• Diriģents Ainārs Rubiķis ieguvis Krievijas nacionālo teātra balvu Zelta maska kategorijā Labākais diriģents

    Kultūra
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    10. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ainārs Rubiķis
    Foto: Gatis Rozenfelds
    Ainārs Rubiķis
    Latviešu diriģents Ainārs Rubiķis ieguvis 2020. gada Krievijas nacionālo teātra balvu Zelta maska kategorijā Labākais diriģents, informē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO).

    Balvu Rubiķis saņēmis par Antonīna Dvoržāka operas Nāra iestudējumu Maskavas Lielajā teātrī. Ievērojamā režisora Timofeja Kuļabina veidotais inscenējums Aināra Rubiķa muzikālajā interpretācijā pirmoreiz tika rādīts 2019. gada martā un pēc tam atkal 2020. gada septembrī.

    Ainārs Rubiķis  absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju kordiriģēšanas un simfoniskā orķestra diriģēšanas specialitātēs. 2010. gadā viņš guva starptautisku ievērību ar uzvaru 3. starptautiskajā Gustava Mālera diriģentu konkursā Vīnē. 2011. gadā viņš saņēma Nestlé un Zalcburgas jauno diriģentu festivāla balvu.

    No 2012. gada līdz 2014. gadam Rubiķis bija Novosibirskas valsts operas muzikālais vadītājs. Par Bernstaina Mesas iestudējumu saņēmis prestižo Zelta maskas balvu kā labākais diriģents. Ar panākumiem sadarbojies ar izciliem kolektīviem – Barselonas Liceu operu, Lielo teātri Maskavā, Jaunā Nacionālā Tokijas teātra, Poznaņas filharmonisko, Hamburgas simfonisko, Liverpūles Karalisko, Heidelbergas, Toronto, Melburnas, Lucernas, Igaunijas simfoniskajiem, Gulbenkian fonda u.c. orķestriem.

    Latvijas Nacionālajā operā viņš diriģējis divas V.A.Mocarta operas – Burvju flauta un Dons Žuans, kā arī Kristapa Pētersona operu-lekciju Mihails un Mihails spēlē šahu un iestudējis Pētera Čaikovska operu Jevgeņijs Oņegins.

    No 2018./2019. gada sezonas Ainārs Rubiķis ir Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs.

    2017./2018. gada sezonā viņš debitēja Velsas Nacionālajā operā (Jevgeņijs Oņegins), strādājis ar orķestri Jyväskylä Sinfonia (Mateja pasija) un Insbrukas Senās mūzikas festivālā, kā arī atgriežas Berlīnes Komiskajā operā, Somijas Nacionālajā operā, Poznaņas filharmonijā un pie Ildefransas nacionālā orķestra pults.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē