• Dagmāra Legante dalās savā pieredzē: Neviena diēta ne pie kā laba nenoved

    Uzturs un diētas
    Aiva Alksne
    4. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dagmāra Legante
    Foto: Aiga Rēdmane
    Dagmāra Legante
    Vienkāršas lietas, kas TV raidījumu vadītājai un fotogrāfei Dagmārai Legantei-Celmiņai palīdz justies un izskatīties labi.

    Ātrajām diētām – noteikti nē!

    Zinu, ka daudzas dāmas meklē ātru veidu, kā notievēt, bet no savas pieredzes varu teikt: neviena drakoniska diēta, piemēram, kaut vai kefīra diēta, ne pie kā laba nenoved. Sākumā varbūt arī ir tie priecīgie mīnus divi kilogrami, bet pēc tam klāt pienāk četri. Daudz drošāk un arī organismam labāk ir pamazām uzsākt veselīgu dzīvesveidu un pie tā arī palikt.

    Izvēlos dabīgus produktus

    Man ir svarīgs gan mans izskats, gan labsajūta, un lielā mērā to nosaka uzturs. Izvēlos produktus, par kuriem zinu – tie sniegs manam organismam nepieciešamos vitamīnus, minerālvielas, labās taukskābes utt.

    Visām dāmām iesaku šķīvī likt pēc iespējas dabīgākus, svaigākus produktus un vispār aizmirst par ātrajām uzkodām un ēdieniem, kas nopērkami pusgatavi.

    Šobrīd vairs nav nekāds noslēpums, ka mūsu psihoemocionālo stāvokli ietekmē zarnu trakts. Arī tāpēc ir tik svarīgi, ko ēdam un kā uzturam kārtībā savu gremošanas sistēmu.

    Vienmēr ēdu brokastis, pusdienas, vakariņas

    Brokastīs ēdu vai nu auzu pārslu putru (man ļoti garšo ar kanēli, pa virsu uzgriežu augļus vai pārberu ogas, vai izdekorēju ar sēkliņām, kaut vai banānu ripiņas uzlieku) vai olu kulteni ar zaļumiem un klāt graudu maizīti, vai graudu maizīti ar avokado, sāli un pipariem. Pusdienās – gaļu vai zivi ar dārzeņiem. Bieži vien salieku cepamtraukā, piemēram, kabačus un papriku, pa virsu mazliet olīveļļas un krāsnī iekšā. Klāt – lēcas vai kartupeļus. Vakarā visbiežāk izvēlos biezpienu ar zaļumiem vai tostētu graudu maizi, biolakto, jogurtu. Man nepatīk smags ēdiens. Izsalkuma brīžiem vienmēr cenšos mašīnā turēt riekstus vai žāvēto augļu batoniņus.

    Četri kilometri pa parku

    Kad vēl nebija sākusies pandēmija, regulāri apmeklēju trenažieru zāli. Tagad cenšos pēc iespējas vairāk visur iet kājām un diezgan regulāri arī skrienu.

    Sevi neizdzenu, mans aplītis ir četri kilometri pa parku, pēc kuriem nejūtos nedz piekususi, nedz arī iedzīvojusies sirdsklauvēs.

    Skriešana palīdz izvēdināt galvu un lieliski noder dienās, kad garastāvoklis nepavisam nav foršs. Kad trāpās tāda pelēka un drūma diena, visiem iesaku izkustēties – laimes hormoni garantēti!

    Kontrastdušas un zemūdens masāža

    Kontrastdušas ir mans nemainīgais ieradums no rītiem, jo palīdz pamosties, uzmundrina dienai un nāk par labu ķermeņa ādai. Svarīgi atcerēties, ka kontrastduša jānobeidz ar aukstu ūdeni. Savukārt ziemā ādas tonusa uzlabošanai dodos uz zemūdens masāžu, kas lieliski uzlabo asinsriti.

    Rūpējos par muskuļu masu

    Man vairs nav divdesmit un pat ne trīsdesmit, tātad jo īpaši jādomā, kā nostiprināt muskulatūru un neļaut pazust muskuļu apjomam. Jo – tiklīdz nav muskuļu, āda kļūst ļengana un nokarājas. Lai tā nenotiktu, regulāri vingroju, izmantojot hanteles un svaru bumbu.

    Našķis – melnā šokolāde

    Es neesmu saldummīle, kūciņas un cepumi man tiešām ir vienaldzīgi, par ko daudzi mani droši vien var apskaust. Ja nu kādreiz sakārojas kaut kā salda, apēdu gabaliņu melnās šokolādes. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē