• Tet Rīgas maratonā visi saņems slavenā latviešu dizainera Artūra Analta radītās medaļas

    Klāt lielais maratons!
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Visi Tet Rīgas maratona dalībnieki, kas 18.-19. maijā sasniegts finišu, saņems starptautisku atzinību ieguvušā latviešu dizainera Artūra Analta veidotas piemiņas medaļas. Lai arī mākslinieks katrai distancei radījis savu medaļu, tām visām ir vienojošs elements – kubs, kas simbolizē pūles, kas ieguldītas, gatavojoties ikgadējiem skriešanas svētkiem.

    «Zelta zīme Rīgā gaidāmajiem skriešanas svētkiem nodrošina Ziemeļeiropas nozīmīgākā maratona statusu. Lai to nosvinētu, mēs radījām piecas medaļas. Katrai distancei savu ar vienu vienojošu elementu – kubu. Kuba struktūra atspoguļo procesu – sistemātisku fizisku un mentālu darbu, gatavojoties savam mērķim. Katrs kubs reprezentē 1 kilometru, savukārt kopā tie veido medaļas formu – distanci. Medaļa – optiska ilūzija, neiespējams ceļojums, kāds maratons var būt. Šo kubu ceļu var izskriet dažādos veidos, un tas simbolizē katra skrējiena unikalitāti, neatlaidīgu treniņu procesu un gribasspēku,» komentē Artūrs Analts.

    Tet Rīgas maratona medaļas
    Tet Rīgas maratona medaļas

    Artūrs Analts starptautisku atzinību ieguva 2018. gadā, saņemot Londonas Dizaina biennāles galveno balvu Labākais dizains par instalāciju Matter to Matter

    Dizainera veidoto medaļu saņems katrs no 40 tūkstošiem Tet Rīgas maratona dalībniekiem, kas 18.-19.maijā veiks kādu no distancēm – no Rimi Bērnu dienas mazajām trasītēm līdz klasiskajai maratona distancei.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē