• Dziedātāja Margarita Vilcāne: Esmu laimīga sieviete!

    Personība
    Kaija Zemberga
    12. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Margaritas Vilcānes un Jurija Skopa personiskā arhīva
    Latviešu estrādes mūzikas karaliene Margarita Vilcāne un krievu rakstnieks Jurijs Skops satikās, kad ne viens, ne otrs nebija gatavs jaunām attiecībām. Tā bija liktenīga tikšanās, sākums mīlestībai, kam nebija šķērslis attālums un mentalitāte un kas mācīja piedot un pieslīpēties.
    Nākamais: Pierīvēšanās

    Intervija publicēta žurnālā Ievas Stāsti 2010.gada 26.numurā

    Lielais grēks

    Margarita: «Kādu dienu aizgāju uz Rakstnieku jaunrades namu, lai papļāpātu ar savu sirdsdraudzeni dakteri Ainu Balaško. Bija 1981. gada 7. marts. Piepeši kabinetā ienāca Jurijs.»

    Jurijs: «Dubultos biju nodzīvojis jau trīs mēnešus. Termiņš beidzās, un pirms atgriešanās mājās Maskavā es iegāju pie Ainas atvadīties. Daktere mani iepazīstināja ar Margaritu Vilcāni. Viņas vārds man neko neizteica, jo estrādes mūzika mani nesaistīja. Ainu gaidīja pacients, un viņa mums ieteica tikmēr pakavēties kafejnīcā. Kad apsēdāmies pie galdiņa, Margarita jautāja: «Kā veicas darbā?» Viņa to pateica neparastā, īpašā intonācijā.

    Sapratu, ka šī sieviete spēj uztvert otra darbu, un tas mani viņā piesaistīja.

    Man tajā laikā personiskajā dzīvē bija pilnīga katastrofa. Šķīros no sievas, starp mums valdīja nesaskaņas. Ai, negribas par to runāt! Margarita mani ieinteresēja, bet iepazinu viņu daudz vēlāk. Toreiz padzērām kafiju, un viņa aizgāja. Palūdzu Ainai viņas draudzenes telefonu un piezvanīju Margaritai.»

    Margarita: «Ar pirmo vīru biju šķīrusies, viņš nomira, un es nolēmu turpmāk dzīvot ģimenei – mammai, dēlam – un darbam, ko ļoti mīlēju. Biju nospriedusi: ja arī satikšos ar kādu vīrieti, nopietnas attiecības neveidošu.

    Jurijs piezvanīja tajā pašā dienā, aicināja uz tikšanos. Atteicos. Kad biju nolikusi klausuli, zvanīja Aina un uzstāja, lai ar Juriju satiekos. «Viņam bija nopietnas veselības problēmas, un es viņu izārstēju. Nesarūgtini šo vīrieti, satiecies! Kaut vai viņa veselības dēļ,» draudzene lūdza. Jurijs piezvanīja vēlreiz, un es piekritu satikties. Uzaicināju viņu uz savu iemīļoto kafejnīcu. Kad garderobē nodevām mēteļus, garderobiste man pasniedza rozi. Ievēroju, ka tas Juriju pārsteidza. Kaut kas starp mums notika, mēs satuvinājāmies.

    To laikam sauc par liktenīgu tikšanos. Ne es to gaidīju, ne meklēju, ne arī gribēju. Pavadot Juriju uz vilcienu, domāju: ja liktenis būs lēmis, mēs vēl satiksimies. Viņš man bieži zvanīja.

    1. maijā man bija paredzēts grandiozs koncerts Kijevā. Aina par to bija paziņojusi Jurijam, sakot: «Ja vēlies satikt Margaritu, brauc!» Kijevas viesnīcā pārsteigta ieraudzīju – pa kāpnēm pretī nāk Jurijs!

    Kijevā arī kritām lielajā grēkā… Kopš tā laika esam kopā.

    Maija otrajā pusē aizbraucu uz Maskavu, uz filmas pirmizrādi, kas bija uzņemta pēc Jura scenārija.»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē