Sicīlijas garša: grilēti dārzeņi marinādē

Lieliska, svaigi kraukšķīga piedeva pastai – gan siltai, gan aukstajos pastas salātos. Īstais labums grilētājiem dārzeņiem parādās tieši nākamajā dienā, kad tie kārtīgi savilkušies un atdzesējušies ledusskapī.
Tiekamies pie viena galda
Ilze Klapere
31. maijs

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Zema
Personas
2
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
8m
Pagatavošana
5m
Kopējais laiks
13m
2 vērtējumi
5/5

Tos var pasniegt kā antipasto jeb uzkodu vai kā piedevu citiem grila ēdieniem: «Tā kā no gaļas atturamies, bet grila ballītēs ar draugiem kopā gribas pabūt, mēs parasti ierodamies ar saviem dārzeņiem. Un ko domājat – viņi visi taču klūp virsū tiem mūsu dārzeņiem!» vēlīgi smejas sicīlietis Mauro Motta, kurš mums šo recepti iesaka.

Vispirms sagatavo marinādi: bļodā samaisa galda etiķi un ūdeni, pievieno olīveļļu, sāli, piparus. Ķiplokdaivas izspiež caur ķiploku spiedi, pievieno pārējām sastāvdaļām. Sasmalcina pētersīļus un arī pievieno marinādei. Visu kārtīgi samaisa. Cukīni un baklažānus nomazgā un sagriež apmēram 3 milimetrus biezās šķēlītēs vai ripiņās un apgrilē no abām pusēm uz grila restītēm vai grilpannas. Kad dārzeņi gatavi, tos liek lielā bļodā, aplej ar marinādi, kārtīgi samaisa un atstāj marinēties uz vairākām stundām vai pat uz nakti.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs