• Diānu Kubasovu pārsteidz latviešu neizglītotība finanšu jautājumos

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Diāna Kubasova
    Foto: Instagram
    Diāna Kubasova
    «Es biju šokā par to, cik daudzi no jums nezina, kas ir finanšu «drošības spilvens»,» pēc veiktās «Instagram» aptaujas sadaļā «stories» secina skaistumkaraliene.

    «Protams, es zināju, ka Latvijā, kā jau postpadomju valstī, ar tādu elementāru finanšu izglītību ir problēmas, bet nezināju, ka būs tik traki!

    «Drošības spilvens» ir rezerves budžets gadījumā, ja kaut kas notiek, piemēram, ar veselību, mājokli, mašīnu, ja pazaudē darbu vai jāpārceļas uz ārzemēm.

    Ekonomisti saka, ka «drošības spilvens» jeb rezerves fonds jāuzglabā trīs līdz sešu mēnešalgu apmērā, taču, ņemot vērā mūsdienu situāciju, viņi iesaka uzglabāt pat vairāk.

    Protams, šī tēma ekonomiskās situācijas dēļ ir īpaši aktuāla šobrīd, taču domāju, ka daudzi «drošības spilvena»  nepieciešamību redzēja pandēmijas sākumā, kad daudziem notika izmaiņas gan personīgajā dzīvē, gan arī darbā, biznesā utt. Tāpat tagad, esot karam kaimiņvalstīs, redzam, cik liela nozīme ir «drošības spilvenam» . Ja nāksies bēgt vai kaut ko darīt, būs, par ko dzīvot,» izglītojot vairāk nekā 55 tūkstošus «Instagram» sekotāju finanšu jautājumos, teic Kubasova.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē