceits tika atlaists, un slimnīca informējusi vietējās varas iestādes. Pagājušajā nedēļā vīrietis tika arestēts. 

    “Brandenburgs ir atzinis, ka ir sazvērestības teoriju atbalstītājs, paudis izmeklētājiem, ka tic – Covid-19 vakcīna nav droša un tā var nodarīt pāri cilvēkiem, izmainot to DNS,” vēsta oficiāls policijas ziņojums.

    Savukārt Brandenburga sieva tiesā izklāstījusi par vīra uzskatiem saistībā ar Covid-19: “Viņš man teica, ka, ja es līdz šim neesmu sapratusi, ka pasaule mums apkārt brūk, es esmu traka.

    Viņš visu laiku turpināja runāt par to, ka valdība plāno kiberuzbrukumus un atslēgt elektrotīklus.

    Sazvērestību teorijas ir cilvēku izdomāti kādu notikumu vai lietu nepamatoti skaidrojumi, padarot kādu par “sazvērestībnieku”. Koronavīrusa laikā šīs teorijas guvušas ļoti lielu popularitāti un, par spīti valdību un mediju centieniem izskaust šo dezinformāciju, cilvēki aizvien turpina tām ticēt.

    Visbiežāk konspirācijas teorijas vēsta par vīrusa it kā izcelsmi, izplatību, kā ar to cīnīties, kā arī šobrīd visplašāk aprakstīto – vakcīnu briesmām. Tas var radīt nopietnus draudus cīņai ar vīrusu, jo jau tagad liels cilvēku skaits atsakās vakcinēties.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē