• Dziedniece Dzintra Žīgure: Piedod, un slimība atkāpsies

    Slimības
    Kaija Zemberga
    21. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    «Rītu sāc ar rūpēm par sevi, ienes sevī sajūtu, domas, zināšanas, kas tevi pavadīs visu dienu. Strādāt ar sevi, meklēt ceļu, kā palīdzēt sev kļūt veselākam, skaistākam, laimīgākam – tā ir veselības ķīla,» uzskata dziedniece Dzintra Žīgure, kas jau vairāk kā divdesmit gadus palīdz cilvēkiem uzveikt arī smagas slimības.

    Dziedniece Dzintra Žīgure turpina stāstīt par vēža formām, to dziedināšanu un stingri uzsver: «Pamanot slimības pazīmes, steidzami nepieciešama ārsta konsultācija.»

    Krūts, olnīcu un dzemdes vēzis

    «Lai sieviete būtu skaista un laimīga, viņai jābūt veselām krūtīm, olnīcām un dzemdei. Pēc Austrumu medicīnas šie orgāni saistīti pa vienu meridiānu. Sievietes pasauli veido emocijas un mīlestība, un caur šo prizmu viņa domā, rada, pauž, veido attieksmi pret dzīvi. Viņa pārdzīvo, ka neveidojas attiecības, mīlestībā jūtas apdalīta, jo otram ziedo sevi visu, bet pretī nesaņem neko. Sāk sevi žēlot, jo jūtas nelaimīga, nesaprasta, nemīlēta. Vīrietis nevar uzminēt, ko viņa domā un vēlas, tāpēc, lai viņš sievieti ievērotu un izprastu, pašai jāmācās paprasīt, palūgt, nevis klusēt un emocijas ielaist sevī. Neizrunājot sāpes, kā cietējai tās norijot, sieviete emocijas ielaiž sevī kā spazmu, sāpi, un iekšējās šūnās rodas neirozes, radot augsni slimības iedīgļiem.

    Pārdzīvojumi par tuvākā aiziešanu taisaulē, īpaši, ja tas noticis negaidot, šķiršanās no mīļotā cilvēka, ar kuru sieviete nav nokārtojusi attiecības, – šīs ciešanas rada hormonālās sistēmas traucējumus. Sievietes organismā tā ir ļoti jutīga un pa meridiāniem saistīta ar abām smadzeņu puslodēm. Tā vietā, lai sieviete dedzinātu sevi no iekšpuses, vēlams sākt runāt, apspriest problēmas divatā, sakārtot emocijas un iekšējo garīgo pasauli. Svarīgi arī piedot, jo piedošanas enerģija palīdz izveseļoties. Sievietes man ir teikušas – ar vārdiem esmu piedevusi, bet nevaru piedot iekšēji, jo mana dvēsele un gars raud. Gars un dvēsele neraud, raud viņas ego, kas ir cilvēka prāts. Lai piedotu, aizmirstu aizvainojumu, vispirms otrā jāierauga labais, bet sliktais pamazām jāizmet no galvas, jāaizmirst.

    Vēzis nesnauž, audzēja šūnas vienmēr ir nomodā.

    Tās ceļ galvu, ja cilvēks kaitē savam organismam, nomāc to ar nevīžīgu attieksmi, dusmām, ļaunumu, intrigām, aprunāšanu, skaudību. Pati esmu uzvarējusi vēža slimību un sapratusi, ka jāpriecājas par gaismu aiz loga, sauli, par to, ka blakus ir mīļie, kas grūtā brīdī pirmie palīdzēs. Mēs bieži vien viņiem nodarām pāri, sodām tikai tāpēc, ka ir blakus, bet neesam iedomājušies, ka viņi mums iedoti uz laiku un kādā brīdī viņu var pietrūkt. Esmu redzējusi, kā vīrietis raud: «Kāpēc es pret viņu tik slikti izturējos? Ja man būtu dota vēl viena dzīve, es tā vairs nedarītu!» Lai vēža šūnas neattīstītos, mīlēsim viens otru, radīsim prieku cits citam, dāvāsim svētkus arī pelēkajā ikdienā.

    Par krūts vēzi var signalizēt ciets, nesāpīgs mezgls ar nelīdzenu, citrona miziņai līdzīgu virsmu. Āda ievelkas uz iekšu, deformējas krūts gals. Ārstējoties jāpievērš uzmanība, vai veidojums rada patoloģiju, analoģiju vai veidojas mezglojumi, fibrozes. Savukārt olnīcu pirmsvēža pazīmes ir olnīcu darbības traucējumi, iekaisumi, cistas. Rodas smaguma sajūta, velkošas sāpes vienā vai abās vēdera pusēs, vēdera lejasdaļā. Slimībai attīstoties, parādās nogurums, slikta dūša, vemšana, vēdera uzpūšanās un citas pazīmes. Vēzis var būt abpusējs vai vienā olnīcā. Dzemdes vēzi var izraisīt dzemdes polipi, fibromiomas, olnīcu darbības traucējumi. Slimības pazīmes ir pastiprināti izdalījumi no maksts, kas parādās arī mēnešreižu starplaikā un klimaksa periodā, sāpes vēdera lejasdaļā, kas tiek izstarotas uz gurniem vai citām vietām.

    Lai izvairītos no vēža, jāievēro personiskā higiēna, jāmazgā augļi un dārzeņi, jo pesticīdus, mikrobus, infekcijas pa asinsrites un limfātiskiem ceļiem var ienest krūtīs, dzemdē, olnīcās. Sievišķo orgānu vēzi var izraisīt arī hormonālie pretapaugļošanās līdzekļi, spirāle, kas var izmainīt sievietes hormonālo sistēmu. Pamanot kādu no minētajām sievišķo orgānu vēža pazīmēm, nekavējoties jāvēršas pie ginekologa vai onkologa.

    Paralēli ārstnieciskām manipulācijām, krūts, olnīcu un dzemdes vēža ārstēšanai var lietot zemestauku sulu, ko var iegādāties aptiekās.

    Tā gan attīra, gan atveseļo slimo šūnu. Palīdz arī selēna preparāts Biostim, ko iesaku arī pret citām vēža formām. Ir vēl kāds iedarbīgs preparāts, ko varbūt daudzi nebūs pamanījuši, Zviedru rūgtais, kurā dabas spēks apvienots divdesmit četru zālīšu maisījumā. To var iegādāties bioaptiekās. Šīs zāles palīdz organismam atjaunot iekšējo šūnu audus, stiprina imūnsistēmu. Krūts vēža pacientes var krūtis viegli iesmērēt ar Dr. Nonas centra izplatīto krēmu Solaris, amaranta vai Austrālijas tējaskoka eļļu, kas uzsūc sabiezējumus. Savukārt poliprenols aizkavēs doliholu izvadīšanu, kuru trūkums organismā veicina limfātisko šūnu sabiezēšanu, doliholi stiprina arī krūts iekšējos dziedzerus, neļaujot attīstīties vēža šūnām.  Poliprenols aizsargā organismu arī no citām vēža šūnām, kas organismā var sākt veidoties kā metastāzes.

    Savukārt kliņģerīšu šķīdums uzsūc sabiezējumus, cistas, fibrozes, endometriozi, mazina iekaisumu, kairinājumu krūtīs, olnīcās, dzemdes iekšējā sienā. Mazo bērnu tējkaroti dzelteno kliņģerīšu šķīduma sajauc ar piecdesmit gramiem vārīta ūdens, kam pievieno mazo bērnu tējkaroti eleiterokoka ekstrakta. Līdzekli lieto piecpadsmit dienas no rīta tukšā dūšā. Plus vēl var lietot omega 3 zivju eļļu kopā ar krila eļļu.

    Slimības attīstību var apturēt, arī papildus šiem preparātiem dzerot tējas. Kliņģerīšu tēja kā sūklis darbojas visu šūnu līmenī, baltā panātre un baltā ziemeļu madara dzemdes iekšējā sienā mazina erozijas procesus, kas provocē CIN – pirmsvēža brīdinājuma šūnu – rašanos. Savukārt sarkanā āboliņa uzlējums attīra iekšējās gļotas audus un ir kā skrubītis, kas sievišķajos orgānos – krūtīs, olnīcās, dzemdēs, olvados – rada tīru, vidēji sārmainu vidi un palīdz ātrāk atveseļoties slimajām šūnām. Sarkanās irbenes ogas un sula atveseļo krūšu iekšējos audus, olnīcas un dzemdes iekšējās gļotas. Pelašķu tēja attīra asinis. Savukārt divšķautņu asinszāle dāvā spēku, enerģiju, palīdz sakārtot asinsriti, asins cirkulāciju, attīra asinis, vairojot tajās dzīvības enerģija, kas kavē vēža šūnu rašanos. Krūts, olnīcu un dzemdes ceļus attīra arī tīruma kosas uzlējums. Šis augs ir kā eglīte, kuras lapās esošā dzīvības enerģija tiecas uz augšu – uz gaismu, attīstību, attīrīšanos. Tīruma kosa kā sūklis atbrīvo slimos orgānus no spazmām, kolikām, kas rada sāpes.

    Ja krūtis ir piedzītas, sāpīgas, parādās mastopātijas pazīmes, uz tām var likt kāpostu, ceļmallapu lapas, lupstāju un citu dārzeņu lapas.»

    Kuņģa vēzis

    «Aknas, žultsceļi, aizkuņģa dziedzeris un kuņģis cieši saistīti pa meridiānu. Aknas ir laboratorija, žultsceļi – laborants, kas izvada laukā no organisma nevēlamās vielas, aizkuņģa dziedzeris ir uzraugs, kas seko, lai viss tiktu izvadīts, bet kuņģis ir pārstrādes cehs, kurā barība tiek pārveidota dzīvības enerģijā, nevis tauku dziedzeros un zemādas audos, veidojot lieko svaru.

    Emocionālā līmenī kuņģis apēd mūsu emocijas, ko saskarsmē, aizvainojumā ielaižam sevī caur rīkli un barības vadu.

    Kuņģa gļotās ir nervu saknītes, mazas bārkstiņas, kurās rodas vibrācija, radot spēcīgu trauksmes signālu. Tas sakuļ un veido kuņģa iekšējo gļotu toksikāciju, antivielas, kairinājumu, veidojot augsni gastrītam, kuņģa iekaisumam, paaugstinātai kuņģa skābei. Brīvā enerģija, ko esam sevī ielaiduši, apēduši kā adrenalīnu, caur mazajām nervu saknīšu vibrācijām pārveidojas psihiskajā enerģijā un rada neirozi gļotās, izraisa spazmas, kolikas, izsaucot sāpes nabas rajonā, labajā vai kreisajā pakrūtē.

    Pirmsvēža slimības ir hronisks gastrīts, hroniska kuņģa čūla, polipi. Slimības attīstību veicina arī karsta barība, neregulāras ēdienreizes, alkohola lietošana. Kuņģa vēža pazīmes – novājēšana, vispārējs nogurums, ēstgribas traucējumi, pilnuma sajūta kuņģī, vemšana, dažreiz ar asins piejaukumu. Jāpievērš uzmanība arī kuņģa skābei, atraugām pēc ēšanas, atviļņiem. Pamanot slimības pazīmes, steidzami nepieciešama ārsta konsultācija.

    Praksē esmu novērojusi, ka kuņģa vēža slimniekiem palīdz befungīna šķidrums, ko sauc arī par bērza čagu. Vienu mazo bērnu tējkaroti pievieno piecdesmit gramiem vārīta ūdens, kas atdzesēts istabas temperatūrā. To lieto trīs reizes dienā brokastu, pusdienu un vakariņu laikā divus vai trīs mēnešus. Ķīmijterapijas laikā šo līdzekli lietot nedrīkst. Kuņģa gastrīta vai čūlas slimības gadījumā uzlējumu var lietot divas reizes dienā. Kuņģa vēža šūnu attīstības procesā vēlams dzert veselības dzērienu Ho-fi, ražo uzņēmums Silava. Preparātu, kas kuņģa gļotās veido vidēji sārmainu pH līmeni, ieteicams lietot 50–70 miligramus dienā divus mēnešus. Kad noteiktā deva izdzerta, nepieciešams pārtraukums, bet šajā laikā var lietot Zviedru rūgto.

    Vērtīgs līdzeklis pret kuņģa un aizkuņģa dziedzera vēzi ir pieneņu sula. Pienene ir Dieva pļavas augs, kas zied zeltainiem saules gaismas ziediem. Saule – tā ir dievišķā enerģija, bet zelts – dievišķā monāde, kurā apvienota cilvēka gudrība, veselība un zinību matricas lauks. Pienene palīdz atveseļot un uzlabot kuņģa, žultsceļu, aizkuņģa dziedzera un aknu darbību. Pieneni izrok ar sakni, stublāju, lapām, noplūc pumpuru vai ziedu, augu nomazgā un gaļas mašīnā vai sulas spiedē samaļ. Pēc tam caur sterilu marli izspiež sulu, saliek simts gramu traukos un pievieno vienu tējkaroti četrdesmitgrādīgā šņabja. Tad sajauc, aizvāko un liek ledusskapī augstā temperatūrā. Lieto pirms katras ēdienreizes pa vienai deserta karotei. Rūgtviela uzlabo aizkuņģa dziedzera hormonu darbību, savelk iekšējos procesus, kas notiek gļotās, un atveseļo slimo šūnu.

    Kuņģa vēža ārstēšanai vērtīgi ir arī Latvijas zilie māli. Ņem tējkaroti zilo mālu, izšķīdina simts gramos ūdens un ļauj nosēsties. Pēc tam virskārtu līdz nosēdumiem izdzer. Uzlējumu lieto katru rītu tukšā dūšā divdesmit vienu dienu. Iedarbīgs preparāts atveseļošanās procesā no kuņģa vēža ir vērmeļu tēju. Trīs pirkstos paņem šķipsniņu vērmeļu, ieber trīssimt gramu krūzē un aplej ar uzvārītu, trīs minūtes padzesētu ūdeni. Krūzei uzliek virsū tasīti, ļauj iztvaicēties ēteriskajām vielām un pēc piecpadsmit minūtēm izdzer līdz biezumiem. Dienā jādzer viena krūze vērmeļu drogas uzlējuma.»

    Aizkuņģa dziedzera vēzis

    «Aizkuņģa dziedzera vēzi var izraisīt traumas, aizkuņģa dziedzera iekaisums pankreatīts, kuru savukārt veicina gremošanas trakta hroniskas slimības – gastrīts, kolīts, enterokolīts, aknu slimības. Slimības simptomi ir smaguma sajūta pakrūtē pēc ēšanas, atraugas, vēdera uzpūšanās, pieaugošs nespēks, sāpes nabas rajonā, kreisajā paribē un mugurā. Vēlīnā slimības stadijā parādās dzelteni acu āboli, dzeltenīga ādas nokrāsa. Konstatējot slimības pazīmes, steidzami nepieciešama onkologa konsultācija.

    Paralēli medicīniskajām manipulācijām atveseļošanās kursu vēlams sākt, lietojot pieneņu sulu.

    Iedarbīgs ārstēšanās līdzeklis ir vistu mādziņu pulveris.

    Brīnumzālīti vēlams gatavot no vistām, kas audzinātas tīrā laidarā, piemēram, Ķekavas putnu fabrikā. Mājas apstākļos turēti putni var uzlasīt pa pagalmu kukaiņus, kāpurus, kas inficēti ar baktērijām. Izņem no vistu mādziņām dzelteno plēvīti, izžāvē, samaļ kafijas dzirnaviņās un vienu gramu jeb nažagalu dzeltenā pulverīša lieto reizi dienā četrus mēnešus. Savam pacientam Valdim ieteicu lietot pankreatīna pulveri, kas satur rūgtvielu, pieneņu saknes sulu, vistu mādziņu pulveri un līdzekli Hepasan forte, kas ražots uz pieneņu un mārdadžu bāzes, un ārstēšanās rezultāti ir ļoti labi.»

    Aknu vēzis

    «Aknas ir laboratorija, kur risinās nopietns darbs, lai sarkano asins kapilāru, kas nāk no liesas, pārražotā enerģija mikroelementu veidā nonāktu asinīs, bet netīrā enerģiju, ko sūknē aknas, caur žultsceļiem tiktu izvadīta no organisma. Aknu problēmas parāda acis, jo tās pa meridiāniem saistītas ar aknām. Ja aknas sāk nīkuļot, pasliktinās redze, acīs parādās plankumi, tāds kā plīvurs, sāk dzeltēt acs āboli, zem acīm veidojas balti mēnestiņi, uztūkst plakstiņi.

    Arī aknu vēzis emocionālajā līmenī saistīts ar cilvēka iekšējo emocionālo pasauli. Viņš sevī nes rūgtumu, kaut ko slēpj un nevēlas ar šo smagumu dalīties ar citiem. Viņš šai problēmai, grūtumam piesaista visas savas domas. Iepriekšējās receptēs stāstīju, ka smagās nopūtas iet caur sirdi, dvēseles un gara durvīm, samazinot skābekli bronhos un plaušās, bet smagas nopūtas rada arī aknas. Ja aknas nepareizi strādā un zūd enerģija, organismā mazinās spēks un vispārējais vājums liek nopūsties – eh… Aknu slimības norāda arī uz naida enerģiju. Tas nu gan ir žultains cilvēks! – domājam par cilvēku, kas vienmēr uz kādu dusmojas. Nedrīkst viņu nosodīt, jo mazvērtības kompleksi, nenovīdība, skaudība, dusmas, kas ir viņā, jāmeklē pagātnē, senču saknēs. Pagātne, ģimene, ģimenes starojums, mīlestība – viss ir kopā saistīts.

    Tikai ģimene, dzimta var cilvēkam dot spēcīgu gaismas un mīlestības enerģiju.

    Aknu vēzis parasti attīstās uz aknu cirozes fona, kad tās sāk sairt. Onkoloģisku saslimšanu izraisa arī vitamīnu un olbaltumu trūkums uzturā, aknu traumas. Slimības pazīmes – gremošanas traucējumi, ēstgribas trūkums, slikta dūša, smaguma sajūta labajā paribē, vemšana, dažreiz ir arī paaugstināta ķermeņa temperatūra, nespēks, emocionāls iekšējais vājums, kad negribas neko darīt. Parādoties pirmajiem simptomiem, steidzami jākonsultējas ar ārstu.  

    Atveseļojoties no aknu vēža, iesaku lietot uztura bagātinātāju Hepasan forte, kas piebaro aknas, lai tās nebūtu blīvas. Palīdz pīlādžogas, kas veido sārmainu vidi. Aknas, kuņģi un aizkuņģa dziedzeri atveseļo brūkleņu sula – trešdaļu glāzes brūkleņu sulas dzer trīs reizes dienā starp ēdienreizēm. Arī aknu vēzi dziedina dzeltenais pulveris no vistu mādziņām, pieneņu sulas uzlējums ar šņabi, veselības dzēriens Ho-fi. Vēl saviem pacientiem rekomendēju preparātu Viusid, kas atjaunos aknu šūnu membrānu. Vēlami arī ekstrakti un dzērieni, kas gatavoti uz egļu un priežu bāzes.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē