• Dekoltē kā Holivudas dīvai

    Stils
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    Žurnāls Pērle
    18. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai ilgstoši saglabātu tvirtu kakla un dekoltē zonas ādu, ir vajadzīgas regulāras rūpes. Konsultē Taka Spa sejas un ķermeņa speciāliste KRISTĪNE BRICE.

    Bieži vien ikdienas steigā mēs sakopjam tikai seju, aizmirstot parūpēties arī par kaklu un dekoltē zonu. Agrā jaunībā dekoltē un kakla āda izskatās labi arī bez īpašas kopšanas, bet gadu gaitā maigā āda zaudē mirdzumu, apvīst, atslābst un izskatās pagurusi. Papildus dekoltē zonā un uz kakla sāk izpausties arī dažādas problēmas, ko radījis UV starojums, – tas šūnu līmenī ietekmē trauslo ādu, strauji paātrinot dabisko novecošanu.

    Kad dekoltē zonas un kakla ādā jau ir iegūlušas novecošanas pazīmes – dziļas grumbas un āda ir atslābusi –, ar to ir daudz grūtāk tikt galā. Tāpēc par šīm zonām vajadzētu sākt rūpēties laikus un regulāri – tikai tā mēs varam palēnināt ādas novecošanu.

    Klasiskie kopšanas paņēmieni

    Kakla un dekoltē zonas āda jāuztver tāpat kā sejas āda un ikdienā jākopj tikpat uzcītīgi. Tas jādara, ievērojot klasiskos principus – attīrīt, tonizēt, mitrināt, pabarot un aizsargāt.

    Maiga attīrīšana

    Kaklu un dekoltē zonu ieteicams attīrīt tieši tāpat, kā mēs attīrām seju – ikdienā lietojam tos pašus attīrošos līdzekļus (ja vien tie nav paredzēti specifisku sejas ādas problēmu risināšanai) vai notīrām ādu ar toniku. Āda dekoltē zonā ir trauslāka un plānāka nekā uz ķermeņa, tāpēc īpaši uzmanīgai jābūt ar dziļāku attīrīšanu, lietojot pīlingu vai skrubi.

    Diezgan bieži sievietes dekoltē zonai un kaklam izmanto to pašu skrubi, ko lieto ķermenim, un mēdz būt vēl sliktāk – pie viena noskrubē arī seju. Ķermenim paredzētie pīlingi un skrubji neder sejai, kaklam un dekoltē zonai, jo tie mēdz būt pārāk abrazīvi, to intensīvā iedarbība var sakairināt ādu. Kakla un dekoltē zonai vajadzētu izmantot tikai ļoti maigus pīlinga līdzekļus.

    Regulāra mitrināšana

    Dekoltē zonā ir maz tauku dziedzerīšu, tāpēc āda ātrāk izžūst un mitruma līmenis ir zemāks nekā sejai. Šī iemesla dēļ ļoti svarīga ir kakla un dekoltē ādas regulāra mitrināšana ikdienā, kā arī laiku pa laikam noder intensīvs mitrinošais kurss.

    Jaunībā ādas mitrināšanai ir pietiekami ar klasisko ķermeņa losjonu vai eļļu, bet vēlāk, kad ādā jau ir manāmas sausuma pazīmes, ieteicams lietot speciālos līdzekļus, kuru sastāvā ir intensīvas iedarbības formulas.

    Efektīvākie līdzekļi satur dažādus augu valsts preparātus, kas savelk, tonizē un atjauno ādas virskārtu, arī stiprina ādas saistaudus.

    Bieži izmanto arī dažādus proteīnus, kolagēnu, elastānu, hialuronskābi, jūras augu ekstraktus, arī A, E un C vitamīnu. Modelējošie dekoltē līdzekļi ar liftinga efektu savelk, piepaceļ un nostiprina ādu, vienīgi tiem nav ilgnoturīga efekta, tāpēc krēms/serums ir jālieto katru dienu un regulāri. Var lietot arī mitrinošu sejas krēmu, neskopojoties to klāt arī uz kakla un dekoltē zonā. Sejas krēmu sastāvdaļas ir daudz augstvērtīgākas un koncentrētākas nekā parastā ķermeņa losjonā un labāk palīdz saglabāt mitruma līmeni.

    Gudra aizsardzība

    Melanocītu daudzums dekoltē zonā ir ierobežots, tāpēc āda viegli pakļaujas UV starojuma, ekrānu zilās gaismas, gaisa piesārņojuma un vides faktoru kaitīgajai iedarbībai. Lietojot kosmētikas līdzekļus ar dažādiem aizsargfiltriem, tos vajadzētu klāt arī zemāk, līdz pat krūtīm. Agrā pavasarī un vasarā vajadzētu veltīt īpašu uzmanību saules aizsarglīdzekļu lietošanai dekoltē zonā. Aizsargāt ir vieglāk nekā pēc tam cīnīties ar sekām.

    Mazgājies remdenā ūdenī!

    Sevišķi ziemas periodā kārojas izsildīties karstā vannā vai dušā, bet karsts ūdens negatīvi ietekmē ādu, attauko to un vēl vairāk izsausina. Ādas sausumu var izraisīt arī mazgāšanās ar pārāk agresīvas iedarbības ziepēm. Ieteicams radināties mazgāties remdenā ūdenī, vismaz ne karstā.

    Guli uz muguras!

    Gravitācija velk visu tuvāk zemei, arī mūsu ādu. Tāpēc svarīgi ne vien mitrināt ādu, bet arī vingrināt muskuļus, lai tiem ir pietiekami daudz spēka noturēt cieņpilnas pozīcijas. Varam pielāgoties gravitācijas likumiem arī gulēšanas laikā. Guļot uz sāna, dekoltē āda, kas kļuvusi mazāk elastīga, noslīd lejup un saburzās, laika gaitā tajā ieguļas dziļas grumbas. Tāpēc ieteicams radināties gulēt uz muguras – tas palīdz ādu saglabāt gludāku.  

    Masāža un vingrinājumi

    Mājās mēs itin vienkārši varam pašas izmasēt kaklu un dekoltē zonu. Ideāli, ja ikdienā to apvieno ar mitrinošā krēma uzklāšanu. Dari tā: ar pilnu plaukstu klāj krēmu no kakla pamatnes, no atslēgas kaula uz augšu, virzoties uz žokļa līniju. Dari to diezgan drošām un dziļām kustībām, virspusēja glāstīšana nedos vēlamo efektu. Dekoltē zonā – masē no centra paduses virzienā, uz vienu pusi, tad uz otru.

    Lai stimulētu kakla muskuļus, ieteicams veikt speciāli tam paredzētus vingrojumus, kas iedarbojas vēl efektīvāk nekā masāža (vēl labāk abus apvienot). Ierosmei var kaut ko pameklēt arī Youtube. Pamatideja – atmet galvu atpakaļ un ar žokli veic tādu kā sakošanas kustību, sajūtot, kā nostiepjas visi kakla muskulīši. Vai arī piespied ar pirkstiem ādu stingri zem atslēgas kaula galiņiem un virzi galvu lēnītēm atpakaļ, sajūtot, kā vingrojums palīdz nostiept muskuļus. Var pamīšus veikt glaudošas kustības ar krēmu un tad stiepjošos vingrojumus. Lietderīgi veikt šos vingrinājumus kursa veidā, jo te ir svarīga regularitāte.

    Ballītes gaidās

    Visvairāk kakla un dekoltē ādas izskatu bojā ādas sausums. Kad āda ir sausa, dehidratēta, tai kā izžuvušai rozīnei krunciņas ir redzamas vairāk, turklāt sausa āda vizuāli vienmēr izskatās nogurusi. Ja nepieciešams tūlītējs un redzams efekts, izmanto tos pašus paņēmienus, kā sakopjot sejas ādu pirms ballītes.

    Vispirms dziļi attīri ādu ar pīlingu un tad uzklāj kādu intensīvas iedarbības mitrinošu masku vai serumu, piemēram, ar kolagēnu.

    Pēc maskas ādai noteikti uzklāj mitrinošu krēmu. Nevajadzētu censties nomaskēt ādas negludumus ar pūderi, jo tas absorbē mitrumu, izžāvē ādu un tā neizskatās tik labi. Vizuāli labāko efektu dod mitrinoši līdzekļi, ko papildini ar vieglu mirdzuma pieskārienu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē