• Ko plaukstu līnijas vēsta par tavu likteni?

    Ezoterika
    Kaija Zemberga
    27. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Brīžos, kad meklē atbildes uz nozīmīgiem jautājumiem, neskaties apkārt. Ielūkojies savās plaukstās. Tajās rakstīts viss – cik īstu mīlestību dzīve piespēlēs, kādi neatklāti talanti tev piemīt, un pat tas, kā sagaidīsi vecumdienas!

    Konsultē hiroloģe Maija Irbīte.

    Cik līniju, tik pārdzīvojumu 

    Vairumam cilvēku pirmās asociācijas ar plaukstu līniju lasīšanu ir aina ar čigānieti, kas aicina iedot roku, lai izzīlētu nākotni. Te nu jānošķir divas lietas – zīlēšana un hiroloģija, kas, lai gan ir parazinātne, tomēr ir balstīta uz faktiem, pētījumiem un pieredzi gadsimtu garumā. Hirologs atšķirībā no zīlnieces lielām acīm nestāstīs, ka dienā, kad spīdēs pilns mēness, tu satiksi blondu vīrieti, kurš brauks ar Porsche Cayenne. Hirologs pateiks tikai to, kas lasāms tavās rokās, un tajās var izlasīt tikai tik daudz, cik tajās ir ierakstīts. 

    Ir cilvēki, kuru plaukstās var lasīt ļoti daudz, un ir tādi, kuriem ir tikai trīs galvenās – dzīvības, prāta un sirds – līnijas. Plaukstu līnijās attēlots tas, ko mēs emocionāli un intelektuāli pārdzīvojam. Jo vairāk līniju, jo bagātāka dvēsele un garīgā pasaule.

    Vienlaikus tas var liecināt arī par mentālu hiperaktivitāti, gaistošiem iespaidiem un, iespējams, arī par pārlieku nervozitāti.

    Cilvēks ar bagātīgu plaukstu līniju tīklu (pilnas rokas) var būt izsmalcināts un ar sarežģītu raksturu, tāds ātri nogurst un pakļaujas stresam. Savukārt cilvēkam ar retu līniju tīklu (tukšas rokas) nav raksturīga komplicētība. Viņš skaidri zina, ko grib, mīl tiešumu. Raksturīga vienkāršība gan apģērba izvēlē, gan manierēs un domāšanā.

    Trīs galvenās plaukstu līnijas mazulim parādās, kad viņš sāk kustēties mātes vēderā.

    Pēc piedzimšanas plaukstiņas pamazām piepildās ar citām, sīkākām līnijām. Šis process noslēdzas vidēji septiņu līdz deviņu gadu vecumā, kad bērns enerģētiski ir kļuvis patstāvīgs. Cilvēkam pieaugot, kopā ar viņu dabiski pagarinās arī roku līnijas. Ja līnijas nevis pagarinās, bet mainās, piemēram, pārtrūkst un tad atkal turpinās citā intensitātē, tas notiek likumsakarīgi, kādu notikumu ietekmē. 

    Jāpatur prātā, ka neviens hirologs, lasot tavu roku līnijas, nedrīkst norādīt – ej pa labi vai pa kreisi. Tas tavās plaukstās nemaz nav ierakstīts. Hirologs var tikai norādīt tavus talantus, stiprās un vājās puses, bet gala izvēle par izglītības izvēli, karjeras maiņu vai piemērotāko partneri paliek tavā ziņā. 

    Ko atklāj plaukstu forma 

    Par cilvēka raksturu un spējām runā ne tikai viņa plaukstu līnijas, bet arī roku, pirkstu un nagu forma. Vispirms novērtē, vai tava plauksta bez pirkstiem vairāk atgādina taisnstūri vai kvadrātu. Cilvēkiem ar taisnstūra plaukstām padodas radošs darbs, savukārt kvadrātveida plaukstu īpašnieki nevairās no zemes darbiem, mīl strādāt ar rokām un neiebilst pret daļēji monotonu darbu.

    Augumā mazi cilvēki ar mazām plaukstām un īsiem pirkstiem visu redz stratēģiskās līnijās un lielos laukumos, sīkumi viņus neinteresē (lai atceramies Napoleonu). Savukārt augumā garie ar lielām plaukstām un gariem pirkstiem ir izpildītāji ar taktisku domāšanu. Tādi bieži sastopami juvelieru un ķirurgu vidū. Savukārt napoleonus īpaši labi var redzēt politikā.

    Ideāli, ja komandā – vienalga, politikā, uzņēmumā vai laulībā – viens ir stratēģis, otrs izpildītājs, jo abi viens otru papildina.

    Savukārt izteikti pirkstu kauliņi (parasti pirksta vidējā locītava) liecina par lielu apdomību, tad lēmumu pieņemšanai parasti vajadzīgs ilgāks laiks. Tāda pirkstu forma nereti raksturīga arī neatkarīgām uzņēmējām. 

    Ja, aplūkojot plaukstas ārējo sānu malu, ir redzams izliekums, tas liecina, ka cilvēkam piemīt kādas radošas, mākslinieciskas spējas. Ja tas ir augšpusē, tuvāk mazajam pirkstiņam, cilvēkam radošu ideju ir kā sunim blusu, taču viņš realizēs tikai daļu. Ja apakšā – ideju ir mazāk, bet vairumu arī iemiesos dzīvē; ja pa vidu – radošums ar spējām to realizēt ir līdzsvarā.

    Ko atklāj nagi un pirksti 

    Jo cilvēkam garāki nagi, jo viņa raksturs mierīgāks, nosvērtāks, labsirdīgāks. Jo nagi īsāki un platāki, jo raksturs ir nervozāks, eksplozīvāks. Taču nevajag absolutizēt – lai gan konfliktsituācijās šāda persona meklēs kašķi, nevis mierīgu izrunāšanos, viņam var būt arī daudz labu īpašību.

    Lāpstveida nagus (no naga pamatnes uz augšu kļūst platāki) hirologu leksikā dēvē par uzņēmēju nagiem. Šādi cilvēki cenšas izdarīt vairāk, nekā tiem ir lemts, un nebaidās riskēt. Tie ir arī tā saucamie inženiera nagi – vīrietis ar šādiem nagiem perfekti izjauks un atkal saliks vissmalkāko mehānismu.

    Taisnstūra nagi liecina, ka cilvēks komfortabli jūtas likuma rāmjos, ideāls ierēdnis – mīl kārtību, baidās riskēt.

    Visbeidzot, koniski nagi parasti ir cilvēkiem ar māksliniecisku noslieci. 

    Cik garš ir tavs īkšķis attiecībā pret plaukstu? Ideālais variants – garumā līdz rādītājpirksta pirmās falangas (skaitot no pirksta pamata) vidum.

    Īkšķis raksturo gribasspēku un prasmi panākt savu.

    Īkšķa pamatfalanga atbild par loģiku – ko un kā tu izdomā, naga falanga norāda, cik liels ir gribasspēks, lai mērķus realizētu dzīvē. Ideāli, ja abas falangas ir vienlīdz garas.

    Ja augšējā falanga ir īsa, cilvēkam būs grūti savas idejas realizēt vienam pašam. Ja ir otrādi, cilvēks ļoti bieži vispirms izdara un tikai tad domā. Interesanti, ka cilvēkiem vadošos amatos un ar lielām ambīcijām ir iespaidīga izmēra īkšķi. Savukārt izteikti atliekts īkšķa gals (naga falanga) liecina par cilvēku, kurš perfekti iejūtas jebkurā sabiedrībā un kuram piemīt diplomāta spējas. 

    Rādītājpirksts ir tā saucamais varas jeb ambīciju pirksts. Cik nav redzēts, kā politiķi, cenšoties pārliecināt par savu taisnību, krata gaisā izstieptu rādītājpirkstu. Ja šis pirksts ir izteikti garš, cilvēkam ir augsta pašcieņa. Ja viņš attopas bedrē, tad nepadodas un rāpjas no tās ārā. 

    Pievērs uzmanību zeltnesim, pirkstam, kas raksturo cilvēka radošās spējas. Vai no pirkstgala spilventiņa noliecas tāds kā ūdens piliens? Ja tāds ir, cilvēkam ir dota laba gaumes izjūta. Ja tādi pilieni ir vairākiem pirkstiem, cilvēks izvēlēsies radošu darbu ar māksliniecisku piesitienu, viņam lieliski padodas rokdarbi. Cilvēki ar šādiem pirkstiem kļūst arī par labiem juveliermeistariem, floristiem, masieriem, kosmetologiem.

    Ļoti reti, bet ir gadījumi, kad trīs vidējie pirksti ir vienāda garuma. Šādi cilvēki ir pasaules mēroga šovbiznesa zvaigznes, piemēram, Barbara Streizande.

    Pacel brīvi rokas un novērtē mazos pirkstiņus. Ja tie stāv it kā atstatu no pārējiem pirkstiem, cilvēks ir ar saviem stabiliem, patstāvīgiem uzskatiem, sabiedrības viedoklis par viņu ir salīdzinoši mazsvarīgs. Mazais pirkstiņš atbild arī par uzņēmējdarbības un verbālās komunikācijas spējām. Vidēji statistiski mazais pirkstiņš sniedzas līdz zeltneša naga falangas un otrās falangas locītavas līnijām. Ja tas ir garāks, šāds cilvēks prot pārliecināt. Šādi mazie pirkstiņi ir daudziem advokātiem un juristiem. Vienlaicīgi tas var liecināt par spējām finanšu jomā – tirdzniecībā, banku lietās, uzņēmējdarbībā.

    Ko atklāj plaukstu līnijas 

    Kreisajā rokā (nedominējošā) ir iezīmēts tas, ar kādam spējām, talantiem un iespējamo dzīves scenāriju cilvēks piedzimst, savukārt labajā (dominējošā) parādās tas, ko no tā visa viņš spēj realizēt dzīvē. Tāpēc parasti ir atšķirības starp līniju izvietojumu un veidu katrā plaukstā (kreiļiem gan jāskatās pretēji).

    Obligāti jāaplūko līnijas un zīmes abās rokās – par ļoti reālu varbūtību var runāt tad, ja ir identiskas zīmes abās rokās.

    Viedokļi dalās, kur ir līniju sākums – plaukstas apakšējā vai augšējā daļā. Šajā rakstā tiek pārstāvēts viedoklis, ka dzīvības līnija un prāta līnija sākas rajonā starp īkšķi un rādītājpirkstu, bet sirds līnija sākas plaukstas ārmalā zem mazā pirkstiņa. Ja lasi par hiroloģiju citos avotos, piefiksē, kuru plaukstu autors uzskata par dominējošo un kurā vietā viņš atzīst līniju sākumu, lai nekļūdītos secinājumos par savu plaukstu līnijām.

    Trīs galvenās līnijas

    1. Dzīvības līnija (pirmā lielā līnija no īkšķa puses, kura puslokā aptver īkšķa pamatni). Pastāv mīts par to, ka īsa dzīvības līnija liecina par īsu mūžu. Patiesībā tā raksturo nevis dzīves garumu, bet gan intensitāti – vai cilvēks iet pa dzīvi aulekšiem, enerģiski, neko neatliekot uz rītu, vai lēnām un piesardzīgi.

      Mēdz būt
      dubulta dzīves līnija – blakus dzīves līnijai uz īkšķa pusi ir saredzama vēl viena fragmentāra vai mazāka līnija. Uzskata, ka šādam cilvēkam ir dubulta dzīves enerģija. Ir sajūta, ka viņš strādā ne tikai 24, bet pat 36 stundas dienā. Emocionāli viņš jebkuras grūtības pārvar salīdzinoši viegli.

      Jo dzīvības līnija
      met lielāku loku ap īkšķi, jo cilvēks dzīvo ar lielāku enerģiju. Dažkārt dzīvības līnijā var būt pārrāvumi. Iespējams, tie norāda uz veselības problēmām, bet tikpat labi, ja līnija turpinās ar tādu pašu intensitāti, bet nedaudz citā vietā, cilvēks dzīvē kaut ko krasi maina, uzsāk pilnīgi jaunu dzīves posmu.
    2. Prāta līnija (sākas apmēram turpat, kur dzīvības līnija, un iet virzienā uz plaukstas ārmalu). Ja tā ir izliekta, cilvēkam padodas humanitārās zinātnes, ir attīstīta iztēle, ja novilkta taisna kā ar lineālu – padodas eksaktās zinātnes, perfekta mehāniskā atmiņa. Ja prāta līnija sākas kopā dzīvības līniju, cilvēks rēķinās ar ģimenes viedokli, tuvinieku nostāju. Ja abas līnijas ir atstatus, cilvēkam vienīgais pareizais uzskats ir viņējais. Pārrāvumu prāta līnijā daži skaidro kā iespējamu galvas traumu, tomēr drīzāk tas liecina par to, ka cilvēks apzināti nolemj – tā vairs nevar turpināt, ir jāsāk jauna dzīve. 
    3. Sirds līnija (atrodas virs prāta līnijas, tuvāk pirkstiem). Mēdz būt divu veidu – izliekta un taisna. Sievietēm biežāk ir izliekta sirds līnija. Tāds cilvēks spēj runāt par savām jūtām ar mīļoto cilvēku. Savukārt taisna sirds līnija liecina – cilvēkam iekšā viss vārās, bet viņš savas jūtas neprot paust uz āru. Tāds vīrietis arī nesaprot, kādēļ jāsaka komplimenti un jādāvina ziedi, jo partnere viņam jau tāpat ir mīļa. Taisnas sirds līnijas īpašnieks savos sirds dziļumos neielaidīs pat tuvāko cilvēku, jo enerģētiski viņam vajag savu teritoriju, un otram šī nepieciešamība jārespektē. Tomēr ir arī savs pluss – šādi cilvēki bieži vien ir uzticīgāki nekā tie, kam ir izliekta sirds līnija. 

      Liela nozīme ir tam, kur sirds līnija beidzas. Ideāli, ja starp lielo un rādītājpirkstu un nobeigums nedaudz sazarojas. Tas liecina, ka cilvēks ir gatavs pieņemt partneri ar visiem viņa plusiem un mīnusiem. Ja līnija beidzas zem rādītājpirksta, šāds cilvēks citus vienmēr tiecas idealizēt. Uzliek rozā brilles, un, kad tās krīt, nāk vilšanas savā mīļajā cilvēkā. Viņš mēdz ilgstoši meklēt ideālo cilvēku, līdz saprot, ka tāda nav.

      Visbeidzot, ja sirds līnija beidzas
      zem lielā pirksta, cilvēkam vistuvākais ir pašam savs krekls. Augstāk par visu vērtē savu izglītību, darbu, māju un mašīnu un tikai tad – partneri un bērnus. Tik izteikts ego bieži vien ir lielām personībām – māksliniekiem, aktieriem, mūziķiem –, jo, lai kaut ko sasniegtu, viņiem jābūt lieliem egoistiem. Mēdz būt arī tā saucamā pērtiķa līnija – sirds un prāta līnija saplūst, izveidojot vienu. Parasti tas ir īpaši talantīgiem cilvēkiem, kuri nekad neapstājas un vienmēr cenšas sasniegt vēl augstākas virsotnes. Savukārt, ja starp rādītājpirkstu un lielo pirkstu ir tāds kā iegriezums, maza līnija, tad arī sirmā vecumā cilvēks nebūs viens. 

    Venēras paugurs (īkšķa pamatnē)

    Norāda spēju paust emocijas un pieķeršanos, kā arī cilvēka vitalitāti. Izteikts, labi veidots Venēras paugurs liecina par spēcīgu enerģiju, kā arī par lielu (iespējams, pat pārāk) seksuālo potenciālu. Savukārt neliels, plakans Venēras paugurs ir cilvēkiem, kuri viegli padodas apātijai, bieži izjūt gurdenumu. Tādiem mēdz būt vājš libido, kā arī salīdzinoši vārga veselība zemā enerģijas līmeņa dēļ.

    Simpātiju līnijas

    Savelc roku dūrē un paskaties, cik līniju ir plaukstas ārmalā starp mazo pirkstiņu un sirds līniju). Kreisā roka rāda, cik īstu mīlestību dzīve piedāvās, bet labā – cik no tām tu izvēlēsies. Šīs līnijas dzīves gaitā var padziļināties un var arī izzust. Jo attiecības īsākas un nestabilākas, jo līnija ir mazāka. Jāņem vērā, ka nav runa par laulībām, bet gan simpātijām, kas atstāj pēdas dvēselē. Tas var būt arī cilvēks, ar kuru nevari būt kopā, bet kuru dziļi un nopietni mīli. 

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē