• Marijas Naumovas padomi fiziskās un garīgās veselības stiprināšanai

    Personības
    Evija Kalnbērza
    4. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūziķe Marija Naumova
    Foto: Matīss Markovskis
    Mūziķe Marija Naumova
    Par fizisko un garīgo veselību nepieciešams rūpēties, neskatoties uz gadalaiku. Smelies iedvesmu no dziedātājas Marijas Naumovas, kura apgalvo, ka «tieši tad, kad cilvēkam ir grūti, viņš sāk citādi domāt un analizēt.»

    Jogoju katru dienu neatkarīgi no gadalaika – tas man palīdz visu izturēt. Tā nav tikai izvingrošanās, tas ir dzīvesveids, taču, piemēram, rudenī, izvēlos mierīgākas tehnikas, kas saistītas ar meditāciju un elpošanu. Pēc savām ilgus gadus apgūtajām zināšanām pati esmu izveidojusi savus jogošanas kompleksus. Esmu atradusi un mācos arī īpašu deju sievietēm, kas vairo sievišķo enerģiju un lokanību, turklāt vienlaikus ir arī garīgā prakse.

    Vēl daudz staigāju gar jūru un pa mežu – gan saulainās, gan arī mazliet lietainās dienās. Man patīk mājās iekurt kamīnu, aizdegt sveces un paņemt rokās grāmatu. Drēgnā laikā biežāk gatavoju ēst, apgūstu jaunas receptes. Arī citās jomās gribu iegūt jaunas zināšanas – gluži kā skolā…

    Man ļoti patīk ājurvēdiskās masāžas ar aromātiskajām eļļām. Gan pilna ķermeņa masāža, gan masāža, kad pilina eļļu uz pieres, tādējādi fantastiski atslābinot smadzenes no stresa, kas bloķē enerģijas. Pie kosmetologa neeju, bet sejai veicu japāņu masāžu.

    Nekad nelietoju smaržas, jo uzskatu, ka cilvēks pats labi smaržo, bet aromterapija gan man ļoti patīk.

    Katrai masāžai tiek piemeklēta tieši man piemērota eļļiņa. Manas mīļākās – sandalkoka un sezama eļļa.

    Ir trīs lietas, ko izmantoju, lai stiprinātu imunitāti un ķermenis varētu justies labi. Pirmā – man ļoti labi palīdz kurkuma, kas attīra organismu un ir lielisks antioksidants. Uz aptieku neeju. Mājās man ir homeopātiskas un ājurvēdiskas lietas, dažas atvestas no Indijas.

    Ja jūtu, ka organismā kaut kas nav īsti kārtībā, sajaucu medu ar kurkumu un ēdu pa karotei dienā vai arī uzsildu pienu ar kurkumu, papildinu ēdienu ar to. Otrā – divas reizes mēnesī, ņemot vērā Mēness fāžu maiņu, ievēroju atslodzes dienas, piemēram, ēdu tikai ceptus ābolus vai banānus. Reizēm mēģinu starp ēdienreizēm ievērot astoņpadsmit stundu pauzi. Organisms tad atpūšas un pats sev veic tādu kā tehnisko apskati. Trešā lieta – jākustas! Sievietēm ir jādejo un jādzied, jo tas attīsta sievišķo enerģiju. Pēc dabas esmu sliņķe, bet maziem solīšiem mācos sevi pārvarēt.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē